iPon Hírek

Májusban érkezik a csodaképernyő

Dátum | 2009. 04. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Már a következő hónapra várható a Pixel Qi forradalmian új, nagyfelbontású, alacsony fogyasztású, még az e-tintánál is jobbnak, kíméletesebbnek és olvashatóbbnak mondott LCD-képernyője, ami ráadásul még rendkívül olcsó is. Mivel pedig mindez így leírva tényleg túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, nagy érdeklődéssel várjuk valódisága közelgő bizonyítékát .


Az előzetes hírek szerint rögtön két változatban is bemutatkozik majd az újdonság: egy "hagyományos" számítógépes célokra szánt nagyfelbontású, színes, valamint egy rendkívül alacsony fogyasztású, fekete-fehér változattal.

Amennyiben beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, úgy mindjárt jóval nagyobb súllyal eshetnek latba Mary Lou Jepsen, a Pixel Qi alapítójának (aki régebben az OLPC képernyő-fejlesztéseinek hátterében is állt) szavai, miszerint 2010-re az e-tinta alapú kijelzők már a kanyarban se lesznek a toronymagasan elhúzó LCD-k mögött.

Az olcsóságukat pedig természetesen az adja, hogy mindenféle jelentőseb átalakítás vagy költséges beruházás nélkül, azonnal legyárthatóak bármely jelenleg rendelkezésre álló LCD-gyárban. A fenti linken elolvashatóak a cég távlati tervei, melyek közül az egyik a hihetetlennek hangzó 75 dolláros notebookok elkészítése az OLPC projekttel karöltve. Mi csak szurkolni tudunk ehhez, a cél szép, remélhetőleg az eszközök is meglesznek a megvalósításához a közeljövőben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. greganka
2009.04.27. 15:55
VISSZA A HIRHEZ

a billentyűzet is kijelzö???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2009.04.27. 19:25
ez egy OLPC koncepció volt még nemrég, érintőképernyőkkel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!