iPon Hírek

Már Jelly Beanre hangol az Asus és a HTC

Dátum | 2012. 07. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Lassan egy hónapja, hogy az Android 4.1 bemutatkozott, de az első gyártói bejelentésekre mostanáig várni kellett. A jeget a HTC és az Asus törte meg. Az előbbi a legújabb termékcsaládjának a frissítéseit harangozta be, míg az utóbbi a táblagépekre hozza el a Jelly Bean kódnevű operációs rendszert.

A HTC az idei évben leleplezett One szérián veti majd be elsőként az új Androidot. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy már ezek között sem találták alkalmasnak az összes modellt. A One X és a One XL, a két csúcskészülék természetesen minden akadály nélkül kaphat frissítést, és a One S támogatása is biztosnak tűnik, de ez nem is volt kérdéses a Snapdragon S4 chipnek hála. A bizonytalan pont a One V, itt egy Cortex-A5 alapú lapkakészlet teszi a dolgát a hátlap mögött, de úgy tűnik, hogy nem eléggé gyorsan. A HTC hivatalos közleményében ez ugyanis nem kapott helyet az Android 4.1 várományosainak listáján.


A Verge munkatársának a gyártó szóvivője azt nem árulta el, hogy pontosan mikorra várható a frissítések megjelenése. Valamint arról sem adtak tájékoztatást, hogy készülnek-e új Sense felhasználói felülettel, vagy csak a jelenlegit csiszolják össze az Android 4.1 kisebb változásaival. Az viszont már biztos, hogy a fent említett modelleket nyugodt szívvel vásárolhatjuk meg.

Most pedig lássuk az Asus-t, aki elsősorban a táblagépeire szeretne koncentrálni. A tabletek között a legutóbb bemutatott trió számára készítik el a Google újdonságát. A Transformer Prime, a Transformer Pad 300 és a Transformer Pad Infinity ugyanazon chipkészlet köré épül. A hármas minden tagjában az Nvidia Tegra 3 teljesít szolgálatot, csak az órajelek között vannak eltérések, így az optimalizációs folyamatok nem vesznek majd sok időt igénybe. Az eredeti Transformer (TF101) sajnos már lemarad a Jelly Bean (Android 4.1) frissítésről.


A vállalat táblái a tervek szerint a következő hónap folyamán meg is kaphatják az új operációs rendszert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. jocek
2012.07.23. 09:47
Vajon a beígért ICS az LG Optimus Black-hez még talán a jelly-t is megkapja?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.07.23. 10:30
Azert az uj Windows telkok csak tudhatnak vmit,mert lathatoan turbo fokozatban dolgoznak az Androidnal.Amig az iOS volt csak az ellenfeluk,ilyen tempot es fejleszteseket remelni sem lehetett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Simba
2012.07.23. 11:17
Helyes terjedjen csak, de kíváncsi leszek hogy fog majd futni más gyártók készülékein, a Galaxy Nexus-on elég meggyőző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sr4c
2012.07.23. 11:46
Hát azért eléggé gyorsan jöttek ki a droid verziók, csak a gyártók csesztek integrálni a telefonokba ezeket. -_-'

HTC nél is olyan anomáliák vannak, hogy Desire S re írják a 4.1-et Incredible S re meg nem....1-1 ben ugyanaz a vas a 2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!