iPon Hírek

Már a második negyedévben leleplezik az Android 5.0-t?

Dátum | 2012. 02. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google jelenlegi legfrissebb rendszere az Ice Cream Sandwich még alig érte el az egy százalékos piaci részesedést de máris olyan pletykák láttak napvilágot, hogy a vállalat a közeljövőben bemutatja az utódját. A legutóbbi értesülések szerint a következő Android verzióról, az 5.0-ról az év második negyedévében hullhat le a lepel.


A DigiTimes felől érkező hírek alapját egy taiwani cég információja képzi, ezek szerint a Jelly Bean kódnevű Android 5.0 a nagyobb kijelzővel szerelt készülékeket veszi majd célba, így elsődlegesen a táblagépek, netbookok és notebookok adnak majd neki helyet. Továbbá azt is megtudhattuk, hogy nagy hangsúly lesz az úgynevezett dual-OS lehetőségen, aminek hála a Jelly Bean rendszer sok eszközön megjelenhet a másodlagos operációs rendszer szerepében. A kiszivárgott adatok elsődlegesen a Windows 8-cal való együttműködést hozzák példaként, de ezzel a megoldással akár a Chrome OS is vonzóbbá tehető, mivel sajnos eddig nem szerepel túl jól a felhő alapú platform.

A hibrid megoldásokban kétségtelenül komoly lehetőség lakozik, nem egyszer tettek már próbát ilyen ökoszisztéma kialakítására a gyártók, és amennyiben igaznak bizonyulnak ezek az információk, akkor a kikapcsolás nélküli operációs rendszer váltással végre teljes lehet a kirakó. A bemutatóra minden bizonnyal a június 27-én megrendezésre kerülő Google I/O fejlesztői konferencián kerül majd sor, és ekkor biztos okosabbak leszünk a Jelly Bean (5.0) funkcionalitását és képességeit tekintve.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. twollah
2012.02.16. 21:10
Acer meg mindig kesik az Iconia sorozatra igert ICS-el.
Bar mar olvastam olyat is, hogy az IT sajto felkapta a hirt, hogy januarban jon a 4-es Android az Acer gepekre es ezt addig szugeraltak magukba, hogy el is hittek.
Lassan a februar is elmulik es a szendvicsnek se hire se hamva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DemonDani
2012.02.16. 21:21
@twollah

mint a hir is említi 1% az ICS részesedése, agy nem az Acernél kell keresni hanem első sorban a nagyobb gyártóknál, amíg ott sincs addig nem várom el a kisebbtől sem. Persze ha neked ilyened van akkor biztosan nehezebb kivárni, de muszáj lesz még.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ignaczrich...
2012.02.16. 21:59
Nem értem hogy miért akarnák újra szétválasztani a táblagépek, telefonok szoftverét, hiszen a ICS-sel éppen a kettő közti kompatibilitási problémákat akarták kiküszöbölni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. szponzor
2012.02.16. 23:11
ignaczrichard: én is így gondolom, ráadásul az ICS elvileg kijött x86-ra is, szóval nem értem, hogy miért választanák szét újból.
Amúgy mindenki várja az ICS-et, mint a messiást, de szerintem nem egy nagy eresztés. 1-2 hétig használtam, de inkább az ICS-re épülő MIUI-t használom, mert az még mindig jobban kézreáll nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani
2012.02.17. 13:54
nincs szó szétválasztásról, csak több olyan célzott funkció lesz, aminek ott lesz igazán értelme, ilyen pl ami a hírben is van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. elnokur
2012.02.17. 19:50
én motorola atrixra várom a 4.0-t.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Seraph6
2012.02.19. 19:53
U jelly, android?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!