iPon Hírek

Magyar lesz a következő űrturista

Dátum | 2007. 04. 07.
Szerző | aruboczki
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Az Amerikába szakadt hazánkfia, Charles Simonyi már készülődik nem mindennapi utazására. Teheti, hiszen új hazájában megtalálta a szerencséjét is, ugyanis a Microsoft berkein belül eltöltött közel húsz év alatt milliárdokat keresett. Részt vett többek között a Microsoft Word és Excel fejlesztésében is.

Simonyit szombaton lövik ki a világűrbe egy orosz Szojuz űrhajóval a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), ahol összesen 13 napot tölt majd. A kis kiruccanás csekély 25 millió dollárjába fog kerülni.


A kilövés pillanatát, és persze a világűrben töltött perceket élőben nyomon követhetjük a Charles in Space.com weboldalon.

Az űrhajó fedélzetén a magyar gyökerekkel bíró milliárdost Oleg Kotov és Fjodor Jurcsikin kíséri majd. A kér űrhajós azonban gazdag útitársukkal egyetemben nem tér vissza a földre, hanem legkevesebb fél évet tölt majd a világűrben. Simonyi az Űrállomás mostani személyzetével, Miguel Lopez-Alegria-val és Mikhail Tjurin-nal érkezik majd vissza. 

A wasabi incidensről elhíresült Sunnita Williams tervei szerint az űrben teljesíti majd a Boston Maraton, mivel Júniusig biztosan nem hagyja el az Űrállomást.

A Microsoftnál egyébként nagyon népszerű az űrturizmus, ugyanis nem Simonyi az egyetlen aki erre vállalkozik. A szoftveróriás társalapítója, Paul Allen létrehozta a SpaceShipOne nevű projektet, amely egyébként elnyerte az X-díjat is. A küldetés lényege, hogy két héten belül kétszer is az űrbe szállt a magánszemélyek által vezetett űrcirkáló.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.04.07. 04:03
Az Amerikába szakadt hazánkfia, Charles Simonyi már készülődik nem mindennapi utazására. Teheti, hiszen új hazájában megtalálta a szerencséjét is, ugyanis a Microsoft berkein belül ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!