iPon Hírek

Márciusra ígéri negyedterás SSD-it a Micron

Dátum | 2008. 11. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Régóta ígérgeti már a cég a RealSSD C200 névre hallgató, 256GB-os egységeit, amelyeket eredetileg még az idén ősszel útjukra kellett volna indítania. Ehelyett azonban a dátumot - és még csak nem is az indításét, hanem a tömeggyártás megkezdéséét - kitolták jövő márciusra.


Így mindenesetre addig is fellélegezhet a többi vetélytárs az SSD-piacon, mivel a nevezett 2,5-es egységet már előzetesen is az SSD-k királyaként üdvözölték, miután egyszerre igen gyorsan olvas - 250Mb/s, akárcsak az Intel alkotásai -, és biztosít nagy tárhelyet.

A csúszásnak köszönhetően egy darabig még a Samsung is kiélvezheti a helyzetét a maga 256GB FlashSSD-jével, amely ugyan valamivel lassabb a maga 220Mb/s-es olvasási tempójával, viszont a szintén gyors, 200Mb/s-es írási sebességével messze felül is múlja a Micron egységét, mivel az csak fele ilyen sebes.

A Micron partnereként az Intel azonban felhívta a figyelmet arra a tényre is, hogy a RealSSD C200-hoz nem lesz szükség a frissen leleplezett 34nm-es memória-technológiájukra, és az ára is viszonylag alacsonyan fog maradni - mintegy sugallva ezzel, hogy ha azonban egyszer megérkezik, akkor igen gyorsan el is fog terjedni. Mi csak annyit tudunk mondani, hogy ámen. Egy erősebb árverseny jót tenne az SSD piacnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.11.25. 16:21
Vissza a cikkhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!