iPon Hírek

Már a Samsung is csalódást okoz

Dátum | 2010. 10. 07.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az elmúlt időszak sikersorozata után rossz hírt közölt a dél-koreai Samsung a befektetőkkel: a vállalat a harmadik negyedévben csupán 4,8 ezer milliárd von (4,3 milliárd dollár) üzemi nyereséget ért el, szemben az április-júniusban elkönyvelt 5,01 ezer milliárddal, illetve az elemzők 5,03 ezer milliárdos várakozásával. Egy évvel korábban 4,22 ezer milliárd von üzemi profitot ért el Ázsia legnagyobb laposképernyő- és mobiltelefon-gyártója. A prognózis bejelentése nyomán közel 3 százalékkal zsugorodott a Samsung részvényeinek értéke, magával rántva a szöuli tőzsde többi papírját is. Utóbbi hátterében a Samsung súlya mellett az lehet, hogy nem ez az első hír a fogyasztói elektronikai szektorból, ami a vásárlók keresletének zsugorodására utal: a japán Sony Corp.

, a világ harmadik legnagyobb lapostévé-gyártója is a héten figyelmeztette befektetőit, hogy piac bővülésének lassulására számít.

A Samsung képernyő-divíziójának profitja akár 60 százalékkal is visszaeshetett - vélik a Bloombergnek nyilatkozó elemzők -, a digitális eszközöket gyártó ágazat nyeresége pedig közel háromnegyedével zuhanhatott. Ugyanakkor a félvezetőgyártás közel háromszorosára bővíthette üzemi eredményét (a koreai cég a világ legnagyobb memóriachip-gyártója). A júniusban bemutatott Samsung Galaxy S okos telefonból eddig ötmillió kelt el és még egyszer ennyit akarnak értékesíteni az év végéig. A vállalat nemrégiben mutatta be az Apple iPad táblakomputerével versenyző Galax Tab számítógépét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Insignia
2010.10.08. 00:17
nesze neked 3d... nincs erre akkora szükség mint amekkora kampányt tolnak érte... látszik is a számokból...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. 18TommyBoy
2010.10.08. 00:34
Ideje volt, <mod> márka a Samsung, csak a nagy reklám, menjenek a <mod>, Telefontól kezdve amelyek lefagyogatnak, <mod> képenyőjű Plazmák amelyek piros színbe húznak és a DVD égetőm a PC-mben már 3x reklamállom hogy <mod>, sosem éget jól, az ASUS 5x tovább kibírja!
Csak a nagy reklám, maradjanak csak továbbra Ázsiában az önimádó kinézetükkel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm
2010.10.08. 06:43
Nemcsak a SAMSUNG hanem több informatikai cég is visszaesésről számol be az üzleti eredményeit közzétevő mérlegeiben. Pl.:
"A processzorgyártó szeptember végén jelentette be, hogy a harmadik negyedévben a szokásos 5-10 százalékos szezonális erősödés helyett 1-4 százalékkal csökken a forgalom a második negyedévben elért 1,65 milliárd dollárral összehasonlítva. Az AMD a PC-piacon csökkenő kereslettel magyarázza a visszaesést, főleg az amerikai és nyugat-európai lakossági notebook-eladások torpantak meg." ,
de gondolom ugyanugy fogja érinteni az Intelt, is mivel ők sokkal nagyobb mértékben vannak jelen ebben a szegmensben.

A multkoriban pedig itt az iPon-on is olvashattuk a hirt az LCD tévék árának drasztikus mértékü zuhanásáról.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. csigabigaf
2010.10.08. 08:22
A csoró emberek nem 3d képes HDTVre költik a pénzüket étel helyett?
Szegény Samsung.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Tirexi
2010.10.08. 10:09
18TommyBoy

Samsung LCD TV-m van és tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Samsung telefonom van egy i8910 személyében és szintén tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Nekem a Samsung márkával még soha nem volt bajom semmilyen téren.
Nem a bolhapiacon kéne venni a cuccokat használtan és lehet akkor működnének is rendesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zseko
2010.10.08. 10:23
A monitorom samu, semmi gondom vele. Volt telefonom is (d500), azzal sem volt gondom. Átlag (kompakt) fényképezőgépben viszont én személy szerint nem ajánlom, mert <mod> képe van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 18TommyBoy
2010.10.08. 11:26
Kedves Tirexi és zseko

10 emberből mindig van 1 aki nemjön rá a hibáira a Samsungnak.
Megfigyeltétek-e már a PC LCD-jét sötétben is? Hogy a szélei nem feketét hanem szürkét világít be? A legolcsóbb Benq LCD-n nincs ilyesmi.
A másik meg a telefon, megfogom a kezembe, és ha bemegyek gyorsan 3 menübe, a telefon nemtzudja követni és lefagy... Nokiánál nincs ilyen.
Ugyanúgy a széthúzható Samsung telefonok, most van egy a fiókomban amelyt alig bírjátok erővel 2 kézzel! széthúzni... Nokián egésznap játszottam és semmi gond.
Utoljára pedig, felcsúsztatás csak a displeyen lévő hüvelyujjal történhet meg a felcsúsztatás és persze kinyomódott a displey mert még ezt sem tudták rendesen megcsinálni...

Van egy kérdésem... Voltatok már egy hypermarketben ahol több mint 50 Plazma és LCD van bekapcsolva? Láttátok a Samsung hogy mindig pirosba húz és nemolyan éles a képe? Mert most már a 4.-dik Plazmám van Panasonic és egyik sem jöhet hozzá, főleg nem az agyonreklámozott Samsung...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Rider15
2010.10.08. 21:48
Plazmából Panasonic, LCDből meg Samsungot kell venni, és meg van oldva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!