iPon Hírek

Már a Play Store elindítása nélküli is telepíthetőek appok

Dátum | 2016. 01. 20.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google nemcsak a nagyobb Android frissítésekkel képes érdekes újításokat csempészni az operációs rendszerébe, hanem a saját alkalmazásai révén is megteheti ezt. Most például a gyári keresőmező frissítése nyit új lehetőséget az alkalmazások telepítésében. Az Android Police fedezte fel, hogy az Android beépített keresője (ez nagyon fontos, szóval a böngészőkön keresztül nem érdemes a Google keresővel próbálkozni) már nemcsak megtalálja az alkalmazásokat, hanem a telepítésben is képes közreműködni. Eddig, ha az ember rákeresett valamire, amihez köthető egy adott androidos alkalmazás, akkor az a program legfelül, a keresési találatok előtt lett kilistázva. Nos, ez továbbra is így alakul, viszont ha felkeltette az érdeklődésünket egy program, akkor a folytatás sokat egyszerűsödik. Korábban a találatok megérintését követően átvezetett a kereső szolgáltatás a Google Play Store alkalmazásba, csak úgy, mint például a videók esetén a YouTube appba, ettől kezdve azonban máshogy alakul a történet. A találat mellett már felbukkan egy „Telepítés” billentyű is, ennek a használatával pedig rögtön a telepítési felület fogadja a felhasználót, mintha csak a Play Store-on belül lenne. Tehát mindössze három érintést követően már fent is van a használatba venni kívánt applikáció.
A direkt telepítési lehetőség ugyan nem tűnik nagy dolognak, de jóval praktikusabb, mint az eddigi eljárás. Az ilyen apróságoknak köszönhetően a felhasználóban erősödik az az érzés, hogy igazán szoros harmónia van a különböző Google szolgáltatások között, egy jól összecsiszolódott rendszerről van szó. És ez az érzés egyértelműen hozzájárul a még teljesebb felhasználói élményhez, amivel talán örökre belopja magát az Android a felhasználó szívébe. Sajnos némi árnyoldala ennek az újdonságnak is akad: mint minden újítást, ezt sem élvezheti mindenki rögtön. Most még nem, de hamarosan mindenki számára elérhető lesz a Google néven futó alkalmazás legfrissebb verziója, melynek telepítését követően már az új képességet is ki lehet majd aknázni, addig is marad a várakozás, és az eddig megszokott rutin az appok telepítésénél.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Asagrim
2016.01.20. 16:02
Ha az alkalmazás eddig ismeretlen, akkor nem valami hasznos dolog kihagyni a Play Store indítását. Én eddig egyetlen appot sem raktam fel úgy soha a telefonomra, hogy el ne olvastam volna pár értékelést. Sok disznóság csak ott derül ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!