iPon Hírek

Március 19-én jön a végleges Internet Explorer 8

Dátum | 2009. 03. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az Internet Explorer 8-as verziója béta változat és újabban RC kiadás formájában már egy ideje elérhető. Most úgy tűnik, hogy a szoftver végleges verziójára sem kell már sokat várni A Neowin értesülései szerint az új Internet Explorer már március 19-én megjelenik, ami már kevesebb, mint egy hetes várakozást jelent.

A weblap a Taipei Times információira alapozta kijelentéseit: az újság március 20-ára várja a szoftver érkezését. A Neowin munkatársai ezen információk ellenére is biztosak benne, hogy a Microsoft már egy nappal korábban, azaz 19-én rántja le a leplet a friss webböngészőről, méghozzá a MIX09-es konferencia keretein belül, amely Las Vegas-ban kerül megrendezésre.


Akármelyik információ is tartalmazza a helyes dátumot, kijelenthetünk, hogy az IE 8 végleges változata a jövő hét folyamán jó eséllyel elérhetővé válik. Ez a megjelenés rendkívül közel van a béta verzió kiadásának évfordulójához is. Az IE 8 az elődeinél fejlettebb kompatibilitást kínál szabványok tekintetében, ám a béta verzióval még voltak kisebb-nagyobb gondok: a böngésző néhány oldalt nem, vagy nem a helyes módon jelenített meg (a lapok szétestek). Az RC1-es kiadással a vállalat mérnökei javítottak a helyzeten: a szoftver január óta érhető el és határozottan jobbnak tűnik, mint a béta. A weboldalakat fejlesztő szakemberek korábban az IE6 és IE7 bugok kezeléséhez különböző szkripteket írtak, hogy mindkét verzión a lehető legjobban működjenek a weboldalak, ám ennek a szenvedésnek az IE 8 véget vet, legalábbis a fejlesztők ezt állítják. Persze kisebb problémák még mindig jelentkezhetnek majd.

A Microsoft a webböngésző képességeinek szemléltetéséhez több tesztet is készített, amelyek elég jó színben tűntetik fel az újdonságot a FireFox 3-mal és a Chrome-mal szemben. A cég nem szintetikus JavaScript vagy HTML teszteket végzett, hanem a comScore top 25-ös weboldal listájának betöltődését mérte. A teszt pontos folyamatáról és a részletekről egy promóciós videó  is készült.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Magrathea
2009.03.13. 14:02
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. axe
2009.03.13. 14:56
őőő ahogy látom ezen a képen a telepítő magyar.... én mégcsak angolt láttam, esetleg valaki tud írni nekem pm-ben egy linket? reccefice@citromail.hu
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. _PicuR_
2009.03.13. 23:34
http://www.microsoft.com/hun/technet/artic...16-de23889b8135

Február eleje óta fenn van nekem , akkor feltelepítettem és azóta megyen ...

tessék egy kép :

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. danee91
2009.03.14. 01:39
Vhogy mindig próbálok néha IE-vel nyomulni, de ahányszor használnom kell, elmegy a kedvem tőle...IE7 már tűrhető, de nálam még így is az FF a nyerő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2009.03.14. 14:27
Én általában mindig IE7-et használok, a FireFox-ban van egy pár dolog ami nagyon idegesít. De attól még természetesen jobb a FireFox az Opera is jobb, sőt szinte minden jobb az IE7-nél, de a 8 remélhatőleg jobban sikerűl mint a 7.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!