iPon Hírek

Már a League of Legendset fenyegeti a Heroes of Newerth hackere

Dátum | 2012. 12. 18.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Tegnap beszámoltunk róla, hogy feltörték a Heroes of Newerth honlapját. A Reddit fórumán ma egy illető azzal kérkedni, hogy ő volt az elkövető. A következőket írta:  "Meghackeltem a HoN-t, mert nincs annál viccesebb, mint látni, ahogy egy csapat játékrajongó dühös lesz, amiért feltörték kedvenc játékát. A rendszereik szánalmasan sebezhetőek voltak, meglepett, hogy senki sem törte még fel előttem. Még mindig maradt rengeteg támadható felület, és december 25-én újra be fogok törni. Boldog *** karácsonyt s2!"

A hacker annyira mókásnak találta a dolgot, hogy úgy döntött, nem áll meg, a következő célpontjának a League of Legendset jelölte meg. A Heroes of Newerth fejlesztője, az S2 Games már arra buzdít minden játékost, hogy változtasson jelszót. A LoL fejlesztője, a Riot Games még nem válaszolt a fenyegetésre.

Pletykák szerint a hacker egy hálózati biztonsággal foglalkozó belorusz mérnök, bár a fórumos hozzászólása alapján inkább kisgyereknek tűnik. Azt állítja, hogy pénteken feltörte az S2 Games adatbázisát, és mivel a fejlesztők nem reagáltak erre, annyira feldühödött, hogy a nagyobb Heroes of Newerth játékosok fiókjai közül is ellopott párat. Egyesek azt állítják, hogy ezek közül többet már el is adott, de ez már nagyon a szomszéd látott már olyat, aki hallotta kategória. Majd meglátjuk történik-e bármi. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. qwertzzui
2012.12.18. 20:23
Remélem megtalálják és majd a börtön töltelékek "hekkelik" az ő nyílásait.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. djtroi
2012.12.18. 21:17
Azért ha belegondoltok van igazság abban is, hogy sebezhetőek a hasonló játékok.. Már ha abból indulok ki, hogy egy 13éves ismerősöm a Tribes Ascend nevű játékot másfél óra alatt feltörte, és kedve szerint alakította a (onnantól kezdve) premium accountját.. és még mostsem vették észre.. legalábbis még mindig ugyanúgy játszk.
Jó tudom, hogy a Tribes jóval kisebb méretű project mint egy LoL vagy egy HoN de a lényeg ugyanaz.. ha egy 13 éves gyerek képes megtanulni egy cég által kiadott játék meghackelésére akkor egy állítólagos hálózati cgénél dolgozó mérnök (vagy mi) akkor játszí könnyedséggel fogja feltörni. Igaz, hogy itt sok időről és munkáról beszélünk, de ha megoldható, akkor megoldható
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii
2012.12.19. 07:39
Az ilyen szokott úgy járni, hogy megtalálják, majd a fejes cégek állásajánlatot kínálnak neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. s_erno
2012.12.19. 10:59
Vagy a játékosok találják meg előbb és akkor mondjuk a srác véletlenül párszor elesik
Ha valami multimilliárdos cégtől nyúlt volna le a csákó egy kis lóvét azt még megértem, de "szimpla" felhasználóknak elcseszni a dolgait annak nem látom az értelmét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. djgeg
2012.12.19. 11:17
Állást kapsz?... Ezek akkora tévképzetek Vannak etikus "hackerek" aik nem dolgoznak magában a szakmában. Csak nézegetik a nagyobb szervezetek hálózatait. Ha sikerül betörni akkor jelentik abban a reményében, hogy felveszik oda. Erre van példa...
De valaki arra adjon példát amikor egy egy cégnek sok milliós, akár milliárdos kárt okozott az illető(Nasa pl) és utánna felvették... Lószart... csücsül a börtönben és hackelgetik a nyílásait.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svidi
2012.12.23. 00:35
Igen, állást kapsz. Láttad már a kapj el, ha tudsz c. filmet? (Catch me if you can) Akkor bizonyára ismerős a sztori, de ha nem emlékszel, vagy nem láttad, akkor itt egy kis olvasmány: [LINK]
Egyébként meglehetősen érdekes

A hackernek meg a drága édes felmenőit. Én se okoznék örömöt az édesanyjának minden este pusztán azért, mert játszi könnyedséggel megtehetném...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!