iPon Hírek

Már beszélni is tud a Google fordító szolgáltatása

Dátum | 2010. 05. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Google szoftvermérnökei az utóbbi időkben a szokásosnál is keményebben dolgoznak, ugyanis néhány hét leforgása alatt több újítással is találkozhattunk a cég szolgáltatásai között. Nemrégiben az internetes kereső találati listája bővült néhány hasznos funkcióval, most pedig a vállalat on-line fordító szolgáltatását ruházták fel egy új technológiával.

A Google Translate (Google Fordító) a héten eSpeak támogatást kapott, így egy nyílt forráskódon alapú beszédszintetizáló szoftverrel bővült a szolgáltatások köre. Az újítás lényege annyi, hogy a lefordítani kívánt szó jelentésénél a szöveg előtt egy pici hangszóró is található, amelyre ha rákattintunk, az adott nyelvre lefordított jelentést hangosan „felolvassa” a beszédszintetizáló szoftver. A felolvasás szokás szerint kicsit gépiesen történik, de ezt a hasonló megoldásoknál megszokhattuk. Az újítás már több nyelven, köztük magyarul is működik.


A támogatott nyelvek között egyébként az alábbiak szerepelnek: albán, afrikaans (avagy búr/fokföldi holland), katalán, kínai, horvát, cseh, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, haiti kreol, hindi, magyar, izlandi, indonéz, olasz, litván, macedón, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, szerb, szlovák, spanyol, szuahéli, svéd, török, vietnámi, walesi.

A megújult Google Translate szolgáltatást itt próbálhatjuk ki.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Merwenus
2010.05.13. 14:03
de a [mod] nagybetűs szavak egy részét még a mai napig nem tudja lefordítani magyarra ez a [mod]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pjszilard
2010.05.13. 15:23
Hear a spoken version of your translation

If you're learning English, you can click the speaker icon to hear a spoken version of your translation. This feature is currently only available for short translations to English.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!