iPon Hírek

Már lehetséges 4K-s Netflix tartalmakat nézni PC-n, de...

Dátum | 2016. 11. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft a hivatalos Windows Blog virtuális hasábjain keresztül jelentette be, bizonyos feltételek teljesülése esetén már akár PC-n is nézhetőek a Netflix 4K-s tartalmai. Sajnos ez a lehetőség egyelőre csak meglehetősen szűk felhasználói réteg számára érhető el, de a következő év első felében sokkal többen élvezhetik majd e tartalmakat set-top-box nélkül is. Jelenleg a 4K-s Netflix streamek csak akkor nézhetőek PC-n, amennyiben az adott konfiguráció hetedik generációs Intel processzort alkalmaz. Mivel a Kaby Lake család asztali példányai majd csak a következő év elején érkeznek, így jelenleg néhány, a frissített ASRock Beebox-S-hez hasonló kompakt asztali számítógépen, illetve a legmodernebb noteszgépeken működik a szolgáltatás. Hogy miért pont ilyen CPU kell? Azért, mert a Kaby Lake generációtól kezdve él a teljes hardveres gyorsítás a 10-bites HEVC tartalmak kódolásához és dekódolásához, a 4K-s Netflix streamek fogyasztásához pedig ez elengedhetetlen.
Tovább szűkíti a kört, hogy a 4K-s Netflix tartalmak PC-s lejátszásához a Windows 10 legfrissebb, jubileumi frissítéssel is ellátott változatára van szükség, a tartalomfogyasztás pedig csak Microsoft Edge webböngészőn keresztül történhet, hiszen jelenleg csak és kizárólag ez a webböngésző támogatja a Microsoft PlayReady 3.0-t, amely a digitális jogok kezelését végzi. Noha hardver frontján az Nvidia Pascal GPU-i köré épülő videokártyák is megfelelőek lennének, hiszen mind teljes 10-bites HEVC gyorsítással, mind pedig PlayReady 3.0 DRM támogatással rendelkeznek, ezeket azonban még nem támogatja a Netflix 4K-s rendszere, így egyelőre nem használhatóak (de várhatóan ez a későbbiekben változik majd). A 4K-s Netflix tartalmak PC-n egyelőre tehát csak szigorú feltételek teljesítése esetén élvezhetőek, amennyiben ebben a rendelkezésre álló internetkapcsolat is partner.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Ch00ler
2016.11.23. 15:57
Aham. És csak ünneplős öltönyben, fejen állva...

Inkább nézem a TV-n, ahogy eddig is. Jah, mégsem, hiszen egy tetves feliratot nem voltak képesek alárakni a filmeknek, így le is mondtam az előfizut. Arról már nem is beszélve, hogy töredéke volt a filmkínálat az US verziónak.
Így jártak, így jártunk. Ha kell nekik a pénzem, akkor fejlesztenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. RealDreamQ
2016.11.23. 17:01
csak akkor nézhetőek PC-n, amennyiben az adott konfiguráció hetedik generációs Intel processzort alkalmaz

Ajajj , kivan ez találva ... mert GPU -ra miért is nem lehet optimalizálni ? jah , akkor még 2 konkurrens is betudna szálni ebbe .
Kapják be ezerrel. Emiatt cseréltem VGA-t 10-bit H265 ! HDMI-2 stb... hogy ne legyen gondom 4K miatt .
Most jönnek a ZEN CPU-k , oda szóltak vajon , hogy - hé ezt meg ezt tapossátok még majd bele !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Terror
2016.11.23. 17:15
Olyan elengedhetetlen, hogy Athlon X2 + HD 7750 kombón nyugodtan nézek 10 bites HEVC videókat. Természetesen a szintén elengedhetetlen Win 10 nélkül, sima 7-esen. Balfasz banda.

Jahogy a DRM miatt kell, oké, köszi. Puszi. És akkor egy rohadék vagyok, ha a videót csak "letöltöm". De legalább kölcsönösen nézzük madárnak egymást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Busterftw Ch00l...
2016.11.23. 20:12
Ez erdekes, eddig barmit neztem volt felirat. (UK)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Terro...
2016.11.24. 01:56
Azt is tedd hozzá, hogy 75-80% processzorterhelés mellett. Been there, done that.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Sadenal
2016.11.24. 07:04
Kretén banda!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.11.24. 07:57
De elviszi egy Athlon x2, akkor miért is igényel 7. generációs Intel CPUt? A terhelés meg nem számít amíg nem akar a kép
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim kean
2016.11.24. 08:37
Hát nézd, a Star Wars Battlefront ajánlott gépigényéhez is odaírták, hogy 16 GB RAM, de mégsem kellett neki annyi. Már csak az a kérdés, hogy konkrétan be tudja-e korlátozni a Netflix a 4K streamelést más hardveren.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Busterftw kean
2016.11.24. 13:43
Egyszerubb 1 generaciora fejleszteni.

Ez olyan mint amikor bejelentik, hogy egy android app mar csak 6.0-tol telepitheto.
Tuti mukodne 4.0-5.0el is, de minek fejlesszek 4 fele, mert az user 4 ev alatt nem tud egy normalis telefont venni.

Teszem hozza, amikor mar minden belepo mobil kb 6.0-al jon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!