iPon Hírek

Magyarországon is elérhető az Amazon új videókölcsönzője

Dátum | 2016. 12. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Amazon ma jelentette be legújabb szolgáltatását, ami a Prime Video nevet viseli, és tulajdonképpen nem más, mint egy online videókölcsönző, ahonnan fix havidíjért cserébe filmeket, sorozatokat és televíziós műsorokat lehet streamelni, természetesen korlátlan mennyiségben – valahogy úgy, ahogy a rivális NetFlixnél.
Az Amazon Prime Video szolgáltatásának rajtja meglehetősen ütősre sikeredett, hiszen míg a NetFlix jelenleg csak alig több, mint 130 országban képviselteti magát, addig az Amazon Prime Video rögtön 200 országban és térségben vált elérhetővé. Igaz, tartalom terén egyelőre még a NetFlix vezet. Érdekesség viszont, hogy a NetFlixhez hasonlóan az Amazon Prime Video sem tette még be a lábát Kínába, pedig óriási piacról van szó, ahonnan bőséges bevételek származhatnak, amennyiben korrekt módon kiszolgálják a célközönség igényeit.
A kínálatban számos Amazon-féle tartalom található, de filmeket és sorozatokat is lehet nézni. A weboldal egyelőre csak angol nyelven érhető el, de a szinkronok és a feliratok között egyéb nyelvek is találhatóak – idővel remélhetőleg a magyar tartalmakból is lesz szép számmal. Az Amazon illetékesei egyelőre nagy reményeket fűznek Top Gearből korábban kirúgott Jeremy Clarkson és csapata által készített The Grand Tour sorozathoz, amely iránt óriási érdeklődés mutatkozik. Ezt remekül szemlélteti, hogy az elmúlt időszakban többen töltötték le a szóban forgó műsor felvételét illegális forrásokból, mint az ugyancsak népszerű Trónok harca epizódjait, ami azért nagy szó. A vállalat vezetése éppen ezért reméli, sok érdeklődőből lesz majd a műsor miatt Prime Video előfizető, de hogy a reményből valóság lesz-e, az majd csak később derül ki.
A Prime Video egyébként Magyarországon is elérhető, használatához pedig csak egy gyors regisztrációra van szükség, de akár korábban létrehozott Amazon fiókunkat is használhatjuk, ha már rendelkezünk ilyennel. A sikeres regisztrációhoz bankkártya-adatokat is meg kell adni, hogy a próbaidőszak végén levonhassák az előfizetési díjat, amennyiben nem szakítjuk meg a próba-előfizetést, ami egyébként bármikor felmondható, természetesen további következmények nélkül.
A szolgáltatás első körben egy hétnapos próbaidőszakot kínál, majd ha a próba előfizetést nem szakítjuk meg, életbe lép a havi 2,99 eurós előfizetési díj, ami egy kedvezményes összeg, de csak 6 hónapra érvényes – egyfajta előfizető-csalogató bevezető ajánlat. Fél év letelte után 5,99 euróra emelkedik az előfizetési díj, viszont nincs semmiféle hűségnyilatkozat, így akkor mondjuk le a szolgáltatást, amikor csak akarjuk.
A Prime Video kínálatát PC-ről, mobilról és tábláról egyaránt el lehet érni, sőt, egyes okostelevíziók is kompatibilisek lesznek a szolgáltatással. A hivatalos tájékoztatás szerint egyidejűleg maximum három eszközre lehet tartalmakat streamelni, igény szerint pedig offline videó-megtekintésre is van mód, így a mobil adatforgalommal is lehet spórolni, ami abszolút jó hír. Érdekesség, hogy az offline videó megekintés lehetőségét a NetFlix is nemrégiben vezette be, azaz a rivális szolgáltatónál is van már ilyesmi. Hogy az Amazon Prime Videó sikeres lesz-e? Rövidesen kiderül, mindenesetre a kezdés meglehetősen erősre sikeredett. A Prime Video hivatalos weboldala itt található.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. noPublicFG
2016.12.14. 17:57
Ha másért nem is, a GT-ért megéri. Az első epizód, fenomenális volt, a másodikban kicsit túltolták a poénkodást, a harmadik, ma kiderül, még nem láttam. :D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. VikMorroHu...
2016.12.14. 19:04
Ha jól látom, iZombie is van rajta. Még az is lehet, hogy befizetek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Nephin VikMo...
2016.12.14. 19:13
A Netflixen van.

Kipróbálom az Amazont, de sajnos (egyelőre?) a közelében sincs a Netflix kínálatának, még ha csak a magyar verziót nézem is, az amerikairól nem is beszélve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. partxxx
2016.12.14. 19:26
alig van tartalom : netflix jobb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. dbelam partx...
2016.12.15. 06:36
Egy éve ment a nyafi hogy a netflixen sincs semmi. Még nem fizettem be rá, de Németországban tetszett a prime (fenomenális volt Csillagkaput nézni németül) és a 6€ se sok havonta. Nemsokára kötik be a digi üveget úgyhogy sávszélesség is lesz. Őszintén szólva inkább ez, mint torrentezni. Kedves jogvédők, mehet tövig! Ennyiért is lehet filmet nézni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kenny_evo
2016.12.15. 08:52
Nálatok megy HD-ban? Én a MR Robot-ot akartam volna megnézni milyen (van magyar szinkron, bár iszonyat ramaty), de se mobilon se böngészőben nem engedi HD-ra állítani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sadenal
2016.12.15. 20:42
A végtelent kínáló torrent-et lecserélni egy korlátozott adatbázisra? Majd ha csak japán filmből lesz 200 Full HD minőségben angol felirattal, akkor esetleg. De amúgy meg ne nevettessenek már. A gépemen több film van mint náluk vagy a Netflix-nél (plusz ott a DVD-gyűjteményem, amiket még 16 éves korom óta gyűjtögettem, és eredeti mind). Oda is fölmentem egy ingyen hónapra és egy nagy 0 volt az egész....vicc az az adatbázis amijük van...sajnos. Így nem értem kit akarnak csábítgatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. renatok kenny...
2016.12.15. 22:33
Nem tudom te mit nézel, nekem simán átváltott automatice 1080P-re. És szerintem a szinkron sem gáz. Bár amúgy sem úgy nézném, hanem felirattal. Tetszik a felület nagyon, de a kínálat nagyon ramaty, még ha van köztük kedvenc is. (Pl Mr. Robot és Justified.) Netflix itthon köröket ver rá, de hát ott is a hazai lokalizációval vannak gondok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kenny_evo renat...
2016.12.15. 22:40
Belépek, mr robotra katt, és nem tudok a HD ikonra kattintani (szürke). 120mbit-es netem van, firefoxban és edge-ben próbáltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!