iPon Hírek

Már bármilyen fájl küldésére alkalmas a WhatsApp

Dátum | 2017. 07. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A WhatsApp a világ egyik legnépszerűbb kommunikációs alkalmazása. Világszerte már bőven több mint egy milliárd felhasználója van, és olyan platformokon is hódít, ahol a legtöbb riválisa talán soha nem is volt jelen; használható az Android, a Windows és az iOS, valamint egyebek mellett a BlackBerry OS, a Symbian S40 és S60 alatt is.
A csevegő applikációkkal az emberek általában azon túl, hogy üzenetet küldhetnek egymásnak, megoszthatnak különböző linkeket, képeket vagy egyéb multimédiás dolgokat küldhetnek, és fájlokat is továbbíthatnak egyszerűen. A WhatsApp esetében is megvannak ezek a dolgok, ugyanakkor az utolsó opció elég komolyan limitálva volt egészen mostanáig, ami miatt kapott is kritikát a szolgáltatás. A dokumentumküldés eddig úgy volt megoldva itt, hogy kiterjesztésre korlátozottan lehetett elküldeni a dolgokat. A WhatsApp biztosított PDF támogatást, Word dokumentumkezelést, boldogult a táblázatokkal (XLS, XLSX) és lehetővé tette a PowerPoint prezentációk továbbítását, de a sor ezzel véget is ért. Ha az ember szeretett volna a partnerének elküldeni egy tömörített állományt, akkor más programot kellett segítségül hívnia, de ugyanez volt a helyzet például egy APK esetén is.
Ettől kezdve viszont már nincsen semmilyen korlátozás a fájlformátumok tekintetében, a WhatsAppon keresztül mostantól meg lehet osztani bármilyen kiterjesztésű dolgot, így például egy FLAC-ban tárolt zenét vagy akár egy telepítő fájlt is. Ez utóbbi a WhatsApp álláspontja szerint tartogat némi kockázatot, de biztosan sokan fogják használni olyan területeken, ahol a Google Play Áruház erősen cenzúrázva van, vagy egyáltalán nem is érthető el. Egyelőre az Android és az iOS esetében lett megoldva a széleskörű fájltámogatás – és sajnos meglehet, hogy más platformoknál már nem is lesz erre mód. Az új funkcióval egyidejűleg a kép és videó küldést is megkönnyíti a WhatsApp, ráadásul nemcsak, hogy egyszerűbben lehet majd ezeket továbbítani a beszélgetőpartnereknek, hanem sokkal jobb minőségben lesznek elküldve a multimédiás anyagok, mint korábban.
Megkötés persze még egy kevés így is maradt, de ez már csak a fájlok megabájtban meghatározott méretére vonatkozik. Valószínűleg mindenki úgy gondolná, hogy ugyanakkora fájlméretet szab meg a két operációs rendszer, az Android és az iOS esetében a WhatsApp, de érdekes módon nem így alakult. Az Apple termékek felhasználói egy árnyalatnyival még jobban jártak. Az androidos kliensben maximum 100 MB-os méretű fájlt lehet elküldeni a másik félnek, míg az iOS-en futó applikáció még a 128 MB-os fájlokat is tudja kezelni. Hogy ennek mi az oka, az nem derült ki. A WhatsAppnál már egy ideje tesztelték az új fájlküldési funkciót. Nagyjából egy hónapja a bétába már be is került, így az igazán elszánt felhasználók, akik telepítették a fejlesztés alatt álló kiadást, már próbára tehették ezt az új lehetőséget. A tesztelés minden bizonnyal sikeresen zajlott, hiszen most már mindenki számára elérhető a régóta várt képesség. A WhatsApp frissítését mindenképpen meg kell ejteni ahhoz, hogy az újítást ki tudja használni a fiók tulajdonosa. WhatsApp: Android | iOS
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. TheEnginee...
2017.07.17. 14:45
Igen, hat hogyne!
Es ismet felhivnam a figyelmet az ELUA olvasgatasanak fontossagara.
MINDEN a vele kuldott informacio/dokumentum a WhatsApp (FB) szellemi tulajdonaba vandorol es ugy hasznlajak fel ahogy csak akarjak. Mondjuk ez nem csak a WhatsApp-pal van igy. Eddigi altalam ismert OSSZES szelesebb korben hasznalatos csevego/instant messenger app ezt az eljarast koveti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Busterftw TheEn...
2017.07.17. 16:38
Azon kivul, hogy tudatos internet hasznalatot tamogatja, nem ertem mi a gond.
Facebookon landolt erzekeny kepek viszontlatasa mashol kategoria. Persze ok fel vannak haborodva, hogy merik az altalam feltoltott dickpic-t felhasznalni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!