iPon Hírek

Már a mobilunkat is biztosíthatjuk

Dátum | 2010. 08. 10.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Magyar Telekom (MT) már lehetővé teszi, hogy az új készülékek vásárlói biztosítsák mobiltelefonjaikat - jelentette be Pukler Gábor, a cég innovációs és üzletfejlesztési igazgatója egy tegnapi tájékoztatón. A T-Mobile és az ACE European Group közös, T-Mobile-előfizetők számára elérhető készülékbiztosítása havi díjas.

Az olcsóbbik, a havi 490 forintos, a készülék megrongálása esetén biztosít "védettséget", míg a 790 forintos lopás esetén nyújt kártérítést. A szolgáltatás hasonló a cascóhoz, itt is van ugyanis önrész, 4500, illetve 6000 forint értékben. Főleg a nagy értékű, okos telefonok esetében lehet népszerű a szolgáltatás - tette hozzá a Napi érdeklődésére Megyeri Tibor, az MT termékmenedzsment és innovációs területek igazgatója. A távközlési cég egy év alatt körülbelül húszezer előfizetőre számít.

Rövidesen bevezetik azt a szolgáltatást is, amelynek révén sms-ben is lehet utasbiztosítást kötni - mondta Pukler. Itt az Union lesz a partner. Az egyéni előfizetésnél a napi díj 490 forint, a családi konstrukciónál (öt főig) pedig 1190 forint naponta családonként. Ezen felül csak az sms díja jelent pluszköltséget. A biztosítási időszakot az sms-ben kell megadni. A biztosítást - a csalások elkerülése érdekében - a határ átlépését követően két órán belül lehet megkötni sms-ben. A cég információi szerint a külföldre utazók mintegy 70 százaléka nem rendelkezik biztosítással, ezért is számítanak a termék népszerűségére.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. axe
2010.08.11. 00:32
Még egy kis bevétel nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Insignia
2010.08.11. 00:58
jah kiv leszek hogy a lopás elleni meddig lesz életképes... imei szám átírás létező dolog szal a hálóról történő kitiltásnak sok értelme nem lesz... 6k-s önrésszel meg kb káratalanítanak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2010.08.11. 07:58
IMEI szám az hogy van? Ha én veszek a sarkon egy 1000.--os telefont és annak a számát beleírom egy csúcskategóriás telefonba, akkor az úgy jó? vagy van megkülömböztetés?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!