iPon Hírek

Már készülnek az Nvidia 40 nm-es GPU-i

Dátum | 2009. 04. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Nvidia az AMD-hez képest kissé le van maradva a csíkszélesség-harcban. Annak idején a vállalat később tért át az 55 nm-es gyártástechnológiára, mint a nagy rivális, most pedig újabb csatát vesztett, ugyanis az AMD első 40 nm-es GPU-val ellátott videokártyája (HD 4750/4770) már a május 3-án esedékes megjelenésre vár, míg a santa clara-i vállalat saját 40 nm-es megoldásai még mindig csak készülnek.


A DigiTimes friss hírei szerint az Nvidia gyártó partnere, a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) rövid időn belül nem kevesebb, mint négy féle 40 nm-es csíkszélességgel bíró Nvidia GPU gyártását kezdi meg. A tervek szerint a grafikus processzorok sorozatgyártása az idei év második negyedévének második felében indulhat meg. Korábban már szóltak arról hírek, hogy az Nvidia legfrissebb 40 nm-es GPU-ja a GT218-as kódnevet viseli: a termék egy alsókategóriás asztali megoldás lesz. A középkategóriás piacon a GT214-es modell próbál majd szerencsét a GT216-os verzióval karöltve.

Természetesen a mobil grafikus processzorok szegmensében is lesz 40 nm-es megoldás: a termék a felsőkategóriás piacon helyet foglaló videokártyák alapjául szolgál majd és a GT215-ös típusjelzést fogja viselni. A pontos specifikációkkal kapcsolatban egyelőre még nincsenek információk, csak néhány pletyka. Kíváncsian várjuk, hogy még egyszer megkapjuk e ugyanazt, más néven, vagy érdemi változás is várható (architektúrális változásra kár számítani, de legalább órajel emelés elkélne, hogy versenyképesebbek legyenek).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. cizoe
2009.04.22. 10:17
VISSZA A HIRHEZ

most akkor mégis lesz gt21x? én már semmit nem értek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!