iPon Hírek

Már a smartbook is tilos

Dátum | 2009. 09. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Persze nem a készülékek, csak a nevük, a szó. A kölni székhelyű SMARTBOOK AG ugyanis levélben szólította fel a Netbooknews.de és a Netbooknews.com tulajdonosát, hogy két héten belül távolítsa el az oldalakról a "smartbook" szót, "mert különben".


A SMARTBOOK AG ugyanis levédette ezt a szót, így jogalapjuk éppenséggel van a követelésre, csak azt hagyják figyelmen kívül, hogy az általuk kifogásolt oldalon ez a kifejezés azért szerepel, mert az olyan cégek, mint például a Qualcomm és a Freescale és rendszeresen emlegetik őket.

Ami nem is csoda, tekintve, hogy a smartbook egy ideje már a netbookok és a mobilok közti átmeneti készülékeket jelöli, így általános kifejezéssé vált, míg a SMARTBOOK AG egyszerűen csak laptopokat árul ezen a néven. Ha tehát a német cég mindenféleképpen érvényt kíván szerezni a jogának, elsősorban akkor is a kifejezést rendszeresen használó nagyvállalatoknál kellene kezdenie.

Kiindulva azonban a harciasságukból, nem is kizárt - és nem is lenne meglepő, ha rövidesen kiderülne, hogy - ténylegesen ezt is tervezik. Valószínű tehát, hogy lesznek még fejlemények ebben az ügyben a közeljövőben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Peterku
2009.09.01. 11:19
VISSZA A HIRHEZ

Lehet, hogy csak a felhajtás miatti ingyenreklám kell nekik. Mostmár Magyarországon is ismert a nevük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Banzin
2009.09.01. 11:34
Ez mekkora biznisz!

El kell menni valami isten háta mögötti helyre, ott levédetni a nagy cégek márkaneveit és az adott országból perelni őket a név használatáért!

Ha per nélkül akarnak zöld ágra vergődni, akkor szép summáért visszavásárolják a márkanevüket.

Bár érdekelne, hogy nemzetközileg, hogy tudják ezt szabályozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Azrael
2009.09.01. 20:53
Igen ám, de nekik hamarabb le lett védve a márkanevük, tehát hiába perelné be őket akárki is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.09.02. 00:02
Ha lesz egyszer elég pénzem levédetem az István nevet (az is vagyok ügye) és beperelek minden Istvánt! Nehogy már más is ezt használja.
Netbookot nem védték még le? Azt mindenki használja szinte, jó sokat lehetne kaszálni vagy Notebook, mert akkor evvel is meg lehet csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2009.09.05. 17:28
úgy látszik a 21. században egymás pereléséből fogunk megélni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!