iPon Hírek

Már 500 millió iPhone-t értékesítettek

Dátum | 2014. 03. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Apple okostelefonja elképesztő sikereket tudhat magáénak, és most egy újabb rekord került a neve mellé, amiről talán még maga Steve Jobs sem mert álmodni akkor, amikor 2007. január 9-én színpadra állt az evolúciós változásokat hozó mobillal a kezében.
Az elődök ...
Az iPhone a MacWorld kiállításon mutatkozott be, a San Franciscóban található Moscone Centerben, ami azóta rengeteg olyan rendezvénynek adott otthont, ami ehhez az okostelefonhoz kötődik. Az Apple minden évben egyetlen új modellt dobott piacra, míg tavaly már ketten érkeztek. Az iPhone 5s és az iPhone 5c párosával már összesen nyolc modellt számlál az a széria, ami az évek során folyamatosan értékesítési rekordok sokaságát hozta kalap alá. Minden terméket egyre nagyobb és nagyobb kereslet övezett, mint az előző generációkat, még akkor is, ha az idő előrehaladtával a tempó lassulni kezdett. A hatalmas népszerűségnek köszönhetően nagyjából hét évvel a megjelenését követően elérte a sorozat a fél milliárdos (!) példányszámot, ami egészen hihetetlen érték.
... és az aktuális páros.
Érdekesség a mostani rekord kapcsán, hogy az információ egyáltalán nem az Apple tollából származik, hanem a Forbes egyik munkatársa hozta nyilvánosságra, miután utánaszámolt az összes negyedéves jelentésnek. Ebből derült ki, hogy valamikor márciusban léphette át a forgalomszámláló az 500 milliós adatot. Az eddigi kimutatások alapján a tavalyi év végéig 472 millió szerkezet talált új gazdára, 2014 első negyedévében pedig a becslések szerint 38 és 42 millió közé esett a teljes forgalom. Úgy tűnik, hogy a cupertinói alakulat figyelmét elkerülte ez a neves „esemény”, de a lényegen ez egy cseppet sem változtat.
Most minden bizonnyal már viccesen gondolnak vissza az elemzők és a szakmabeliek is arra az időszakra, mikor az Apple először előállt az okostelefonjával, és sokan kétkedve fogadták azt. Edward Snyder például nevetségesnek találta, és semmi esélyt sem látott arra, hogy 10 millió mobilt adjanak el az első évben, pedig végül így történt, és a számláló meg sem állt 12,8 millióig. Manapság pedig már – ahogy a fenti információkból is látszik – nemhogy egy év, hanem egyetlen hónap is elég ennyi iPhone értékesítéséhez. De persze sokat változott azóta a világ, ebben pedig tagadhatatlanul nagy érdeme van az Apple mobiltelefonjának is. Emlékezzünk csak vissza, amíg nem leplezték le az iPhone-t, addig a Google úgy kalkulált, hogy QWERTY billentyűzet nélkül nem lehet jó egy okostelefon, és az akkor még tündöklő BlackBerry sikerei is erre engedtek következtetni. No, de ez már mind a múlt, tekintsünk egy kicsit a jövőbe is. Az elemzői várakozások szerint az idei év végét megelőzően el fogják érni még a 600 milliós értékesítési számot is. Meglátjuk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

28. idArns
2014.03.28. 17:49
Csak ez a "Samsung" még a ténylegesen megrekedt Samsungok előtt volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Secondhand
2014.03.28. 18:07
Sznob hülyék, hülye sznobok!

(Gyaloggalopp)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Enno
2014.03.28. 18:26
Azért megnézném a Samu tájéki eladásokat is, hogy ott összesen hány db okos telefon lett eladva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. DogTheDog
2014.03.28. 18:39
Nem is csodalkozok ezen,gratula nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. zizi7229
2014.03.28. 20:47
semmirevaló egyentelefon, majmoknak. bármelyik androidos csúcsteló körbehugyozza [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. nyunyo19
2014.03.28. 21:22
őszinte részvétem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Phantomstr... zizi7...
2014.03.28. 23:37
Ez tök jó, csak kár, hogy nem teljesen igaz. Vannak előnyei az androidnak, de vannak nyűgjei is. Pont az IOS-nek. Az, hogy lemajmozol valakit, akinek ez jön be, csak annyit jelent, hogy házon belül kell a majmokat keresned.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. mythbuster zizi7...
2014.03.29. 00:04
Semmitmondó hozzászólásod szépen körvonalazza az intelligenciaszintedet...

Mutass már nekem egy olyan oprendszert ami használható valamire és stabilabb az OSX -l vagy iOS -l(a kettő ugyanaz mondjuk). Komolyabb cégeknél nem véletlenül használnak MAC -eket, egyszerűen nem megengedett az óránkénti fagyás, akadás vagy labilitás és ilyen helyeken ezek a gépek verhetetlenek!

Szerinted miért használnak az orvostudományban is iPad -t és nem droidos tabletet? Vagy miért használnak a DJ -k MacBookot és nem windózos vagy droidos pottyantott műanyagot? Gondold el mekkora gáz lenne ha a buli közepén a windóz közölné hogy javíthatatlan hibát észlelt és azonnal leáll, vagy egyszer csak úgy elhúz a pi**ába frissíteni, mert neki az úgy jó miközben neked teljes kijelzőn fut a keverő program, vagy a droid az atomstabil jávás környezetével egyszer csak meghal. Vagy szolidan közli hogy betelt a memória és lezárTa ezeket a programokat, majd not respondingal elszáll az egész Hawaira.

Miért van az hogy a tervező részlegeken szinte csak MAC -k vannak?

Én már írtam szoftvert windózra, iOS -re, MAC -re és droidra is. Ha a droidos szoftverre kéne garanciát vállalnom akkor azt mondanám, vegyetek iPad -t, mert én erre garanciát nem vállalok de megnyugodhattok mert más sem fog, hiába fizettek 10x ennyit ugyanezért a szoftverért. Az iOS és MAC -re írt szoftverekre bármikor garanciát vállalok. A Windowsos szoftverekre is, de a keretrendszerből eredő hibákra már nem.

De egy jobb kérdés, miért előbb jönnek ki a szoftverek iOS -re mint droidra vagy windows phonera? Lásd. az Office pl.?

Fejlesztőként azt mondanám, hogy azért mert bármennyire is könnyebb windowsra programot írni, de sokkal nehezebb optimalizálni és atomizálni. Ha iOS -re írsz szoftvert, az a jól megírt keretrendszer miatt atomstabilan fut éveken át. Jávára meg senki nem vállal garanciát mert úgy szar ahogy van és soha nem lesz atomstabil a cucc, ahoz a teljes keretrendszert újra kéne írni, a googlenek meg nincs annyi pénze hogy saját ökoszisztémát alkosson és fejlesztőket vigyen át az új nyelvre, mikor mindenki tud javaban programozni(max évekig tart de egyszer elkészül az a verzió ami már nem szál el egy hülye user keze alatt)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. codex
2014.03.29. 00:21
Mondhat akárki akármit, az Apple termékei nagyon drágák, súrolva a presztízs kategóriát. Ezzel nem lehet vitatkozni. Amennyiből veszel egy iPhone5-öt annyiból egy brutáljó androidos készüléket kapsz. És ne mondd nekem, hogy ilyen meg olyan szar a droid, mert voltak gondok az ios-el is bőven. Egyik rendszert sem kell félteni, ahogy egyik gyártót sem. De szerintem gáz, hogy egy középkategóriás telefont horror áron adnak. Jó, persze ujjlenyomat azonosító van benne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Bl33z
2014.03.29. 07:43
Jönnek az apple csávók és megmondják a tutit, csak nehogy az okostelefon okosabb legyen a gazdájánál!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Phantomstr... Bl33z
2014.03.29. 09:35
Azt rögzíteném, hogy nekem mythbuster izombisága ugyanolyan irritáló, mint zizi és még néhány "aki ifost vesz az sznob köcsög" hozzáállása. Egyiket sem tartom túl sokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Simba
2014.03.29. 09:37
Azt nem értem miért kell a másikat le sznobozni, meg legfőképpen lehülyézni. Miért lesz neked jobb, hogy beböfögöd az idiótaságodat? Mi a francnak kell azon veszekedni az interneten, hogy kinek mi a kedvence, meg hogy utálja a másikat? Nem tudom minek ez a nagy ellenségeskedés nyamvadt kütyükről van szó, eltérő ízlés, igények mindenkinél. És ha az történetesen egy almás gépben van meg valakinek már is hülye sznob. Érthetetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Simba codex
2014.03.29. 09:42
Nem közép kategória, koránt sem! Az Apple telefonok mindig csúcs kategóriát képviselnek, hardveresen is. Apple A7 SoC hiába csak két magos, de még így is a tökeit szorongatja a 4 magos csodahardvereknek is. GPU-ban meg elég jónak mondható. Nyilván nincs benne minden, NFC meg anyám kínja, de ettől nem lesz valami még közepes!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. idArns
2014.03.29. 17:03
Látom sok az irigy, meg ne pukkadjatok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. HozeManuel mythb...
2014.03.29. 21:02
Komolyabb cégeknél nem véletlenül fel sem merül sem a Windows, sem az OSX.

GE - AdvancedWorkstation

Az első mondatod miatt nem megyek bele mélyebben a vitába, mert az az érzésem támadt hogy ugyanolyan elfogult vagy a saját irányodban mint a zizi, de én még fejlesztőt nem hallottam panaszkodni azért mert a Winfos óránként fagyna. De még kórházat se láttam ahol ezek az atomstabil és költséghatékony OSX-ek futottak volna.

peace
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. HozeManuel HozeM...
2014.03.29. 21:16
Elírtam a link nevét, de már nem tudom szerkeszteni.
Advantage Workstation ha valaki rá akar guglizni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. KisDre
2014.03.30. 12:15
Uraim is hölgyeim,
a komolyság az Linuxnál és BlackBerrynél kezdődik.

(Mindent félretéve Szép dolog lenne ha egyszer az ilyen hírek alatt nem egymás anyázását lehetne olvasni hanem komolyabb társalgást )
Peace
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. codex Simba
2014.03.30. 16:40
De bizony középkategóriás. A csúcskészülékekhez képest mind a kijelző, mind pedig a benne lévő hardver erős közepes. Nincs bajom vele, akinek az kell, elégedett vele, szereti az Apple-t, vegye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Cannapeace
2014.03.30. 19:04
Jó kis kütyük ezek nekem amire kell egy ilyen fenevad azt már régen tudják: zenére, kissebb irodai munkákra és GPS-nek tökély, telefonálásra meg ott a monochromos buta mobil 1 előnye van verőfényes napsűtésben is olvasható a kijelző tartalma nem kell az árnyékba húzódnom egy sms erejéig illetve számomra hasznos görög abc-t is tud amit az okos mobilok töbségéből hiányolom.
Ismerősnőm aki macbook mellet BlackBerry telót használ mint étterem igazgató. Nem a tárgyaknak kell uralkodniuk rajtunk hanem nekünk kell azt használni és segítségükkel boldogulni aki nem így tesz az csak szorakozásból veszi PL: az androidot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. HozeManuel codex
2014.03.30. 19:10
Pont azok nem fognak benchmark teszteket olvasni akik Applet vesznek. Pár kivételtől eltekintve külön réteg. Nekik nem az a fontos hogy a pénzükért a legjobbat kapják, hanem az életérzés hogy vettek valamit sok pénzért, amiért sokat dolgoztak. Ettől boldogok és érzik úgy hogy van értelme az életnek és a sok gürizésnek. Ha bármelyik más cég átvenné az apple filozófiáját, azt is vinnék mint a cukrot, a luxusautó ipar is ugyanezért szárnyal, hiába lehet már szuperjó autót venni negyedannyiért is. Aki így gondolkodik, de nem futja neki Bentley-re, Armani-ra, annak ott az iPhone. Hihetetlen jól felismerték ezt az "igény"-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.03.30. 19:55
Áhá, értem. Tehát nem a legjobbat veszik, hanem valamit ami drága. Elhiszik, hogy ott a luxus miközben nem. Amin ott egy alma, ez az életérzés. Értem már. Méghogy nem presztízs.. Tulajdonképpen becsukják a szemüket, nem érdeklik a tesztek sem. Nem vettek egy jó készüléket, a lényeg az alma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Phantomstr... codex
2014.03.30. 21:59
Ha tetszik a hardver, ha nem, olyan gördülékenyen használható, amit csak a jóval erősebb droidos kütyük tudnak biztosítani. Egyszerűen jobban egyben van. Kompatibilitási problémáról sem hallottam még, ami a sokféle és sok különböző verziót használó droidos telefonoknál és tábláknál szolidan fogalmazva is nem ritka.

Az Apple a mobilok és táblák piacán olyasmi, mint a konzol desktopon. Lehet, hogy papíron nem a legerősebb, de azért oda tud pirítani rendesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.03.30. 22:29
Na ez már válasz, így már értem. Tisztább a kép. Köszönöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Simba codex
2014.03.31. 17:25
4"-os kijelzőről beszélünk! Még is mekkora félbontásúnak kéne lennie szerinted, Full HD? Nem mellesleg egy IPS panelről van szó, egyáltalán nem "közepes" egy 5"-os készüléken ekkora felbontás az gáz lenne valóban.

SoC ami egy Apple A7, igaz hogy csak két mag, de azzal a két maggal pariban van a jelenlegi 4, 8 magos "csúcs" vasakkal. Semmiben sincs szégyenkezni valója, leszámítva a memória az az 1 GB ma már kevéske, de még mindig jobb, mint az 1GB-os Androidok! Szóval a hardver mindenképpen felső kategória. Csúcsnak nem nevezném már, majd az idén jövő lesz az. Maga a készülék meg abszolút prémium kategória.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. codex Simba
2014.03.31. 19:01
Rendben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. 5hR3kY
2014.04.01. 00:11
Én arra lennék kíváncsi hogy ha mindenki csak egy max 30-40 ezres telefont vett volna ehelyett, és a konkurencia csúcsmodelljei helyett, akkor a fennmaradó árkülönbözetek több mint 1 milliárdszorosából milyen dolgokat lehetett volna véghezvinni, ami az emberiség javát szolgálja?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.04.01. 08:23
Mindenkinek a zsebében maradt volna az az összeg, és elkölti másra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HozeManuel Simba
2014.04.01. 18:47
Ilyen szempontból, egy 40 ezres telefon is óriási pazarlás, mert már 10 ért lehet venni olyat amivel tudsz telefonálni, fényképezni, emailezni, videót nézni, zenét hallgatni.

Az emberiség meg köztudottan nem arról híres hogy csapatban gondolkodna, legjobb esetben is érdekszférákban képesek csak együttműködni, és ott is akad aki a többit fúrja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!