iPon Hírek

Már nem olyan vonzó a Google

Dátum | 2010. 11. 11.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Néhány évvel ezelőtt még a Szilícium-völgy minden tehetséges és ambiciózus munkavállalója a Google-nál akart dolgozni, ám egy véletlenül nyilvánosságra került e-mail rávilágított arra, hogy ezek az idők elmúltak. A sajtónak illegálisan kiadott emlékeztető szerint a cég vezető beosztású alkalmazottai tízszázalékos béremelésre számíthatnak, miközben az USA-ban mostanában inkább csak a bérbefagyasztásokról hallani. Hogy milyen érzékeny ügyről van szó, azt bizonyítja, hogy a levél kiadóját elbocsátották.

A 25 ezer embert foglalkoztató Google emberi erőforrásainak egyik legnagyobb megcsapolója az 1900 főnek munkát adó Facebook. Több felső vezető is átigazolt a versenytárshoz, az utolsó távozó, Lars Rasmussen volt munkahelye bürokratikus működésével indokolta döntését. A Facebooknál már 300 volt google-os dolgozik, azaz alkalmazottai 15 százalékát csábította át a világ legnépszerűbb keresőjét üzemeltető cégtől. A CNN Moneynak nyilatkozó egyik elemző szerint ez a nagyság és a sikeresség ára. Amikor egy induló vállalkozásnál csak néhány százezer dollárt kockáztatnak az alapítók, akkor könnyen bánnak a pénzzel, nyitottabbak a beosztottak ötleteire. Ahogy azonban nő a vállalat, és az egyre bővülő jövedelem folyamatos megszerzése, illetve megtartása a tét, sokkal óvatosabbá válnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. gebana
2010.11.12. 00:35
lehet csak kettősügynökök lettek.
illetve ami mégvalószínűbb, hogy ez kamuhír, hogy mindenki azt higgye, a googlénál emberek dolgoznak, közben meg nem is, mert egy szuperMI az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. P100
2010.11.12. 08:33
Mit gondoltok miért van ilyen komoly űrprogramja a Googlnek? (Űrrepülő versenyeket tervez, saját műholdjai vannak, etc.) Azért, mert az UFÓ-k is Googlet használnak és megtetszett nekik, ezért lejöttek fejlesztőnek a Földre és felcsaptak Google munkatársnak. Azért ment el pár ember a Google-től, mert féltek a nagyfejű UFÓ-któl (akik egyébként maguk az Asgardok).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!