iPon Hírek

Már biztos: elkészül a Razer gamer tábla PC-je

Dátum | 2012. 10. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Project Fiona koncepció esetében a napokban a Razer illetékesei szavazást indítottak, hogy kiderítsék, valóban van-e létjogosultsága a terméknek. A Facebookon indított szavazásnál 10 000 lájkban határozták meg az elérendő célt, amit órák alatt sikerült is teljesíteni, így már biztos: a projekt zöld utat kapott, azaz most már csak idő kérdése, mikor jelenik meg a rendhagyó dizájnnal érkező gamer tábla PC.


A Razer annak érdekében, hogy a végeredmény tökéletesen megfeleljen a célcsoport elvárásainak, az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán aktív párbeszédet folytat majd rajongóival. A felhasználói vélemények és javaslatok fontosak lesznek a termék végleges tulajdonságainak kialakításában: a vállalat a formátum, a hardverkomponensek és az árcédula tekintetében egyaránt hallgatni fog a többség véleményére (bár utóbbiban valószínűleg csak bizonyos határok között, elvégre mi más lenne a közönség kérése, minthogy minél olcsóbb legyen).

Egyelőre tehát hardver szintjén nincs végleges döntés, viszont az már eldöntött tény, hogy az újdonságnak mindenképpen Windows 8-as operációs rendszert kell futtatnia. Az érintőkijelzővel ellátott gép korábbi változata, amely a CES alkalmával már megtekinthető volt, ULV típusú, azaz alacsony fogyasztás mellett üzemelő Core i7-es processzorra alapozott. Hogy a végleges termékben pontosan milyen processzor lesz? Nos, ez egyelőre rejtély. Az biztos, hogy a gamer táblának ütőképes GPU-ra van szüksége ahhoz, hogy zökkenőmentesen lehessen rajta játszani, ugyanakkor a fogyasztás is fontos, hiszen a vékony házban elhelyezkedő hardver esetében a hűtés kialakítása nem egyszerű feladat, így mindenképpen energiatakarékos hardverre kell alapozni. Lehet, hogy a cég az AMD nemrégiben bemutatott Hondo APU egységével is tesz majd egy próbát? Rövidesen kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. shaddam
2012.10.11. 20:35
És ennek hol van értelme? Lanpartyra ott a desktop, laptop, utazni vita,3ds, telefon. A balkezes egerük adnák már ki inkább és ne egy ilyen förmedvényt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zorrd023
2012.10.11. 22:00
Sok értelme nincs . Túlárazott vackok a sima tablettek is ere meg rá lesz nyomva hogy Gamer +100k ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Atesz1987
2012.10.12. 05:05
Óriás gameboy Nekem magas egyébként, hogy tudnak az emberek ilyenekre 100 ezreket kiszórni. Nem rég vettem egy csocsóasztalt, rendes versenyméretű pálya, versenyasztalokra szánt rudazattal, csak minden extra le van róla szedve, 110 ezer volt pro labdákkal együtt. De van billiárd asztal, már normális kinézetű is 200 körül. 200 ezerből 2 ember elutazhat 1 hétre egy allinclusive utazásra. 200 ezerből nem rég a párom olyan gépet vett CAD-ezéshez, hogy a BF3 max beállításokon 1920*akármennyiben stabil 60 fps felett teljesít. Ehhez még jött 50 körül egy IPS paneles 22" monitor. Hát mit mondjak, odabasz a cucc, kár hogy 50 km-re van tőlem, és kell rá várnom 2 évet, hogy haza hozza. Szóval kismillió értelmesebb módja van ennyi pénz elköltésének. Persze lehet erre mondani, hogy olyanok veszik, akiknek a fent felsoroltak már megvannak, de ez sajnos nem igaz. Sok esetben, erőn felül is megveszik ezeket a szarokat, mert nekem is olyan füvem legyen, mint a szomszédnak. Szomorú, de ez van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hakosh2
2012.10.12. 07:04
@Atesz1987: vagy azért veszik meg ezeket a "szarokat", mert még mindig több mindenre tudják használni, mint a CAD-re való gépet vagy egy billiárd asztalt. Ha pl. valaki sokat utazik, akkor mi a nagyobb hülyeség: asztali gépet vagy tabletet venni, igaz utóbbit drágábban? Én óvatosabban hülyéznék le másokat az alapján, hogy mit vesz. Az meg egészen más téma, ha valaki egyszerűen nem tud bánni a pénzzel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY
2012.10.12. 09:07
Az még egy dolog hogy űberratyin néz ki, de ha még i7 procikat is hajigálnak bele akkor 250 ropi alatt nem igazán lesz kapható. A mobil játék piacon eleve bukta lesz szerintem, mert ha már valaki ekkora döggel rohangál, akkor már mindegy ha laptopot visz magával. Egy Vita szerintem százszor jobban néz ki, és ezerszer mobilabb ennél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!