iPon Hírek

Már kérdezni is lehet majd a Google Térképen

Dátum | 2017. 08. 21.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google Térkép rengeteg hasznos lehetőséget nyújt már, a felhasználók és a Google is sok adatot tud hozzáadni a szolgáltatáshoz. De egy nagyon fontos dolog eddig még kimaradt a rendszerből: az emberek nem tudták feltenni a saját kérdéseiket a különböző térképen jegyzett dolgokkal (POI) kapcsolatban. Ám ez hamarosan megváltozik. A felhasználók a Google Térkép segítségével előre kinézhetik, hogy a nyaralás során milyen helyeket fognak meglátogatni, és nagyon sok adatra tehetnek szert minden egyes hellyel kapcsolatban a szolgáltatás révén, de adódhatnak kérdéseik. Például az addig jó, hogy a bolt Google Térkép lapján látszik, hogy nagyon sok pozitív értékelést kapott, szóval jó hely lehet, és a nyitvatartás is megfelelő, de ha egy mozgáskorlátozott személyről van szó, akkor számára nem derül ki, hogy be tud-e majd egyáltalán jutni a kereskedelmi egységbe, vagy hoppon fog maradni. Egy étteremben lehet, hogy remek ételeket főznek és van ingyenes Wi-Fi is, de egyáltalán nem biztos, hogy koktélok is lesznek majd az itallapon. Egy pékségben talán nagyon jó péksüteményeket találhatnak az emberek, de csak ott fog elválni, hogy vannak-e laktózmentes termékeik is. Erre a problémára jelent megoldást a mostani újítás.
A Google a hiányosság kiküszöbölésére létre hozott egy kérdezz-felelek rendszert. A felhasználók így már gyakorlatilag bármilyen kérdést feltehetnek majd a Térképen feltüntetett helyekkel kapcsolatosan, ami nem derül ki a Google által nyújtott adatlapból. A feltett kérdésekre a tervek szerint a Helyi idegenvezetők (vagy az adott hely tulajdonosa) fognak reflektálni, akiknek a tábora dinamikusan növekszik. A válaszokat egy kedveléssel lehet jutalmazni, a kedvelések száma pedig tükrözi majd, hogy mennyire hiteles és hasznos az adott információ. A kérdésekre felelők neve alatt ki lesz emelve, hogy mennyi értékelést írtak már a Google Térképen, és az is látható, hogy hány képet töltöttek fel a rendszerbe. Ez azért jó, mert aki tapasztaltnak tűnik sok értékeléssel és fotóval, attól minden bizonnyal megbízhatóbb választ lehet remélni. Az emberek az általuk feltett kérdések esetében minden reakcióról értesítést fognak kapni, hogy véletlenül se maradjanak le a friss információkról. A kérdések és válaszok szekció a Google Térképen az általános adatlap alatt lesz. Ezzel elkerülhetőek azok a kérdések, amikre egyébként azonnal ott lenne a válasz. A kérdezz-felelek rész megnyitásakor minden korábban feltett kérdést ki fog listázni a szolgáltatás, így azt is láthatja majd a felhasználó, ha esetleg valaki már előtte feltett hasonló témakörben kérdést; és talán így azonnal válaszra lel. Ha itt sem derül ki a számára kérdéses dolog, akkor pillanatok alatt begépelheti és közzé teheti a saját kérdését. Zárásul pedig hozzá kell még azt tenni, hogy a Google Keresőn keresztül ugyanúgy elérhető lesz a különböző helyeknél a kérdés-válasz felület, mivel az adatbázis lényegében ugyanaz.
A Google Térkép (és Kereső) új lehetősége sokaknak válik majd a hasznára, ezt bátran kijelenthetjük. És jó hír, hogy világszerte elérhető lesz, így mi, magyarok sem maradunk le róla. Az viszont nem világos, hogy mikor számíthatunk a funkció megjelenésére, mert a vállalat csak annyit mondott, hogy hamarosan sor kerül rá.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. aRm1n
2017.08.22. 16:33
Nálam már működik is. Mondjuk a cikkben felhozott példák nem valami jók, mert pont az ilyen kérdésekre lehetett eddig is válaszolni az idegenvezető programban résztvevőknek, amik megjelentek az adatlapon. Szóval hogy ez mire is lesz igazán jó, azt még nem látom előre, mindenesetre rossznak nem rossz :)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!