iPon Hírek

Már Windows RT-re is elérhető a Tegra Zone

Dátum | 2012. 12. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Tegra Zone kiterjesztésével többek közt a referencia modellnek számító Microsoft Surface számára is elérhetőek lesznek azok az applikációk, amelyek a Tegra termékcsaládra nagyobb figyelemmel lettek optimalizálva. Sajnos az Androidos kínálatnak egyelőre csak egy nagyon szerény része érhető el a Windows RT-re is, de a jövőben ez biztosan változni fog.


Jelenleg a Microsoft operációs rendszerét támogató Tegra Zone-ban tíz alkalmazás van, és hamarosan még további öt cím fog befutni. Ez ugyan most még nem túl sok, de a zöldek mérnökei folyamatosan dolgoznak azon, hogy a felhasználók számára minél több újdonsággal szolgáljanak. A teljes Tegra Zone tartalma jelenleg 67 programot jegyez, tehát van miből bővíteni a 15 nevet számláló Windows RT-s variánst. A Tegra Zone RT névre keresztelt bolt így hozzájárulhat a gyorsan növekvő forgalomhoz is. Nemrégiben számolhattunk be arról, hogy már több mint 6 millió alkalommal töltöttek le az Nvidia rendszeréből appokat a felhasználók.

 A Tegra Zone RT-nek valószínűleg fontosabb szerepe lesz, mint gondolnánk. Az Nvidia most ugyan még nyeregben van a Windows RT-vel, viszont felmerült a Microsoftnál, hogy a következő referencia táblába már nem Tegra kerül, hanem valamelyik rivális megoldás - vélhetően Qualcomm -, és akkor az ilyen extrák kerülnek majd előtérbe. A Zone nagyban segítheti majd a Tegra 4 népszerűsítését, ami szintén a közeljövőben válik majd elérhetővé. Egyelőre a Surface, az Asus VivoTab RT, a Lenovo Ideapad Yoga 11, a Samsung ATIV Tab és a Dell XPS 10 tulajdonosok örülhetnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!