iPon Hírek

Márciusban bezár a Diablo 3 aukciós háza

Dátum | 2013. 09. 18.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Diablo 3 sokat kiritizált aukciós háza, amely lehetővé teszi, hogy a játékosok valós pénzért vagy játékbeli aranyért jussanak hozzá felszerelési tárgyakhoz 2014 március 18-án bezárja kapuit. A Blizzard úgy látszik meggondolta magát a témával kapcsolatban, ugyanis múlt hónapban a Gamescomon még azt nyilatkozták, hogy marad az aukciós ház rendszer. A cég egy rövid videót is kiadott, amelyben elmagyarázzák döntésük okát. A következő kiegészítő, a Reaper of Souls produkciós rendezője, a videóban is szereplő John Hight a következőket írta a játék blogján: "Egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy a sokak által használt aukciós ház nyújtotta előnyök ellenére a rendszer alapvetően ellentétes a Diablo 3 játékmenetének lényegével, ami a szörnyek megöléséből és kincseik megszerzéséből áll. Ezért úgy döntöttünk, hogy mindenkivel tudatjuk, hogy eltávolítjuk az aranyas és a valós pénzes aukciós ház-rendszert a Diablo 3-ból." Van egy másik ok is, ami miatt kiveszik az AH-t a játékból, mégpedig a jövőre megjelenő Reaper of Souls kiegészítő, amelyben megváltozik a rendszer, ami szerint zsákmányunkat kapni fogjuk. A Loot 2.0-ra keresztelt rendszerben a tárgyakból kevesebb fog esni, de "jobbak lesznek", legalábbis a játék rendezője, Josh Mosqueira szerint. Sokan úgy gondolták, hogy maga a Blizzard sem nagy rajongója saját rendszerének, amikor a PS3-as és az Xbox 360-as verziókba nem tette be az AH-t, most bebizonyosodott, hogy valóban ez a helyzet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

23. hEngi
2013.09.18. 12:17
Jobb később mint soha
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. vivanto
2013.09.18. 12:50
A konzolos verzióba azért nem került bele, mert offline is használhatók. A másik oldalról nézve meg eredetileg azért csinálták online-ra PC-n, mert ott volt ez a rühes RMAH (nyilván voltak más okai is, de ez az egyik legerősebb).

Akárhogy is, ez egy kis reményt ad a jövőbeni offline verzió támogatására is, hisz így nincs semi közvetlen bevételük a serverek üzemeltetéséből, így már nekik is érdekükben áll az offline mód.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. madcaptain
2013.09.18. 12:54
Sok sikert a sok chat huszarnak. Semmi gond nincs az AH-val, csak a real money reszevel es tul olcso listazni egy itemet es tul sok ember van rakotve ugyanazon AH-ra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. tomchee
2013.09.18. 13:01
No csak Nem is tudum láttam-e már olyan döntést tőlük, (mióta össze álltak Activision-ékkel) aminek nem nem volt a pénzszaga, hanem a játékosok igényeinek próbált meg felelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Asagrim tomch...
2013.09.18. 13:04
"Nem is tudum láttam-e már olyan döntést tőlük, (mióta össze álltak Activision-ékkel) aminek nem nem volt a pénzszaga, hanem a játékosok igényeinek próbált meg felelni."

Gondolod? Előbb nézem ki belőlük, hogy csak azért távolították el, hogy egy jövőbeli mikrotranzakciós rendszernek ne licitáljanak alá a játékosok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. zsolt.nagy
2013.09.18. 13:14
Én nagyon nem örülök a hírnek.
Már nem is érdekel annyira a játék, pedig minden karakterrel infernon voltam már, nem kevés időt öltem bele.
A játék megvételét leszámítva egy fillért sem költöttem az rmah-n, viszont annál többet vettem ki belőle. Így szerintem már a kiegészítőt meg sem fogom venni, elvették a kedvemet az egésztől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. marlboro
2013.09.18. 13:20
@zsolt.nagy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Sr4c
2013.09.18. 13:22
jaja jókor voltál jó helyen és volt időd egész sok pénzt ki lehetett húzni belőle, én csak egy WoW Cata + Panda kieget vettem ki belőle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. marlboro
2013.09.18. 13:24
upsz.. szerintem meg jótékony hatással lesz ez a játékra, nagyon is.
Magam is kivettem egy kis pénzt a játékból, de ugyanakkor azon kaptam magam 2 hónappal a megvétele után, hogy már csak azt nézem hogy mit lehet eladni, mit tudok kivenni a játékból, és nem a játék élménye mozgatott, ez pedig nincs rendjén.

Az ember dolgozzon valami olyat ami igazi munka, és játsszon kikapcsolódásként, szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. zsolt.nagy
2013.09.18. 13:31
Távolról sem arról van szó, hogy nekem a megélhetésemet fedezte a diablo..

Nem az anyagi kiesés miatt szomorít el a hír, hanem azért mert már 1000-szer végigjátszottam a sztorit az összes karakterrel, beleszámítva minden egyes event-et és easter egg-et...
Ha csak a játék marad magában, akkor az már nekem nem tud újat nyújtani, úgyhogy félreteszem, és elkezdek mással játszani.

Szerintem nem leszek egyedül ezzel, persze Blizzardék biztos végigcsinálták a matekot, hogy mi éri meg nekik, és annak alapján hoztak döntést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. marlboro
2013.09.18. 13:42
@zsolt.nagy: Ebben egyetértek, amíg statikus a tartalom, semmi véletlenszerűen generált pálya, "érdekes" eventek, semmi ladder, pvp nuku (ami most van az finoman szólva is röhejes), addig semmi értelme tovább foglalkozni vele, mert a jelenlegi állapotában valóban halálosan unalmas.

De biztos kitalálnak majd valami új mézesmadzagot amivel behülyítik az embereket, és abban is biztos vagyok hogy majd lesz valami új "fícsör" amivel további pénzeket tudnak kisajtolni, mikrotranzakciós PoE koppintást tartok a legvalószínűbbnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Keksz03
2013.09.18. 14:02
Ha jól tudom az Loot 2.0 nem pedig Look 2.0!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. zsolt.nagy
2013.09.18. 14:21
Úgy legyen! Mármint ami az érdekes újításokat illeti.

Blizzard-ot ismerve biztosan nem egy sima 2.0-ás patch-ként érkező kiegészítőről lesz szó, hanem lehet majd szépen megvenni, mint az alapjátékot.
Mindenesetre kétszer is meggondolom majd a vásárlást, 1-2 óra játékélményre nem biztos, hogy kapható leszek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Svindler
2013.09.18. 15:13
Keksz03: Hát persze, hogy az, csak teszteltük figyeltek-e (köszi az észrevételt)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. hans648
2013.09.18. 15:24
Mondjuk ez az AH jó is meg rossz is. AH tradelésből hoztam össze a MP10 Inferno barbáromat és nem a kiesett lootból. De akárhogy is lesz Loot 2.0 sem fogja valószínűleg MP10 képes geart s...ni úgyhogy, hasonlóan mint a D2-nél lesznek weboldalak ahol majd megy a trade ugyan úgy. Illetve a chat tele lesz spammolva a tradeléssel. Ha szerintük ez jobb lesz akkor remek, de szerintem az hogy kiveszik belőle az AH-t az olyan trének értékelem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. s_erno
2013.09.18. 15:49
@zsolt.nagy
A loot 2.0, paragon 2.0, gondolom ezek után a no AH-t ingyenesen megkapod, nem kell megvenni hozzá a kieget. Az új karakterért, act-ért meg még ki tudja miegyébért (pl. ladder?) kell majd fizetni.
Én jobban örültem volna annak, ha leredukálták volna valahogy az ah-n lévő retardál árakat és lett volna valami pl. 1 millás felső határ és kész. De majd előtte úgyis meglátjuk, hogy a loot 2.0 mennyit javít a dolgokon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. FFnF
2013.09.18. 16:41
Sztem is elég lett volna árlimitet rakni AH-n, mert én most is azért játszom és ölöm a szörnyeket, hogy fejlesszem a karakteremet (amit ezzel elvileg el szeretnének érni), csak mivel folyton vackokat dobnak, ezért így vagy úgy, de eladok majdnem mindent és az aranyból veszem a jó cuccokat AH-n. Persze, lesz Loot 2.0, ami szépen hangzik a prezentációt látva, de ez még csak ígéret, míg az AH bezárása tény és így most kicsit el vagyok szomorodva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim FFnF
2013.09.18. 17:20
Árlimit nem ér semmit, látod Diablo 2-ben sem volt az 1 karira jutó arany limit korlátozó tényező, annyit értek el vele, hogy bizalmi kérdés lett a vásárlás, mert több karival is be kell jelentkezni és pénzt a földre szórni mielőtt végbemehetett az üzlet, aztán utána az arany totális elértéktelenedésével bejött a gem mint fizetőeszköz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. s_erno
2013.09.18. 17:41
@Asagrim
Igen ez így történt, aztán jött a SoJ, mint fizetőeszköz amennyire emlékszem. Abban igazad van, hogy így a jobb dolgokat személyesen, a limit többszöröséért adnák el, de legalább nem látnánk akkora retardált értékeket irgalmatlanul gyenge itemeken.
Múltkor szerettem volna venni egy új fegyót a lvl20 as witch doctoromnak...a pár dps-es upgrade-ek ilyen fél millák voltak O_O. Meg különben is, a gold account wide így ebből talán akkor gond nem lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim s_ern...
2013.09.18. 17:54
Ja, a SoJ, legutóbb mikor játszottam az 20 pgem volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikroman
2013.09.19. 13:04
Diablo 2-ben a gold értéktelen volt szinte. Nem töltötte be a cseréknél/trade-nél a fizetőeszköz funkciót. Mazsola szinten inkább pg, felette meg inkább d2jsp és fg volt ami a nem valós pénzes kereskedésben pénzként szerepelt. Itt picit nagyobb a gold szerepe. Többmindenre lehet költeni. Az AH bezárás önmagában baromság. A feketepiac jelentős része eddig is az ingame trade ablakot használta. Így annyi lesz a különbség csak (ha nme korlátozzák a trade-et ingame), hogy nem lesz verseny, nem lesz megfelelő é skönnyen elérhető infó az itemek értékéről és sokkal kaotikusabban fognak mozogni az árak. Ezen ebben a formában csak szívunk. A droppal lehet jól járunk, de veszett könnyű elcseszni a játékot. Ha túl jó a drop, akkor hamar megunható. AH hiányában a speciális buildek alakítgatása is sokkal nyögvenyelősebb. Rugalmatlanabb a rendszer. Bár ha a kiszivárgott skill változások nem csak pre-alfa homokozó rendszerből vannak, akkro úgyis alapjaiban rombolják le a legnépszerűbb buildeket, másokat meg értelmetlenül túltápolnak. Majd meglátjuk.

A kiszivárgott infók alapján sok-sok új dolog lesz. 100 körüli kisebb quest,extra játékmódok, loot run, trialok, ladder, klánrendszer, affixek amik nagyon OP-ok első olvasatra. Ha csak a fele bekerül a kiegbe, akkor már megéri. Persze biztosabb lenne megvárni az első reakciókat és utána vásárolni, de már az alappal is megszivattam magam az ilyen hozzáállással. Á, majd nyáron megveszem ha több időm lesz. Aztán 2-3 nap múlva megvettem bneten mert boltokban már nem volt Bneten meg "picit" drágább volt az 1 dollár = 1 euro váltási arány miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. damaniac82
2013.09.19. 14:12
Halle-f**king-lujah! Épp ideje volt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SeaQR
2013.09.19. 14:38
Meg kellett győződnöm róla, hogy tényleg nincs április elseje. Még a végén újra előveszem a játékot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!