iPon Hírek

Már biztos: Készül jubileumi ThinkPad notebook

Dátum | 2017. 06. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A ThinkPad noteszgépek meglehetősen komoly rajongói táborra tettek szert az elmúlt 25 év során, ugyanis strapabíróak, jó teljesítményt kínálnak, plusz felesleges sallangoktól is mentesek, így joggal kedvelik őket a felhasználók. A Lenovo dizájner csapatának vezetője, David Hill két éve érdekes ötlettel rukkolt elő: eljátszott a gondolattal, hogy mi lenne, ha a ThinkPad márkanév fennállásának 25. évfordulóján egy speciális, retro stílusjegyeket viselő noteszgép készülne. Az ötletnek nagyon örültek a rajongók, a felhasználói hozzászólások meglehetősen pozitívak voltak, pedig akkor még nem is lehetett biztosan tudni, hogy mi lesz a projektből – csak egy jópofa ötlet marad-e, vagy a hatalmas érdeklődés láttán végül valóban elkészítik-e a terméket.
Hosszas hallgatás után David Hill ismét írt egy blogbejegyzést a témával kapcsolatban, amelynek keretén belül megerősítette, a korábban felvetett ötlet köré végül egy komoly projekt épült, amelynek eredményeként még idén megérkezhet a jubileumi ThinkPad noteszgép. Mivel éppen futó projektről van szó, így elég kevés részletre derült fény, ugyanis egyelőre szigorúan titkos, pontosan milyen paraméterekkel rendelkezik majd az új jövevény. Annyi azért kiderült, hogy a retro ház fekete gumibevonatot kap, billentyűzete bámulatosan jó minőségű lesz, a TrackPoint esetében pedig három különböző „pöcök” közül lehet kiválasztani azt, ami az adott vásárló igényeihez legjobban passzol. Az új noteszgépről egy sejtelmes fotó is megjelent, ami sajnos csak nagyon keveset mutat. A 25. jubileum alkalmával készülő ThinkPad notebook korai prototípusa Hill szerint ígéretes, a végleges modell pedig még idén megjelenik. A pontos listaárról egyelőre nem hullhat le a lepel, de Hill azért hozzátette, a különböző források által emlegetett 5000 dolláros árcédulának egyáltalán nincs valóságalapja – nem is érti, honnan vették ezt az információt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. jsipos.reg
2017.06.23. 00:19
Egy Lenovo topikban már vagy egy éve (talán még régebben) összeraktuk az álom Thinkpadet: klasszikus billentyűzet (elrendezésben és mechanikában), pöcökgegér, önálló egérgombok a papipad felett és alatt, dedikált videokártyára váltás lehetősége, dokkolhatóság, billentyűzet megvilágító lámpa, merev ház, mechanikusan kikapcsolható WiFi és takarható kamera stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Busterftw jsipo...
2017.06.23. 10:16
Ha $5000 nem is, majd lesz az $4999 :D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. punchman jsipo...
2017.06.25. 17:31
Nagyon jó lista, de ezt már a T400-as Thinkpadem is tudta kb. 8 éve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!