iPon Hírek

Már biztos a nagyobb Kindle Fire érkezése

Dátum | 2012. 02. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Amazon még bele sem kezdett a jelenlegi Kindle Fire értékesítésébe, mikor már a következő készülékek terveiről szivárogtak ki információk a médiába. Ezek szerint készülhet egy 8,9 és egy 10 hüvelykes modell is. Bár a nagyobbik készülékkel kapcsolatban egyelőre nincs új a nap alatt, a kisebbik úgy tűnik, megerősítést nyert.


Chad Bartley a Pacific Crest elemzője akkor ejtett el egy mondatot az újdonságról, mikor vázolta a várható 2012-es eladási számokat. Számításaik szerint az év során 14,9 millió eszköz találhat gazdára, a korábbi 12,7 milliós várható értékesítés helyett. A növekedést azzal indokolta, hogy az év közepére várható új 7 és 9 colos készülékek megjelenése nagyot lökhet a keresleten. Sajnos több információt nem tudhattunk meg a tervezett újdonságokkal kapcsolatban, így csak a korábbi információkra hagyatkozhatunk, vagyis annyi biztos, hogy az LG gyártja majd a 8,9 hüvelykes képátlójú paneleket, melyek felbontása így az LG Optimus Padhoz hasonlóan 1280 x 768 pixeles lehet. Amennyiben maradnak a Texas Instruments partnerei, akkor hardveres téren nem várható nagy előrelépés, de gazdasági szempontból érdemes lehet a Qualcomm 28 nm-es lapkáit fontolóra venni, hiszen ezek méretükből fakadóan olcsóbbak lehetnek, és a beépített kommunikációs modul is jótékonyan hat a költségekre.

Remélhetőleg a hamarosan kezdődő Mobile World Congress során okosabbak lehetünk a két Kindle újdonsággal kapcsolatban, melyeknek minden bizonnyal az áruk lesz a legnagyobb ütőkártyájuk, és tovább erősíthetik a vállalat táblagépek piacán megszerzett második helyét.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Kobaljov
2012.02.13. 06:11
"Az Amazon még bele sem kezdett a jelenlegi Kindle Fire értékesítésébe"

Ezt nem értem, hónapok óta kapható
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dZolka
2012.02.13. 09:53
Nem jól értelmezed. Arról írnak, hogy amikor még el sem kezdték anno forgalmazni a Fire-t, már beszéltek a nagyobb változatról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kobaljov
2012.02.13. 21:03
Ah tényleg, nem olvastam elég figyelmesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!