iPon Hírek

Már a kertek alatt a Point of View új táblagépe

Dátum | 2012. 04. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A vállalat készüléke a specifikáción átfutva nem sok újdonságot nyújt majd, viszont az anyaghasználat és a kivitelezés mégis kiemelheti egy kicsit abból a tömegből, ami ebben a piaci szegmensben kialakult az elmúlt hónapokban. Ugyanis az olcsó kínai komponenseknek hála, lassan már mindenki szeretné, ha legalább egy táblagép lenne a termékpalettáján.

A ProTab 2 IPS egy rendkívül vékony, 9 milliméter vastagság házban bújt meg, ráadásul még alumíniumot is bőven kapott, így a minőségérzet garantálható lesz. Az eszköz megjelenítője egy már jól ismert panel: a 9,7 hüvelykes IPS technológiával felvértezett 1024 x 768 képpontos felbontású kijelző sok tablet alapját adja. Mögötte egy Allwinner A10 lapkakészlet húzta meg magát, melyben egy Mali-400-as GPU-t és egy 1,2 GHz-en üzemelő Cortex-A8 magot találunk. A rendszermemória tekintetében nem kevesebb, mint 1 GB-nyi DDR3-as modul lakozik benne, a háttértár pedig 8 GB, melyet microSD segítségével könnyedén bővíthetünk majd. A készülékből a HSDPA hálózati modem ezúttal is kimaradt sajnos, így a 802.11 b/g WLAN támogatással kell beérnünk, ami eléggé behatárolja az internet elérést. A táblagép oldalán a 2 micro USB port mellett, egy 1.4-es HDMI kimenet is megbújt, így akár HDTV-re kötve is élvezhetjük a különböző multimédiás tartalmakat.


Az Point of View ProTab 2 IPS a legfrissebb, Android 4.0-s operációs rendszerrel a fedélzetén kerül majd forgalomba. A holland vállalat terméke már több európai országban is feltűnt, várhatóan hamarosan hazánkban is megjelenik. Az ára 240 euró környékén alakul jelenleg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. DogTheDog
2012.04.16. 15:35
Barati ajanlat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!