iPon Hírek

Már készül az Asus Transformer TF300T

Dátum | 2012. 02. 21.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Transformer termékcsalád negyedik tagjáról már korábban is hallani lehetett, mikor egy Kínából kiszivárgott fotósorozathoz kötötték, ezúttal pedig teljessé vált a kép, miután egy belsős dokumentumot sikerült lencsevégre kapni egy lengyel lapnak.


Az Asus Eee Pad Transformer TF300T már az Android 4.0 Ice Cream Sandwich társaságában kerül majd forgalomba, így a frissítéssel a felhasználónak már nem kell bajlódnia. A készülék feltehetően még a TF101-ben megismert 10,1 hüvelykes képátlójú 1280 x 800 pixeles felbontású IPS panellel érkezik, és nem a Prime (TF201) nagyfényerejű SuperIPS-sével. A tábla lelke egy Nvidia Tegra 3 lapka lesz, ami az elődeinél alacsonyabb órajelen üzemel majd, mindössze 1,2 GHz lesz a csúcssebessége mikor minden mag aktív. Mellette 1 GB alacsony fogyasztású DDR3-as rendszermemóriát és 16 GB bővíthető flash alapú háttértárat találunk. Kapunk még két kamerát, az előlapon 1,2 megapixeles, a hátlapon pedig egy 8 megapixeles kivitelben, sajnos a LED villanóról le kell mondanunk, de a videózásra ezúttal is 1080p HD felbontásban van lehetőség, és a microHDMI segítségével vissza is nézhetjük az eredményt egy HDTV-n. Adatkapcsolat terén a HSPA modem kimaradt, de a 802.11b/g/n támogatású WiFi és a Bluetooth 2.1+EDR is elég lehet sok mindenre.

A dokkolható készülék, mint eddig szinte mindenben, fizikai paramétereiben is gyengébb a Prime-nál, 180,8 x 263 x 9,9 milliméteres és 640 grammos lett, a fémnek is búcsút kell mondanunk, és ismét a minőségi műanyagé a főszerep. Ezzel talán megszűnnek a GPS vételi problémái. Az üzemidő is jelentősen romlott, az eddigi 9,5 helyett ez csak 8,5 órán át bírja egy szusszal, dokkolás után pedig 18 óráról 12,5-re csökken az élettartama.


Összességében a TF300T tehát nem a TF201-et követi, hanem sokkal inkább a TF101 helyére érkezhet majd 130 ezer forint környékére. Azt nem tudni, hogy a hivatalos bemutatóra mikor kerül majd sor, de remélhetőleg már az MWC-n leleplezik, és hamarosan a boltokba kerül az költséghatékony Transformer.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!