iPon Hírek

Már dolgozik a lenyűgöző Mi Mix utódján a Xiaomi

Dátum | 2017. 02. 20.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Xiaomi tavaly októberben rántotta le a leplet a világ legnagyobb kijelző-előlap arányú okostelefonjáról, a Mi Mixről, ami a vállalat állítása alapján 91,3 százalékos hasznos felületettel rendelkezik. Ez a rekord azóta sem dőlt meg, igazából nagyon megközelíteni sem tudták a riválisok, de a kínai alakulatot ez hidegen hagyja, és már gőzerővel dolgozik a készülék utódján, ami a mostani kivitelt is überelni fogja.
Az új Mi Mixről szóló hírekben a legszebb talán az, hogy már hivatalos forrásból érkeztek, szóval nem pletykaként kell kezelni ezeket, hanem készpénznek vehetőek. A forrás maga a Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun, aki a Weibón bizonyult a megszokottnál beszédesebbnek. Jun a közösségi oldalon közzétett bejegyzésében még azt is előre vetítette, hogy a dizájnfelelős szerepe sem változott, szóval tényleg lélegzetelállító lehet a következő fordulóban érkező készülék is. A vállalat vezérigazgatója örömmel számolt be arról, hogy a sztártervező Philip Stark továbbra is közreműködik a fejlesztéseikben. „Ma örömömre újra találkozhattam a nemzetközileg elismert dizájnmester Philip Starkkal, aki máris bemutatta nekem a fejlődő Mix következő generációjának formaterv koncepcióját, és el is kezdtük vizsgálni, hogy miként lehet ezeket az izgalmas innovációkat átvinni a valóságban testet öltő termékbe. Fejlődjünk!” – olvasható Lei Jun posztjában.
Egyelőre szinte semmit sem tudunk a Xiaomi Mi Mix második generációs kiadásáról. Az egyetlen iránymutató információnk a készülő szerkezetről, hogy ezúttal a tervezők már legalább 93 százalékra szeretnék emelni az előlapi hasznos felületének arányát. Ez ugyan nem tűnik nagy előrelépésnek a 91,3%-ról, azonban érdemes belegondolni, hogy itt már a megjelenítőt övező kávának tényleg az utolsó milliméterei olvadnak el a szemünk láttára. A 100 százalékos arányt a jelenlegi elképzelések mentén haladva sosem érnénk el, hiszen ahhoz teljesen el kellene hagyni a mobiltelefon merevségéért és persze védelméért felelős keretet, és az előlapi kamerát is.
Az igazán nagy feladat most talán az lesz a Xiaomi tervezői számára, hogy a kamerát miként kicsinyítsék tovább. Már a Mi Mix esetében is egy olyan képalkotó modult használt a Xiaomi fejlesztőgárdája, ami az egyedi igényekhez lett igazítva, és most is erre lesz szűkség, de még kompaktabb méretbe zsugorítva. Persze az sem zárható ki, hogy a rettenetes vékony peremeket próbálják a határokat feszegetve még tovább faragni a vállalatnál, vagy esetleg az LG mintájára kiegészítő kijelzőt fognak használni, amivel ki lehetne aknázni a kamera mellett üresen „tátongó” területet. Kíváncsian várjuk a mobil következő generációját.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!