iPon Hírek

Magyar konkurenciája akadhat az iTunesnak

Dátum | 2009. 09. 02.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Letaszítaná a trónról az iTunest az Artklikk Kft. a Carnation Zrt.

, a Port.hu Kft. és a Wondeer Kft. A Mobilitás és Multimédia Klaszter segítségével egymásra talált négy cég által kifejlesztett új alkalmazás, amely mobilinternetezésre alkalmas készülékeken keresztül biztosít zenehallgatást, a tervek szerint számonként mindössze néhány forintért. A Wondeer fantázianevű alkalmazás felhasználói több ezer dalt tartalmazó zenei adatbázis repertoárjából választhatják majd ki a kívánt zeneszámot. A megoldás újdonsága, hogy - a jelenleg széles körben elterjedt fájlletöltés helyett - a zeneszám streaming formátumban érkezik a megrendelő mobiltelefonjára, így az jogilag nem kerül a birtokába. A tervek szerint a felhasználók a szolgáltatást havi átalánydíjért vagy dalonkénti tranzakciós díjért vehetik igénybe. Az alkalmazás várhatóan jövő tavasszal kerül kereskedelmi forgalomba, és a fejlesztők 2010 végére már több tízezer felhasználóra számítanak világszerte. A projekt költségvetése 560 millió forint, amelynek egyik felét a tagok adják, a másikat pedig az akkreditált klasztertagok innovációját támogató európai uniós támogatás teszi ki.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. littleguy
2009.09.02. 06:40
VISSZA A HIRHEZ

Mint minden más hasonló kezdeményezés, nekem tetszik. Hogy életképes lesz-e hosszútávon, az már az ár kérdése, de szerintem sokaknak tetszene úgymond az online rádiózás, csak saját zenékkel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. downhill
2009.09.02. 07:47
"a zeneszám streaming formátumban érkezik a megrendelő mobiltelefonjára, így az jogilag nem kerül a birtokába"

a jog elég butácska.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. TheDj
2009.09.02. 09:29
konkurencia?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.09.02. 12:28
Kezdeményezés jó, csak nem fogok alacsony bitrátás MP3-at hallgatni a gépemen, hordozható zenelejátszókon megint nem játszik a dolog, ki fogja ezt hallgatni konkrétan?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!