iPon Hírek

Már a tévé távirányítójával is vezérelhető a Chromecast

Dátum | 2015. 03. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Aki aktívan használja Chromecast-jét arra, hogy okostelefonjáról vagy táblájáról különböző tartalmakat továbbítson HD, illetve Full HD televíziójára, minden bizonnyal elgondolkodott már rajta, milyen jó lenne, ha a Chromecast mellé egy teljesen alap távirányító is járna. A tartalmak lejátszásának vezérléséhez minden egyes alkalommal a tábla vagy az okostelefon kijelzőjét kell nyomkodni, ami különösen akkor kényelmetlen, ha előtte a képernyőzárat is fel kell oldani.
Úgy tűnik, a problémára már van is egy frappáns megoldás. A legfrissebb firmware jóvoltából mostantól az adott televízió távirányítójáról is vezérelhető a különböző tartalmak lejátszása, azaz a stream elindítására és lejátszására egyaránt van mód. Az újítás használatához első körben telepíteni kell a 27946-os verziószámú frissítést – ezt az eszköz automatikusan el fogja végezni, ha bekapcsoljuk és internetkapcsolatot is biztosítunk neki. Ez persze még csak a történet egyik része, ugyanis a funkció felhőtlen használatához egy olyan televízióra is szükség lesz, amely rendelkezik HDMI CEC támogatással – HDMI 1.3-as vagy újabb HDMI port alapkövetelmény. Hogy meglévő televíziónk ilyen-e, az a gyártó hivatalos weboldaláról, vagy a mellékelt felhasználói kézikönyvből hamar kideríthető. A szóban forgó firmware frissítés telepítését követően a lejátszás/megállítás funkció a legtöbb appal működni fog, beleérte a YouTube-ot, az HBO Go-t, az Allcast-et, az iPlayer-t, illetve néhány egyéb alkalmazást is. A siker csak azon múlik, rendelkezik-e az adott televízió HDMI CEC támogatással, vagy sem. Az újításnak sokan fognak majd örülni, igaz, azokban a régiókban, ahol elérhető a Netflix, szomorúan tapasztalják majd a felhasználók, hogy annál az appnál éppen nem működik a lejátszás megállítása (Pause) funkció.
Mi egy gyors próba keretén belül kipróbáltuk két különböző Panasonic televízióval is, hogy működik-e az újítás, de egyiknél sem jártunk sikerrel, pedig mindkét modell rendelkezett HDMI CEC támogatással. Az egyiknél a rendszer automatikusan a HDMI potra kapcsolt Chromecast-re váltott, ahogy elindítottuk a YouTube videó streamelését, de a Play és Pause funkciók vezérlésére nem volt lehetőség.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!