iPon Hírek

Már Kínában is készül Gorilla Glass

Dátum | 2013. 03. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Napjainkban rengeteg okostelefon és táblagép alkalmazza a Corning Gorilla Glass névre hallgató üvegrétegét, amely karc- és ütésállóvá teszi a vele felszerelt eszközök érintőkijelzőjét. A Gorilla Glass a táblák és az okostelefonok mellett egyébként már néhány noteszgépen is megjelent, ami jól mutatja népszerűségét.

A Gorilla Glass üvegréteget a vállalat eddig az Amerikai Egyesült Államok területéről szállíttatta Kínába, ahol a táblák, okostelefonok és noteszgépek nagy részének összeszerelését végzik. Ez, vagyis a szállítás természetesen megnövelte a Gorilla Glass előállítási költségeit, így a Corning illetékesei úgy döntöttek, ideje gyárat nyitni Kínában. Az új üzem Peking ipari területén található.

A fejlesztéssel kapcsolatos terveket 2010-ben jelentette be a gyártó: ekkoriban 800 millió dolláros befektetésről döntöttek a cég illetékesei, amit új LCD üvegréteg-gyár építésére kívántak fordítani. A befektetéshez támogatókat is talált a cég, méghozzá a helyi önkormányzat, illetve egyéb helyi hivatalok személyében. A gyár végül Peking technológiai fejlesztésekért felelős térségben épült fel, méghozzá a digitális TV ipari parkban. Az új üzemegység azért is jön különösen jól, mert közel van a Corning LCD panel gyártó partnereinek üzemeihez, ez pedig a korábbinál sokkal hatékonyabb együttműködést tesz lehetővé a közös érdekű projektek esetében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. bakos4494
2013.03.05. 18:24
Szerintem most már a többi amerikai és európai cég is odavihetné a legfejlettebb technológiáit, esetleg átadhatnák a kutatási-fejlesztési eredményeiket is, hogy szegény sárgáknak, már az ellopásukkal se kelljen fáradniuk, a szerzői jogokat úgyis magasról leszarják. Gondolkoznak ezek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jzsgbr
2013.03.05. 20:55
a kínai cuccok egy részének különleges tulajdonsága, hogy a seggedbe robban, vagy szúródik. epedve várom az 'arcbarobbanós ájfónt és gáláksziéjszt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jzsgbr
2013.03.05. 21:08
dupla
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sensorprim...
2013.03.06. 01:15
és az amerikai gyári munkás is hogy örül a hírnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ufsbroker
2013.03.06. 09:28
jzsgbr
Az iPhonet szerinted hol gyártják a kezdetektől okoska?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. maláj
2013.03.10. 09:13
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jzsgbr
2013.03.10. 11:28
@ufsbroker: köszönöm, de semmi gondom nincs a szövegértéssel, esetleg talán neked. tisztában vagyok vele, hogy kínában a foxconn szereli össze az iphonet és az alkatrészek többségét is ott gyártják, de a kijelzőt védő gorilla glass-t ezidáig -és a cikk is erről tájékoztat- nem ott gyártották! "A Gorilla Glass üvegréteget a vállalat eddig az Amerikai Egyesült Államok területéről szállíttatta Kínába," szóval menjél trollkodni a prohardverre OKOSKA!

már itt is van az első eset?! mondjuk ez 2011-ben történt.
D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!