iPon Hírek

Már csak marketing kérdése a 4G

Dátum | 2009. 06. 10.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A magyar piacra két éve robbant be a mobilinternet, s azóta a Vodafone markáns szerepet játszik e távközlési területen is - mondta Döbrőssy Gábor, a Vodafone műszaki vezérigazgató-helyettese egy sajtóbeszélgetésen. A napokban meghaladta a 100 ezret azon ügyfeleik száma, akik modemen, számítógépen keresztül interneteznek, s még több mint ugyanennyien a mobiltelefonjukon. A Vodafone azt várja, hogy év végére legalább 300 ezer előfizetője lesz, s a teljes piaci növekedés több mint ötven százalékát a társaság adja majd. A mobilinternet-piacon a T-Mobile-nak 39 százalék, a Vodafene-nak 38 százalék feletti a részesedése, míg a fennmaradó rész a Pannoné. Magyarországon április végén mintegy 560 ezer fizettek elő mobilinternetre, a december véginél hetvenezerrel többen. Az első négyhavi növekedés több mint felét a Vodafone adta. A Vodafone a magyar mobilinternetes piacon a második, míg a teljes webes piacot nézve a negyedik legnagyobb, ugyanakkor a használat intenzitását vizsgálva első - mondta a vezérigazgató-helyettes. Úgy vélte, a kontrollálható költés nagyon fontos az előfizetőknek, ezért fél éve bevezették az előre fizethető (pre paid) internetes szolgáltatást. A negyedik generációs LTE-hálózatról (Long Term Evolution) Döbrőssy elmondta: a vállalat már tesztelte, s tízszer gyorsabb, mint a most használt 3G-s hálózat. Az új technológia hadrendbe állítása már nem technikai, hanem kereskedelmi és marketingkérdés - tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Zsolt501
2009.06.10. 23:49
VISSZA A HIRHEZ

Szép,szép csak az a baj hogy az ilyen hálózatot kezelő készülékből még borzalmasan kevés van és ha van is annak az ára bizony még igen magas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szabtam
2009.06.11. 01:51
és a mobil netre jellemző p2p használat utáni kemény lekorlátozás.
mintha kapnál egy ferrari-t, de csak a 30 km/h-s lakóövezetben mehetnél vele... - így sok értelme van a nagy sávszélnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sfsxnight
2009.06.11. 21:14
Pontosan!

Teljesen felesleges a sávszél kérdés. 1megabites netten ugyanolyan gyorsan jönnek be az oldalak mint egy 10begabitessel. Genya dolog korlátozni a torrentet... Jó sokan szívnak is miatta..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!