iPon Hírek

Már készül a Kindle Paperwhite új generációja

Dátum | 2013. 11. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Kindle Paperwhite jelenleg a második generációját tapossa, és bár mindössze csak néhány hónapja annak, hogy kereskedelmi forgalomba került a mostani gépezet, a jelek szerint máris a leváltóján dolgoznak. Egy prototípus alapján a harmadik Paperwhite esetében jobb megjelenítőt fognak alkalmazni, és az egészet egy könnyebb, hordozhatóbb és szögletesebb testbe zsúfolnák bele. Úgy tűnik, hogy az Amazon nem teljes elégedett a jelenlegi helyzetükkel, ami a konkurenciát figyelembe véve teljesen érhető. Korábban a Kindle megoldások élen jártak technológiailag és szinte minden más tekintetben is, ám mostanra ez az előny megkopni látszik. A kivilágított elektronikus könyvolvasók körében mostanra akadnak olyanok, amelyek kisebb súllyal rendelkeznek, és felbontás tekintetében is hátrányba került az Amazon megoldása. Példának okáért a nagy ellenfeleik között ott a Nook Glowlight, ami mindössze 176 grammos tömeggel büszkélkedhet az új Paperwhite 206 grammjával szemben. A Kobo Aura HD mellett sem mehetnek el szó nélkül, hiszen ez már 265 PPI-s (6,8", 1440 x 1080) Pearl E Ink megjelenítővel büszkélkedik, míg az Amazon eszköze mellett döntőknek meg kell elégednie 212 pixellel egyetlen colon (6", 1024 x 758). Ez utóbbit már a Nook Glowlight is kínálja, jóval könnyebb testben.

A harmadik generációs Kindle Paperwhite a tervek szerint újra az élre állna azokban a dolgokban, ami egy ilyen masina esetében kiemelten fontos. Az információink szerint az új Paperwhite minden eddigi testvérénél alacsonyabb súllyal büszkélkedhet majd, és ebből kifolyólag vélhetően kompaktabb is lesz, így vékonyabb keretekre van kilátás és az eddigi 9,1 milliméteres készülékház is tovább fogyhat. Még a külsőnél maradva érdekesség, hogy meg fogják változtatni a gombkiosztást, így még kényelmesebben lehet majd például lapozni. Az új formavilág még több éllel dolgozik, így az amúgy sem nagy lekerekítéseket még inkább kisarkítják – az egész hasonló lehet majd a Kindle Fire HDX-ekhez. Az Ice Wine kódnév alatt futó olvasónál azonban ez csak a jéghegy csúcsa lesz. A megjelenítőt teljesen le fogják cserélni, még a védelemről gondoskodó műanyagréteget is száműzik. A képernyő 300 PPI-s felbontással (6", 1440 x 1080?) operál majd, és már egy matt felületű üveg mögött kapott helyet, ami jobb olvashatóságot garantál majd. Fontos az is, hogy már nem lesz lentebb süllyesztve a keretbe a kijelző, amely egy tipikus eBook jellemző volt eddig. Nagyobb felbontás mellé pedig izmosabb vas dukál, így valószínűleg az eddig alkalmazott Freescale i.MX50 lapka is leváltásra fog kerülni az új Paperwhite-tal. A szoftveres oldal sem marad változatlan mindezek mellett, de ott nagy újításokkal már nem kell számolni. A leginkább szembeötlő a friss betűtípus lesz, mely itt kerül először éles bevetésre. Vélhetően ez is jobb olvashatóságot garantál majd, mint az eddig alkalmazott. A forrás szerint már csak néhány hónap van hátra a debütálásáig, így az eddigi egy éves ciklusban történő generációváltást most lényegesen, akár fél évvel is lerövidíthetik. 2014 második negyedévére várják a harmadik Kindle Paperwhite érkezését.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Benny
2013.11.27. 09:50
Személy szerint teljes mértékben megvagyok elégedve a mostani pw-al is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. PDP-11
2013.11.27. 10:39
Az a baj ezekkel az e-book olvasókkal, hogy ha vettél egyet nehéz elképzelni olyan újítást ami miatt lecseréled. Nekem Kindle 5 van, de ha kijön egy 2x ekkora felbontással és tárhellyel ugyanennyiért, akkor se váltanék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. worxland
2013.11.27. 11:08
"Még a külsőnél maradva érdekesség, hogy meg fogják változtatni a gombkiosztást, így még kényelmesebben lehet majd például lapozni." - Paperwhite. Gombbal. Lapozni. Gratulálok, ülj le, egyes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Benny
2013.11.27. 12:07
Nekem különben érthetetlen miért kell még nagyobb felbontás amikor már most is olyan a pw mint ha könyvet olvasnék. Ebook olvasókról beszélünk nem tabletről ahol fontos lehet. A nagyobb tárhely ugyan csak felesleges mert sztem senki sem olvas egyszerre több 100 könyvet. A méretével is teljesen elégedett vagyok, elfér a zsebemben. A gombok is teljesen feleslegesek rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2013.11.27. 21:52
worxland

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2013.11.28. 10:16
Felesleges a gomb? Nem! A két kezesek világában biza megfeledkeznek páran arról hogy van akinek csak egy karja van, vagy akár átmenetileg nem tudja használni a kettőt. Ilyenkor bizony elég macerás lapozni egy gomb mentes készüléken. Tudom hogy ez az "ő baja" és vegyen olyat amin van gomb, de azért illene kicsit gondolkozni, és nem csak a saját igényeinken keresztül nézni a világot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!