iPon Hírek

Már a Samsung is netbookot készít

Dátum | 2008. 09. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az utóbbi időben számos kisebb-nagyobb gyártó jelentkezett újdonságokkal a netbook piacon. A vállalatok között jelen van az ASUS, az Acer, a Dell és a HP, ám most úgy tűnik, hogy hamarosan új szereplővel bővül a kínálat. A Samsung netbook fejlesztésbe kezdett, a gyártó újdonságáról már két fotó is megjelent, amelyek hivatalos képek benyomását keltik.


A Samsung 10,2 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott újdonsága sokkal vékonyabbnak tűnik, mint a konkurencia megoldásai. Az újdonság a maga fehér dizájnjával és fényes, metál fedlap felfogatóival úgy néz ki, mint ha egy Eee PC reklám szereplője lenne, ám a Samsung terméke jóval kecsesebb és tagoltabb kialakítással rendelkezik.


A gyártó újdonsága a fehér műanyag borítás alatt egy 1,6 GHz-es Atom processzort, 1 GB rendszermemóriát tartalmaz, az adatok tárolásáról 80 és 160 GB közötti adattároló kapacitással rendelkező merevlemez gondoskodik majd. A kis készülék fel van szerelve beépített WiFi és Bluetooth adapterekkel, kártyaolvasóval és webkamerával. A rendszer energia igényét egy hatcellás akkumulátor próbálja kielégíteni. Az újdonság súlya 1,35 Kg, ami nagyjából megegyezik a konkurencia 10,2 hüvelykes kijelzővel rendelkező termékeinek súlyával.

A jelenlegi hírek szerint a kis készülék jövőhónapban debütál Koreában, a termék 550 dolláros ajánlott végfelhasználói áron lesz megvásárolható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások