iPon Hírek

Már 2014 novemberében meg fog érkezni a Windows 9

Dátum | 2013. 03. 18.
Szerző | gabi123
Csoport | SZOFTVER

Bár a következő információk egyelőre nem kaptak hivatalos megerősítést, bizonyos források szerint a Microsoft a következő új Windows főverzió megjelentetését a Windows 8 rajtjához képest igen hamar, 2014 novemberére tervezi. Az is az igazsághoz tartozik, hogy a Windows 9 nevet egyelőre csak a sajtó aggatta rá a készülőben lévő operációs rendszerre, hogy mi lesz a végleges terméknév, azt még nem tudni.

Eközben természetesen a Windows 8 sem marad érintetlen, egy komolyabb frissítést (Windows Blue) fog kapni még ebben az évben, melyet nem sokkal később a Windows 9 első béta verziója követ majd, 2014 januárjában. A Windows 9 részleteit még vastag köd és homály fedi, de a tovább tökéletesített érintőképernyős támogatás és az ehhez szükséges esetleges kezelőfelületbeli módosítások szinte borítékolhatóak. A Neowin fórumtémában az alábbi információk voltak olvashatóak: A Win8China információinak értelmében (akik a múltban számos Windows információ-kiszivárogtatás gazdái voltak) a Microsoft már készül a Windows 9 bevezetésére, melynek végleges kiadása 2014 novemberére várható, ugyanakkor a béta változat már januárban elérhető lehet. Természetesen ezek a kijelentések jelenlegi formájukban maximum erős pletykáknak tekinthetőek, de ha jövő novemberi rajt bizonyosságot nyer, akkor az a valaha volt legrövidebb ciklusváltás lehet a Windows életében.

A még idén megérkező Windows Blue frissítés képes lesz naprakészen tartani a Windows 8-at és korrigálni az idő közben felmerült problémákat (amelyeket a Microsoft is annak lát), a Windows 9 esetleges jövő novemberi rajtja pedig logikusnak tűnik abból a szempontból, hogy karácsonyra akár már be is férhet a karácsonyfa alá, vagy az ünnepi szezon notebookjait, számítógépeit és tabletjeit eladhatóbbá tudja varázsolni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

40. Tommyhka
2013.03.18. 16:44
Még a 8-at sem próbáltam ki, de már itt a 9 a nyakamon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. GanjaMaN
2013.03.18. 16:52
a 8 nekem nagyon tetszik, de aki játszani akar az maradjon 7-nél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Tibike1993
2013.03.18. 17:07
"de aki játszani akar az maradjon 7-nél"
Miért is??? Nézegettem pár tesztet a win 7 és win 8al kapcsolatban, és többé-kevésbé nagyobb sikere van a win 8-nak játékok terén, mint a 7nek. Több tesztet is futtattak, most hirtelen nem jut eszembe h mit, de skálán mutatták be a win 8 játékokkal kapcsolatos előnyeit. Néhány dologban le volt maradva a 7től, de több volt az oldalán.
Igazából nagyon várom a 9et. Nekem tetszik ez a kinézet, gyors indulás, leállás, + egyedi az egész az eddigiekkel szemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. skateout
2013.03.18. 17:08
Én nekem HTPC-n Win8 van, és Gamer PC-n pedig 7.
De még nem próbáltam ki mit tud a végleges játékok alatt.
Lehet adok neki egy esélyt.
Szeretem, csak félek hogy nem annyira megbizható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. badly85
2013.03.18. 17:15
Én win 8 Pro-t használok jelenleg és jelentem a Crysis 3, Tomb Raider, Borderlands 2 full grafikán mennek gond nélkül, semmi probléma velük, nincs hirtelen lefagyás, kilépés semmi.

Nekem is bejön már a WIN8, az elején nagyon nem tetszett, de aztán mégis felraktam és majd padlót fogtam a be-és kikapcsolás idején, pedig nincs is SSD a gépben,mi lenne ha még lenne is.

Eddig bevált nálam a rendszer, amit a WIN7 tudott ez is tudja, munkára, szórakozásra egyaránt remek. A Start menü "hiányát" pedig meg lehet szokni szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. pumpa007
2013.03.18. 17:17
Remélem a 9-ben megoldják majd, hogy a metrós alkalmazások telepítése és frissítése ne csak a windows tűzfallal működjön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. petigabi
2013.03.18. 17:19
Nekem is Windows 8 Pro nagyon komoly imádom a start menü nem is hiányzik mivel itt a kezdő képernyő
sokkal gyorsabb én gamelésre használom nagy részt eddig egy játékkal sem volt gond nála
mint ha még a játékok be tőltési ideje is csökként volna úgy veszem észre
és a ram ot sem zabálja annyira
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. istvan286
2013.03.18. 17:34
Tibike1993:
"de aki játszani akar az maradjon 7-nél"
Bizony hogy maradjon, legalábbis akkor ha régi játékokat is használ mert a win 7 nagyobb visszafele kompatibilitást jelent..
Viszont ha valakit az új csilli villi szutykok érdekelnek, amit ma játéknak csúfolnak akkor a win 8 a király
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. thspo
2013.03.18. 17:47
petigabi: normális gépen kell játszani és akkor win 7 is gyors (szvsz nincs szóra méltó különbség).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. vivanto
2013.03.18. 18:06
@istvan286
Mert a w8 pro virtualizációja nem tudja pontosan ugyanezt... Ha meg xp-nél is régebbi játékok kellenek, a dosbox ugyanúgy használható 8-as alatt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. petigabi
2013.03.18. 18:14
álltalában a microsoft 4 évente szokott ki adni operácios rendszert ,valószínű ez a cikk kamu .
thspo ami meg téged illet amíg nem próbáltad a win 8 at tesztekkel meg játékokkal addig szavad ne legyen
ami a win 7 gyorsaságát illeti : azt kb a win 8 10x le körözi ssd nélkül .
nekem eredeti windows 8 am van soha nem volt semmilyen problémám semmilyen régi játékkal pld crysis 1, far cry ,fear ,fear 2 ,gta4 ,gta san andreas ,összes régi ned for speed , eggyenlőre ennyi ha így meg felel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. djwolf
2013.03.18. 20:03
Nekem a Millenium óta semmi bajom nincs az oprendszerekkel. Hozzáteszem, hogy Winfos 3.1 en és dos-ban kezdtem az ipart. A millenium is azért volt gáz mert egy harmattól is szarabb gépem volt.

Ettől függetlenül, xp, vista, win7, win8. Nekem semmi bajom nincs velük.

Akinek win8 alatt , lassabbak a játékok, lehet, hogy gyenge a gépe? ( ? )

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. muli
2013.03.18. 20:18
Az a helyzet hogy én két rendszert tartok a gépen, win7 és 8 már szeptember óta, és azt vegye mindenki figyelembe hogy ha warez játékokat használ valaki akkor maradjon szépen a win7-nél, nem fogok példákkal jönni aki akarja elhiszi hogy tudok 1-2 játékot ami még(!) a mai crackekkel nem indul win8-on.
A ram használattal se csapjuk be az emberek, ugyanannyit fogyaszt, 10-20 mega különbségről meg ne beszéljünk 2013-ban, az éppen lehet hogy egy szolgáltatás vagy háttérfolyamat fogyasztja, nagyon nehéz összehasonlítani, az indulás és leállási sebesség sem valós a win8-nál mert teljesen másképp lép ki a rendszerből és áll le(hibernáláshoz hasonló feature-el hiteti el hogy kikapcsolt), nem részletezem. A programok indulási sebességének különbségét meg aki észre veszi az bemagyarázza magának, itt tized másodpercekről beszélünk? az b@szki attól is lehet hogy a merevlemez azon részén lévő program pl fragmentáltabb, mindegy hitegessétek magatokat, egyébként meglepődtem egyre többen szeretik a 8-ast, helyes, csak röhögtem pár hónapja, hogy minden ember fikázta, érdekes most meg csorog a nyál és istenítik, úgy alkottak az emberek véleményt hogy ki sem próbálták nevetséges, csak azt szajkózták hogy csempe,csempe(b@zdmeg 1 kattintás az asztal), meg startmenü eltűnt te jó ég, ha jobb gombbal kattintasz a bal alsó sarokba az nem elég???(vagy erről nem tudtok)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. mythbuster
2013.03.18. 20:57
Szerintem ezzel az egészel az a céljuk hogy véglegesen kinyírják a win7 -t, és a felhasználókra kényszerítsék a nyomorék GUIjukat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. djwolf
2013.03.18. 23:38
Mi bajod van a metroval? Start menü helyett, az jön be. Ugyan úgy van.asztal, tálca stb....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Mikeee
2013.03.18. 23:50
Aki meg a régi start menüt akarja vissza kb egy tucat progi van ami visszahozza. Az egyik legjobb a StartisBack.

Egyébként meg fasza tényleg a win8 és nem egy játék esetén volt, hogy míg 7-esen kicsit szaggatott, 8-ason simán futott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. muli
2013.03.19. 00:44
"nem egy játék esetén volt, hogy míg 7-esen kicsit szaggatott, 8-ason simán futott"

mondj kettőt könyörgöm, kipróbálom!
elég komoly szélsőséget állítottál be... a kicsit szaggatra mondjuk én kb 20-25 fps-t képzelek el(nyilván játék fajta függő) a simán futottra min. 30-tól 60-ig-ot.
Ezt akárhogy is nézzük 30-ra 25%-50%-os gyorsulás, ilyen gyorsulást évek alatt fejlesztenek a drivereken, sőt ilyen változáshoz már erősebb hardware kell ugyanolyan beállításokkal, szal ne röhögtesd itt az embereket, de várom a játékok listáját!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. mythbuster
2013.03.19. 03:00
Hát én míg élek nem fogok 7 -ről frissíteni míg vissza nem állítják a józan kinézetet. Nem csak a metróval van a gond, táblára fejlesztett oprendszernek nincs mit keresnie asztali gépen. Ha nem tudják megoldani akkor NE foglalkozzanak vele, ezért kár volt elqúrni egy jó és működő rendszert(Win7). Amúgy én OSX -t használok tehát max otthon érint mikor játszom, de muttert sem sértegetem vele aki napi szinten terveket készít rajta AutoCadben. Náluk a gyárban az új gépek 8 -al érkeztek, mindeniken le lett szépen cserélve, mert a tervezők közölték, hogy egy rakás szar és amíg nem cserélik le addig állni fog a tervezőrészleg. Egyébként tévedésből én is fölpattintotam otthon a server 2012 -t, de mikor megjött a mikuláscsomag a szép képekkel, egyenes vonalú egyenletes mozgással húzott egy formázással lefele.

Mérnöki megközelítéssel csak azt tudom mondani, hogy ami megy azt nem kell b@xtatni, amit b@xtatni kell attól jobb megvállni, újragondolni és alkotni. A szoftverkészítés menete: Analízis(jó vagy nem jó), Tervezés, Implementálás, Tesztelés, Követés. A Microsoftnál az analízis fázisát nem ismerik, náluk van: Tervezés, Implementálás, Követés sok sok hibajavítással. Tök mindegy hogy az elkészült termék megfelel az ügyfél elvárrásainak vagy sem, mert magasról xarnak rá, a lényeg hogy nekik jó legyen...

A DE GYORSABBAN indul a win8 -ra meg annyit, hogy jelenleg nem éhezem és inkább adok 20 ezret egy 120GB -s SSD -ért, mintsem fizessem a pszihológust és temessem az elhalt agysejteket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Sediqwe
2013.03.19. 03:14
Összességében kb 1 hónapja van Win8 am, meglehet szokni meglehet szokni de néha az az érzése az embernek hogy fából vaskarika, az hogy most a startmenüt kiszorták az asztalra, hát nem nagy öröm, mert még ugyanúgy egy plusz kattintás hogy elérjem pl a számológépet... ami eddig szépen csoportba volt rendezve, megszokta az ember, ott van, és kész.

Ez az új win8 meg hát eleve szokatlan hogy nem lehet bezárni egy egy alkalmazást, mert hogy az csempe, tudom régi beidegződés de az én gépemen minek menjen az aminek nem kell, rendszergazda vagyok ki a memóriából mindennel még akkor is ha tudom hogy kiirta lapozófájlba. Eddig 2 kékhalálom volt, mind a kettő játék közben jött elő , de úgy hogy előtte valamiért el kezdett éktelenül kerregni a vinyó. Mindezt úgy hogy jelenleg 2 giga DDr3 van a gépben, mivel az ipon nem szállít külföldre még MPL el sem, így folyamatban a ram pótlás.

A kikapcsolásra tud valaki valamit? szal most jobbra viszem az egerem. kattintok a leállításon, alvás
Eddig lentre vittem az egeret, startmenü , alvás. szerintem semmivel nem lett egyszerübb... nem lehet az alvást valahogy előbbre hozni? asztalra? egy csempére? valaki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Balage89
2013.03.19. 03:25
mythbuster

a win7 támogatások idén megfognak szűnni. tehát ha bármiből egy kicsit is újjabat szeretnél használni akkor fel kell tenned a win8-at. ezen kívül én is hasonló módon voltam vele amíg ki nem próbáltam. semmiben sem különbözik a win7től. az egyetlen lényegi különbség amiért olyan jól tudnak hisztizni az a csempék. ebbe a kategóriába azok tartoznak akik nem használták egy percig se ,tudatlanok (nem néztek utána, hogy mi is ez) vagy a végletekig értetlenek. egyszerű az egész bekapcsolod a géped, beírod a jelszavad, megjelennek a csempék, rákattintasz az asztalra nevezetű csempére és voálá. mi történt? ott a win7 annyi különbséggel, hogy nincs start menü aminek az a következménye, hogy nem bal hanem jobb oldalt van a kikapcsolás.

ezen kívül érezhetően gyorsabb lett a gépem és 2006 óta amiket használok programok azok ugyan úgy futnak mint eddig. nem érdekel a ki-be kapcsolási sebesség. mert nem azt fogom nézni, hogy mikor kapcsol ki. be kapcsolás alatt meg úgy se fogok itt ülni és várni, hogy bekapcsoljon. akinek meg ez a fétise, hogy milyen gyorsan kapcsol ki-be az menjen orvoshoz. de jóval kevesebb háttér alkalmazás fut win8 alatt ami mind játékok, videókészítés és tervezés alatt érzékelhető különbség.

de maradjunk annyiba, ahogy észre vettem neked magával a windows-al van bajod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Sediqwe
2013.03.19. 03:29
@mythbuster Mi köze van a tervezőnek az oprendszerhez? Használja a CAD szoftverét, ne hogy már pattogjanak ) Rossz a rendszergazdátok.

A startmenü a Win95 óta van, gyakorlatilag akkor azt mondod hogy azóta kár fejleszteni az oprendszereket? Milyen is volt a régi startmenü? Hm..Milyen volt az XP startmenüje? Hm..milyen a Vista? és milyen is a Win7 startmenüje? Akkor ennyit arról hogy valami jó, mert mind másképp néz ki, másképpen müködik, már ha megy.

Lépni kell előre, én nagyon skeptikus voltam a W8 telepítése előtt.
Én magam is a DOS Win3.0 Win3.1 Win95 W98 W98SE WinME Win2k WinXP (sp123) WinVista(1 hétig) Win7 Win8 útvonal minden állomását végig jártam a nem kevés számteches időszakom alatt, a Linuxról nem mondom mennyi verziót használtam már el ) De szerintem ezen időszak alatt volt jópár pofára esés, win3.0 nehézkes programkezelését, nézhetem a Win98Se folyamatos kékhalálozását, a Win2k fatális tévedését azzal kapcsolatban hogy nem kell directx mert nem (itt jött be a stabil NT kernell a Win9x vérkeringésbe) De nézhetem a Vista hihetetlen pancser driver kezelését, és szerintem a W8 ezek közül egyedül a kényszer csempézést rontotta el, vagyis azt hogy meghagyta az asztalt is, így gyakorlatilag egy 90% ban Win7 et kapsz a pénzedért, a W8 "lényegi" újítása kimaradhat, ha nem csempézel...

Asszem indításkor van csempém, a többi időt szinte az asztalon töltöm... Amig nem oldják meg hogy minden program "csempe" legyen, addig ez halott ötlet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Supra
2013.03.19. 07:59
"win7 támogatások idén megfognak szűnni. tehát ha bármiből egy kicsit is újjabat szeretnél használni akkor fel kell tenned a win8-a"
Bocsánat hogy beleszólok a vitába, és már elnézést, de ez egy ÓRIÁSI butaság. Az XP támogatása 2014 április 8.-án szűnik meg!!!

Win8:
Ez egy meddő vita. Az átlag felhasználónak még azt is nehéz elmagyarázni, hogy működik a régi start menü - az újhoz egy hetes tanfolyam, és egy havi gyakorlás kell, hogy használni tudja. Már aki egyáltalán képes rá.

Valamint a win8 a kezdő képtől eltekintve RONDA, kb az XP kinézetét hozza - és baromira mindegy, milyen szép a Mozaik, ha 1x az idő 99%-ban a fekete-fehér asztalon dolgozol. Azonkívűl a folyamatos használatban kényelmetlen, lassú, és borzalmas erőforrás igényes.
Az pedig egy alapvető tévedés, hogy eltávolították a régi start menüt addig, amíg a programok többsége nem fut kizárólag a mozaik felületen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Lazahunter
2013.03.19. 08:49
Ha marad a Win8 irány, akkor nem fog kelleni az sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Smooth44
2013.03.19. 09:29
A kommenteket már el sem merem olvasni... de fogadni mernék, hogy a 75%-uk mind a csempés GUI-t fikázza
Szerintem kurvajó ez a vonal, imádom a Win8-at, várom a 9et is.
Csak sípolnak, akik nem tudnak alkalmazkodni az újhoz. Ugyanez volt Win98-XP váltáskor is. Úristen az új startmenü, úristen!!!
Mindenki állította vissza klasszikusra.
Jó lesz ez, csak vannak, akik lassan tanulnak és nehezen szokják meg.
Apám sosem ült gép előtt. Most rákényszerült, összeraktam Neki egy gépet, de már W8-cal. Imádja. Baromira félt a dologtól, mert eddig csak XP-t meg W7-et látott messziről. Aztán, mikor meglátta a csempéket, azt mondta, nem is gondolta volna, hogy ez ilyen egyszerű. Az FM2-es rendszernek és SSDnek közszönhetően pedig a W8-cal együtt olyan a gép, mint egy tablet (néma, villámgyors, és könnyen kezelhető).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Terror Smoot...
2013.03.19. 09:34
Meg vannak, akik nem maszturbálásra használják a gépet, hanem dolgozni is akarnak, azt pedig ezzel a lámáknak kitalált hülyeséggel elég nehéz, tehát sípolnak is.

De azt már megszokhattuk, hogy ha a Microsoft kitalál valami ökörséget, és valakinek nem tetszik, az user error, hiszen a Microsoftnak csak jó ötletei vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. freyr
2013.03.19. 10:20
Mondjuk azt elképzelhetőnek tartom, hogy amit eddig 4-5 év alatt csináltak meg és egyben adtak oda minden fejlesztést egy főverzióval, azt ezután sok "kis" főverzióval fogják adagolni akár évente. A kérdés, hogy hogyan tudnák ezt úgy kivitelezni, hogy a vállalatok ne anyázzanak inkompatibilitások miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Balage89
2013.03.19. 12:47
"Ez egy meddő vita. Az átlag felhasználónak még azt is nehéz elmagyarázni, hogy működik a régi start menü - az újhoz egy hetes tanfolyam, és egy havi gyakorlás kell, hogy használni tudja. Már aki egyáltalán képes rá."

édesanyámmal az elmúlt 4 évben nem sikerült megértetnem, hogyan kell csinálni:
jobb klikk másolás - jobb klikk beillesztés. (viccen kívül)
de az azonnal megjegyezte, hogy ha elindul a gép akkor rákattint az Asztal csempére és azt a felületet kapja amit megszokott. ezek után nekem ne mondja senki, hogy nehéz megszokni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Incomingso... Balag...
2013.03.19. 13:18
A win8 szó szerint a "felhasználóknak" készült. Idősebbeknek könnyebben tanulható és kezelhető. Amúgy meg 3-al több lépésben lehet elérni pár dolgot. Arról nem is beszélve,hogy a böngészőben az új lap létrehozásához is plusz 1 kattintás kell.

A lényeg ebből az, hogy hiába szidjátok bármelyiket, nem alaptantárgy az informatika. A Microsoft cégnek is az az érdeke, hogy felhasználókat neveljenek ne pedig informatikusokat!

Szóval kinek mi a könnyebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. mythbuster
2013.03.19. 13:37
Hát én nem vagyok sem ovodás sem elmerottyant, szóval ne akarjanak azzá változtatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. muli
2013.03.19. 18:24
Tessék, kikapcsoló gomb és egyben időzítő is az asztalra/tálcára/csempére is tesz parancsikont.
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Sediqwe
2013.03.19. 19:34
danke nem az igazi , de megy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mythbuster
2013.03.19. 21:17
Ha nagyon ragaszkodsz a 8 -hoz, van beépített lehetőség is, ha megkapod a cmd -t betáplálod, hogy:
azonnal lekapcsol: shutdown -s
időzítve: shutdown -s -t 10, ahol a 10 másodperc a leállási idő!

A mindennapokra érdemes bemásolni a kívánt funkciót egy notepadba és elmenteni lekapcsolaqrva8.bat -ra. ha rákatt kettőt ugyan az a hatás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. prohlep
2013.03.19. 23:02

Win3.0, azaz 1990 óta azt látom, hogy lényegtelen az ember véleménye, előbb utóbb nincs más választása, mint hardware software támogatási okokból, ha mindenképp szüksége van windows-ra, akkor kénytelen a viszonylag legfrissebbet használni. Aki most nem tér át Win8-ra, valamikor majd úgyis rákényszerítik a Win9-re. Nincs értelme sokat dühöngeni.

Piac logikája a sok egyformának kedvez, az meg a középszerű felhasználóból a legbőségesebb. Következésképp piaci szoftvereknél a jobb képességű felhasználók eleve hátrányban vannak. Ezért olyan magas a jó képességű felhasználók aránya a szabadszoftvereknél.

Piac olyan mint a demokrácia, mélyen merít a középszerűből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. prohlep
2013.03.19. 23:10
Ami a Win8 nehéz kikapcsolhatóságát illeti, ez is piaci háború.

Napokban próbáltam órák tartására saját pénzből vásárolt kis laptopomra puszta tanulás kédvéért (a sorsom úgysem kerülhetem el alapon) a linuxom mellé Win8-at telepíteni.

Megértettem miért tették olyan nehézzé a Win8 kikapcsolását.

Mert hosszú órákon keresztül nem tudtam másba visszabootolni, mint Win8-ba. Pedit nem vagyok kezdő azzal, hogy 1972 óta használok gépeket. Csak itt UEFI és nem BIOS boot gépről van szó.

És akkor a Win8 képes rabul ejteni a gépet, a Google szerint legkülönfélébb fórumokon talált Win8 leállítási módok egyike sem állítja le úgy a laptopomat, hogy aztán Ubuntu-ba hozhassam fel utána. Win8 UEFI gépemen meg tudja oldani, hogy a gépem ne reagáljon a BIOS-ba belépési, sem a boot-választási billentyű nyomásra.

Normál felhasználó az egészből csak annyit lát, hogy az ő tudása kevés ahhoz, hogy Win8 mellett más oprendszert is használjon, ... azaz Microsoft elérte a függőségbe döntési célját: az emberek elsöprő többéségét, az átlagos tudású embereket bebörtönzi a Win8-ba.

Nekem elveszett néhány órám, de kijöttem a rémes csapdából. De ez nem veri földhöz a piaci diktátort, mert az emberek többségének sikeresen elveszi a kedvét bármi más odaintallálásától.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. prohlep
2013.03.19. 23:17
Win8 külön álnoksága a félrevezetés: ami eddig a rendes leállító gomb volt, az most mindennemű figyelmeztetés és alternatíva felkínálás nélkül a saját csapda-hibernációt csinálja.

Szándékos félrevezetésnek tekinthető, hogy ahol hibernáció és újraintítás mellett a leállításról beszél, ott férevezetően elmagyarázza, hogy leállítja a programokat és kikapcsolja a gépet. Pedig nem azt teszi, hanem hibernálja, egy újfajta csapda változaban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. CyberPunk6... prohl...
2013.03.19. 23:18
Ennek mi köze van a gomb eldugásához? Nem azért hibernál, mert máshová került a gomb.
A hibernációs mód egyszerűen letiltható, csak kapcsold ki a gyors rendszerindítást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kunrichard
2013.03.20. 11:04
Brutáli hibák vannak a Windows 8-ban tényleg ideje lenne már egy frissítésnek.
az utóbbi időkben már kezdtem megkedvelni az új rendszert. de a hibákból eredően éppen ennyire sikerült is megutálnom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pidzse
2013.03.25. 12:47
Ebből is látszik hogy a win 8 egy szar hiszen már 2014 ben itt az uj rendszer a win 9 . Nem hoznának ki egy uj wint ha nem lenne nagy baj a régivel. Az igaz hogy ráncfelvarrást küldenek a 8 hoz de attól még jön a 9 .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Smooth44 Terro...
2013.03.28. 13:16
Hát ha nem tudod megszokni, akkor valóban igazad van.

Miért nem lehet dolgozni ezen? Én is azt teszem.

Átfestik a kapudat nem találsz haza?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44 muli
2013.03.28. 13:20
Jaa, hogy valakinek még ez is gond.
Mire van a PC elején a fizikai gomb? Azzal nem csak bekapcsolni lehet azért a gépet -.-
(ráadásul azt állítasz be rá, amit akarsz - sleep/hibernálás/shutdn)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!