iPon Hírek

Már több mint 90 millió felhasználója van a BBM-nek

Dátum | 2014. 10. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A BlackBerry rengeteg rossz döntést és stratégiai lépést tett az utóbbi években, de most már kezdenek egyenesbe állni, sőt, van olyan szolgáltatásuk is, amit sikerült kifejezetten jól kezelni. Ilyen például a BlackBerry Messenger, amiben a kezdetektől fogva komoly potenciált láttak, és mindent megtettek annak érdekében, hogy érvényesülni tudjon. A BBM-nek elképesztően jót tettek az elmúlt, valamivel több mint egy évben történt fejlesztések és változtatások. Már biztosan kijelenthető, hogy a Messenger esetében a BlackBerry nagyon jó változtatásokat eszközölt, és fényes jövő állhat a szolgáltatás előtt, ha tovább haladnak a kijelölt úton. A legfrissebb adatok alapján immáron 91 millió aktív (!) felhasználója van havonta az üzenetküldőnek, tehát ennyi ember jobbára rendszeresen használja a benne rejlő lehetőségeket. A BBM 2013-ban tette meg az első lépéseket az igazán nagy sikerhez vezető úton. Tavaly teljes megújuláson esett át, és ekkor vált platformfüggetlenné is az Android és az iOS támogatásnak hála, mostanra pedig már a harmadik legnépszerűbb mobilos operációs rendszerre, a Windows Phone-ra is elérhető az applikáció.
Manapság már a legnépszerűbb üzenetküldők között tartják nyilván az alkalmazást. A BlackBerry Messenger így olyan ellenfelekkel néz szembe, mint a Viber, vagy a továbbra is piacvezető szerepet betöltő Skype. Érdemes talán még megemlíteni a Facebook által felvásárolt WhatsApp nevét is, bár ez korlátoltabb képességekkel bír egyelőre, mint a BBM. Utóbbi olyan lehetőségeket nyújt a szöveges üzenetek továbbítása mellett, mint a különböző multimédiás tartalmak és egyéb fájlok megosztása, valamint hang- és videóhívások bonyolítása Wi-Fi hálózati kapcsolat mellett. Teljes értékűen azonban továbbra is csak a BlackBerry 10 mellett szolgál, ugyanis például a videócsevegések bonyolítása egyelőre más platformokon nem lehetséges vele. (De vélhetően egyébként idővel ez is elérhető lesz a többi rendszer számára is.) A felhasználói bázist érintő nagyszerű eredményről egy blogbejegyzésben számoltak be, amiben néhány hamarosan debütáló újításra is fény derült. A közeljövőben a BlackBerry Messengerben megújul a matricakezelő, ezáltal gyorsabban lehet böngészni, kiválasztani és használni a különböző matricacsomagokat. Alapból magas minőség mellett kerülnek továbbításra a képek, nem kell külön beállítani ezt a funkciót. Az Android felhasználók pedig egy státuszfrissítésben meg tudják majd azt osztani a kapcsolataikkal, hogy éppen milyen zenét hallgatnak. Ezeket az újításokat egyébként már ki is lehet próbálni, ebben az esetben a Blackberry Beta Zone-t kell felkeresni, és onnan telepíteni az aktuálisan elérhető Messengert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Zephyrus
2014.10.08. 14:49
lenne egy desktop kliens akkor teljesen kiválhatná a skype-ot, de sajna nem törik magukat az ügyben. skype-nak egész konkrétan nincs alternatívája... viberen nem lehet tetszőleges fájlokat küldeni meg csomó mindent csinálni amit skype-n igen. bbm meg mindent tud amit skype és még többet is, csak nincs desktop kliens..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.10.08. 18:58
A skype helyett most ott a tox elnevezésű beszélgető program.http://tox.im/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gab78
2014.10.08. 20:07
Nem tudom meddig lesz a Skype piacvezető, nekem pl az ismerőseim már teljesen leszoktak róla, már én sem használom. Ez az elpártolás mindössze egy év alatt ment végbe.

Elvileg a BlackBerry Blenddel lehet majd asztali gépen is használni, sőt nem csak a BBM-et, hanem a Hub-ot, (SMS, BBM, e-mail, Facebook...) de csak akkor ha csatlakoztatva van a készülék, és majd a 10.3.1-es OS verziótól, ez most még csak a Passporttal érhető el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zephyrus
2014.10.09. 00:10
Ronan: egyelore notification hangok sincsenek benne, vagy amelyikben van az meg irto irritalo. raadasul meg csucsszuper hogy igy ugy biztonsagos, de egy gep resi utan meg b*szhatom, ha meg lementem a private keyem mashova az mar nem biztonsagos. probaltuk, de egyelore mindenkeppen hasznalhatlan es kozel sincs egy skypehoy

gab78: a blend csak blackberrykhez elerheto igy nekem hiaba van q10-em es menne azon keresztul bbm desktoprol ha masnak meg nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kolondrum
2014.10.09. 20:21


ENNYI!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. junpet
2014.10.09. 22:08
Bleep? Tudom, nem open source meg még csak alpha...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!