iPon Hírek

Már hanggal fogja magától lejátszani a videókat a Facebook

Dátum | 2017. 02. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Facebook kapcsán ezúttal több terülten is változásról számolhatunk be. Módosult a közösségi oldal okostelefonokra tervezett alkalmazása (főleg a videók lejátszását érintik a fejlesztések), továbbá kapott egy új televíziós applikációt is a szolgáltatás. A videózásra egyre nagyobb hangsúlyt fektet a Facebook. A közösségi portálon megosztott tartalmak már eddig is automatikusan elindultak, ettől kezdve pedig már a hang is fel lesz véve a felvételeknél, szemben az eddigi néma alapértelmezett beállítással. Ahogy eddig, úgy ezután is csak addig játssza majd a rendszer a videókat, amíg azok a kijelzőn vannak, szóval a továbbgörgetést követően azonnal elnémul az adott eszköz. A Facebook szerint ez elősegíti majd a nézőszám növelését, ugyanis a kutatásaik szerint több ember néz videót akkor a mobilján, ha annál magától elindul a hang is.
Vannak, akiket már az automatikus lejátszás is rendkívüli módon zavart, őket minden bizonnyal nagyon érzékenyen érinti majd a Facebook mostani lépése. De az is biztos, hogy a hanggal induló videók a korábbinál is több embert fognak zavarni. Szerencsére van megoldás. A beállításokban ki lehet kapcsolni a videók hangos indulását, ehhez a „Videos in News Feed Start With Sound” menüpontot kell keresnie a felhasználóknak (itt lesz). És még azért azt is hozzá tesszük, hogy nem fogja minden áron erőltetni a hangot az alkalmazás, szóval ha a mobil egyébként le van némítva a multimédiás területen vagy globálisan, akkor ezek a beágyazott videók sem fognak zajt csapni.
Újdonság, hogy ettől kezdve a vertikális videók jobban néznek majd ki az iOS és az Android operációs rendszerű mobilkészülékeken is. A Facebook korábban már szűk körben tesztelte a nagyobb méretű videolejátszást a vertikális felvételeknél, és a visszajelzések általában pozitívak voltak, ezért lépte meg ezt a változtatást a hírfolyam esetében. Hasznos újítás, hogy ettől kezdve lehet kép-a-képben elrendezéssel nézni a videókat, méghozzá hasonló módon, mint ahogy azt a YouTube esetében valószínűleg már a legtöbben látták. A felvételeket kicsi méretben le lehet majd tenni a sarokba úgy, hogy az ember közben tovább görgetheti a hírfolyamát, és a videó ilyenkor nem áll meg. Pozitívum itt a YouTube megoldásával szemben, hogy bármelyik sarokba teheti a felhasználó a videót, ahogy az neki szimpatikus. Sőt mi több, ha valaki androidos géppel használja, akkor még a Facebook alkalmazást is a háttérbe küldheti, a videó akkor is megy tovább a kiválasztott sarokban.
Végül a facebookos videók már a nappalikba, konyhákba és hálószobákba is begyűrűznek a televíziók képernyőjén keresztül. A közösségi portálnak minden nagyobb TV-s platformra lesz egy olyan új alkalmazása, amiben a megosztott videók fogják a főszerepet kapni. A vállalat elsősorban az Apple TV-t, az Amazon Fire TV-t és a Samsung saját Smart TV platformját emelte ki, de azt is hozzátette, hogy ezek mellett más televíziós rendszerek is vannak a célkeresztben. Ebben a friss applikációban a nagyobb képernyőket a lehető legjobb módon igyekszik majd kihasználni a Facebook a feltöltött mozgóképfelvételek lejátszása során. A közösségi szolgáltatás minden igényt próbál kielégíteni, és a videók nézése nagy hangsúlyt kapott az utóbbi időszakban, a statisztikák szerint a Facebook felhasználói napi szinten több mint 100 millió órányi videós tartalmat tekintenek meg.
Mark Zuckerberg
A Facebook videókkal és televízióval kapcsolatos újításai egyáltalán nem érhetik váratlanul az embereket. Mark Zuckerberg, a közösségi oldal első embere többször is hangsúlyozta mostanában, hogy mennyi fontos a videózás a platform számára.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Ch00ler
2017.02.15. 13:37
Akkor most mar a reklamos videok is hanggal jonnek. Hurra.
Azt hiszem, a manapsag a facebook-on lehet a legjobban lekovetni azoknak a dolgoknak a bevezeteset, amik a minel tobb penz beszedeset hivatottak elvegezni.
Hiaba, csak ki kell fizetni azt az 500 milkat

Nemtom, ki hogy van vele, de nekem egyre kevesebb ingerem van megnezni az ismerosok 500. kutyas, viragos, jajj-de-szep-taj-as, fincsi kajas kepet. Vannak ertelmes dolgok is, de sajnos egyre ritkabban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.02.15. 13:44
Egyetértek. Számomra a facebook két dologra jó: csoportok segítségével szervezni dolgokat, egyetem alatt szaktársakkal kommunikálni, illetve a chatelésre ismerősökkel.
Szívesen használnék olyan alternatívát, ami csak erre való minden egyéb extra nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Terror
2017.02.15. 13:55
Kikényszerítik a reklámblokkolók használatát azoktól is, akik eddig nem használtak ilyesmit. Nincs ezzel semmi gond, hosszú távon ez csak használ az agresszív reklámok elűzésének.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim
2017.02.15. 14:31
Terrornál a pont.

1: Pi-Hole
2: OpenVPN
3: ???
4: no more profit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ChoSimba Asagr...
2017.02.15. 15:34
Én uninstalláltam a francba a telóról. A gépen adblock, a routeren blacklist. Bár lassan inkább már whitelist kellene
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani ChoSi...
2017.02.15. 16:27
Igazad is van, elég ha az ipon.hu betölt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2017.02.15. 16:44
Még véletlenül se az ember saját maga állíthassa be ezeket a dolgokat, biztosan sokaknak kellemes percet szerez a munkahelyen ha felcsendül a videó hangja. Máskülönben semmire nem jók az ilyen közösségi oldalak. Engem egy perc alatt lefáraszt. Valahol azt látom benne hogy sokan a saját boldogtalan életük megváltását az ilyesmitől remélik. Mást se látok csak dicsekvést, kivagyiságot és minden válogatott bölcsességnek beállított baromság mellett kamu nyereményjátékokat átlátszóan gyanús feladóktól amiből legalább rájön az ember hogy mennyire ostoba és befolyásolható ismeretsége van. Mindenki kiteszi az egész magánéletét, minden mozdulatát ez valahol már pszichológiai betegség amit akár a rosszakarók is kihasználhatnak. Ha ép ésszel használnák az emberek akkor talán jó lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. noPublicFG
2017.02.15. 19:11
Telón már egy ideje a Facebook lite-ot és Messenger lite-ot használom. Minden manuális. Kinézetre kicsit fapados, de nekem ez pont jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!