iPon Hírek

Már a Windows Phone 8.1-et is támogatja a Fitbit

Dátum | 2014. 08. 01.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Fitbit One
A Microsoft rendszerét futtató mobilok tulajdonosainak egyelőre nem igazán lehet válogatni a viselhető kiegészítők között, hiszen a Fitbit még csak a második olyan vállalat, ami már kínál Windows Phone támogatást – az első ilyen megoldás a Pebble okosóra volt. A Fitbit apró termékei a világ legnagyobb példányszámban értékesített kiegészítői között szerepelnek, és a mostani lépést követően még több vásárlóhoz juthatnak el.
Fitbit Flex
A Fitbit nevével főleg azok találkozhattak már korábban, akik az Android vagy iOS operációs rendszerű okostelefonokhoz készített kiegészítők terén jártasabbak. Az egyesült államokbeli vállalat egy privát startupként működik San Franciscóban, és az elmúlt években egyre nagyobb sikernek örvend a hordozható termékeinek köszönhetően. A cég repertoárjában ruhára csíptethető eszközök és egy karkötő is akad. Pillanatnyilag a portfóliójukban szerepel a Fitbit One és a Zip, melyeket tokokkal kiegészítve lehet hordani, illetve a Fitbit Flex, ami a csuklóra szegezhető. Ezeken felül egy olyan mérleget is forgalmaznak (Aria), ami az átlagosnál több információval szolgál, és Wi-Fi-re kapcsolódva képes azonnal feltölteni a mérési eredményeket a vállalat weboldalára. És ha már az eddigi készülékeiknél tartunk, érdemes még megemlíteni a Fitbit Force-ot is, ami sok-sok problémát okozott a vállalatnak és a felhasználóknak egyaránt. Ez a Flex okosabb testvére volt egy ideig, de allergiás reakciókat váltott ki a tulajdonosainál, ami miatt egyelőre eltűnt a felhozatalból.
Fitbit Zip
Ennyit a jelenlegi kínálatról, ami most újdonság, hogy a Fitbit elhozta a Windows Phone tulajdonosok számára is azt a lehetőséget, hogy minden korábbinál részletesebb adatok begyűjtése és kiértékelése mellett edzhessenek. Mi kell ahhoz, hogy a Fitbit termékei megfelelően működjenek a Windows Phone-t futtató mobilokkal? Nos, ez egyelőre kicsit sok korlátba ütközik, de a jövőben jelentősen javulni fog a helyzet. A készüléken a legfrissebb, 8.1-es verziójú kiadásnak kell jelen lennie, ráadásul a Lumia Cyan frissítést is telepíteni kell hozzá. Erre azért van szükség, mert egyelőre csak ezzel megoldott a Bluetooth 4.0 Low-Energy technológia támogatása. A kör így most még a Nokia égisze alatt nevelkedett gépezetekre szűkül, de tekintve a piac eloszlását, ez a WP 8.1-es okostelefonok nagy részét így is lefedi.
A Fitbit mögött egy nagyon komplex alkalmazás van már, ami a támogatás bővítését követően már a Windows Phone Store rendszeréből is letölthetővé vált. A programban nyomon követhető az elégetett kalóriák mennyisége, a lépésszám, a megtett távolság és persze az idő is egyebek mellett. Az eredmények visszanézhetőek, és a jobb áttekinthetőségért különböző formájú diagramokon rajzolódnak ki ilyenkor a megtekintetni kívánt adatok. Extraként pedig a felhasználók felkutathatják az ismerőseiket, és megoszthatják az eredményeiket másokkal is.
A Microsoft is méltányolja azt, hogy a Fitbit gőzerővel dolgozott a Windows Phone 8.1 mielőbbi pártolásán, és hálájuk jeléül akciós csomaggal kínálják megvételre a Fitbit Flexet és a Lumia 635-öt, csupán 150 dollárért. Sajnos ez a csomag Magyarországról nem rendelhető meg, de akik tudnak élni a lehetőséggel, azok most 50 dollárt spórolhatnak meg (aztán ki tudja, lehet egyszer itthon is kapható lesz az akciós csomag).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!