iPon Hírek

Már az egyetemek is tiltják az iPadeket

Dátum | 2010. 04. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

A jelek szerint nem véletlenül aggasztotta az izraelieket (lásd lent) az iPad: már két amerikai egyetem is betiltotta a kampuszán az Apple táblájának használatát, mivel az valóban erősen bomlasztó hatással van a WiFi-hálózataikra, és a közelében megszakítja a laptoposok netkapcsolatát.

Két egyetemről már kiszorult az Apple táblája.
Egyelőre név szerint a George Washington és a Princeton Egyetem tették meg ezt a lépést, de természetesen nem zárható ki, hogy rövidesen csatlakoznak hozzájuk mások is, amennyiben másutt is kellően súlyossá válik a helyzet, és elég sok laptopos diák nethozzáférését kezdik veszélyeztetni az almás készülékek.

Érdekes részlet a fejleményekben, hogy a Princeton egyes konkrét készülékeket tiltott csak ki a területéről (22-t a 41-ből, amelyeknél valóban bebizonyosodott a zavarás - egyébként DHCP-kliens hibára visszavezethető - jelensége), viszont a George Washington semmiféle Apple-terméket nem támogat. Aggasztja a helyzet Steve Schustert, a Cornell egyetem IT-igazgatóját is, viszont ő még bízik benne, hogy talán meg tudja védeni valahogy a hálózatukat tiltás nélkül is. Kérdés, hogy erre mennyi időt ad magának.

A Princeton részleges - feltehetően alapos vizsgálódások nyomán meghozott - tiltása mindenesetre azt mutatja, hogy a hiba bár nem általános, de így is elég sok készüléket érint (majdnem minden másodikat), ami egybecseng más felhasználók tapasztalataival is: eddig is sokan panaszkodtak WiFi-problémákra (érdekes módon épp jelgyengeség miatt; talán ezt próbálta kompenzálni az Apple adó erősítésével, ami viszont láthatólag nem jelentett teljes megoldást, plusz egy újabb problémát is generált), viszont másoknak semmi ilyen gondjuk nem volt. Úgy tűnik, bőven lesz még mit korrigálniuk.

(Izrael területéről még a múlt héten tiltották ki az iPad-et, szintén a túl erős, helyi hálózatokat zavaró WiFi-adó miatt. Mindenkitől, aki belép az országba, elkobozzák az iPadjét, és csak az ország elhagyásakor adják vissza - addig pedig a tulajdonos fizetheti a tárolási díjat. Az izraeliek bíznak benne, hogy az európai bemutató idejére az Apple orvosolja majd a készüléknek ezt a hibáját.)

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. Alvin_ti42...
2010.04.20. 14:35
Szerintem a mobiltelefonokat is tiltsák be, hiszen abból még több van. Szánalmas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Joco1114 Alvin...
2010.04.20. 14:38
Azért nem ilyen egyértelmű. Te sem örülnél, ha a szomszédod iPad-je miatt nem tudnál netezni... Ugye minden érmének 3 oldala van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. viktorxxx
2010.04.20. 14:38
nem azert tiltjak mert sok van belolle, hanem mert sz*r...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. prohlep
2010.04.20. 15:04

Engem az aggaszt, hogy nem hiszem el, hogy az emberi gondolkodasra, az emberi szabad akaratra, az ember idegrendszerere nincs semmifele befolyasa annak, hogy szamtalan forrasbol omlik igen kis merteku energia sugarzas, a legkulonfelebb frekvenciatartomanyokban.

Mai fizika/termeszettudomany meg nem kepes szamot adni az emberi mivoltunk legfontosabb osszetevoje, azaz az ertelem mukodesenek mikentjerol. Milyen alapon remeljuk, hogy e rengeteg kulonfele, sok kicsi sokra megy energia sugarzasnak semmifele hatasa sincs emberi mivoltunk legfontosabb osszetevojere.

Barki barmit mond, 1996/97-ben egy vezeto egyetemen fele akkora anyagot tanitottam, mint 1981/82-ben egy kozel noname foiskolan, ... tanari fuzeteimmel dokumentalva.

Barki barmit mond, eppen tegnap beszelgettem nehany diakommal, hogy ismeroseiknek nagyjabol fele annyit tanitok most tavasszal, mint 10 eve 2000 tavaszan az akkori evfolyamnak.

Mindebben a rendszervalatas es az annak urugyen vegrehajtott oktatasi reformok nyilvan dominansabban felelosek, mint a sugarzas.

De biztos, hogy a mai kornyezetben egy AGY ugyanolyan jol mukodik, mint a 80-as evek elejen, a maihoz kepest sokkal tisztabb, sugarzasmentesebb kornyezetben?

iPad a cikk szerint sugarzasaval zavarja a kornyezetet.

Agyi EEG diagnosztika alapja, hogy az agymukodest elektomos jelensegek kiserik.

Biztos, hogy csak kiserik? Es, biztos, hogy nem befolyasoljak?

Mai fizika/tudomany nem tud szamot adni arrol, hogy az idojarasi frontok milyen mechanizmussal befolyasolja az idegrendszerunket.

Pedig a mentok, ranezve az idojarasi fronthelyzetre, elore tudjak, hogy Budapest meretu kozossegben pontosan milyen tipusu keringesi rosszulletek fognak megsokasodni.

Az idojarasi frontokrol annyit azert tudni, hogy jelentos es kiterjedt elektromos toltes-mozgassal jarnak.

Tehat az a teny, hogy az idos korosztaly rendseresen erzekeli a frontokat mindenkit emlekeztessen arra, hogy a testunkre nemtrivialis kihatassal vannak a frontok.

Sehol semmi ertelmeset nem talalni a halon, hogy az elektromos sugarzasi szennyezes milyen kihatassal van a testunkre, idegrendszerunkre, tudatunkra, gondolkodasunkra.

iPad cikk ezert volt szamomra egy borzalmas olvasmany, mert megint eszembejutott, hogy milyen szennyezes gyanus vilagban kell elnem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. citkar
2010.04.20. 15:37
Részben azért mert kevés ideje hat ránk ez a sok féle, igen ksi energiájú sugárzás.
Majd pár évtized mulva lesz pontosabb adatunk.
De gyerekeknek, 16 év kor alatt, senki sem ajánja a mobilozást és egyes orszűgokban kimutatták h a vidéken sokat mobilozok (mert távol van a tornyuk) a városiakhoz kéepst is nagyobb eséllyel kapnak agydagantot. De alapvetően az agydaganat esélye si kicsi, most ha még egy picivel több...nehéz vizsgálni, sok idő kell. Az alvászavar, dpersszió, itneligencia vizsgálata még nehezebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Castiel
2010.04.20. 15:44
prohlep:

se megerősíteni se cáfolni nem lehet egyik oldalt sem, az meg hogy most kevesebb anyagot tudsz leadni mint 10éve azért van mert a mai fiatalok sokkal kevesebbet tanulnak, és nincsenek olyan rövid pórázon fogva, és még több száz dolog miatt lehet ez mint anno, szóval nem mondhatod hogy azért mert hogy a e-sugárzás az roncsolja az emberi elmét meg szervezetet..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. degumentes
2010.04.20. 15:47
Alufóliát kell tekerni az emberek fejére az még az ufóktól is megvéd
Egyébként majd az evolúció megoldja ezt a problémát! Legfeljebb kihal az ember és?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. CarKiller
2010.04.20. 16:06
Már rögtön ennyien vettek belőle? Csak egyetemisták...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. twollah
2010.04.20. 17:04
Ezt benezte az Apple.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. TescoZsomi
2010.04.20. 18:58
prohlep: Pedig a mentok, ranezve az idojarasi fronthelyzetre, elore tudjak, hogy Budapest meretu kozossegben pontosan milyen tipusu keringesi rosszulletek fognak megsokasodni.

Szerény tudomásom szerint a frontok igen jelentős légnyomásváltozással járnak, ami befolyásolja a vérnyomást. A vérnyomás és a keringés összefüggése pedig egyértelmű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. szaga
2010.04.21. 08:36
Hat ez LOL. :-DDD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 620hun
2010.04.21. 13:30
Jó lenne, ha le lehetne pontozni a hozzászólásokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Multitask 620hu...
2010.04.21. 14:27
Ja és amelyik pl -5-öt kap az törlődne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. aranysas
2010.04.21. 20:11
Elég érdekes azért, hogy egy ilyen hibát elkövet a nagy Apple... Aztán meg hogyha update-ekkel nem lehet javítani a hibát, vagy nem cserélik ki, akkor majd veheti meg mindenki újra, akinek a szívéhez nött ez a termék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2010.04.22. 15:28
Tudjátok mi a baj amerikában? Nezzetek rá a hippikabátos csajra. 3 spanja nem tesz ki akkora helyet mint ő maga és ebből egyre több van világszerte. És az összes ilyen [mod]ok elött buzul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. flameKing
2010.04.22. 21:20
prohlep: rám inkább érzelmi szinten hat az időjárás. De gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Sok éve használok mobiltelefont, WiFit, de nem tapasztaltam azt, hogy számottevően csökkent volna a teljesítőképességem. A kor pedig kegyetlenül rányomja a bélyegét mindenre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!