iPon Hírek

Máris beépült a Waze a Google Mapsbe

Dátum | 2013. 08. 21.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google csillagászati összeget fizetett a Waze-ért, és nagyon úgy fest, hogy szeretnék, ha ez a pénz minél hamarabb megtérülne a felhasználói bázis gyarapodásával (hiszen a Google Maps ingyenes).

A mérnökök a jelek szerint mindkét oldalon nagyon gyorsan dolgoznak, hiszen a két vállalat papíron csak két hónappal ezelőtt, június derekán egyesült. Ekkor kezdhették meg a közös munkálatok, és máris vannak "kézzel fogható" eredmények. Azt azonban fontos kiemelni, hogy ez az egyesülésnek még csak az első fázisa, hiszen valószínűleg ennél sokkal mélyebb egybeágyazódásról lesz szó a páros alkalmazásai között. (Hosszútávon valószínűleg a Google teljesen bekebelezi a Waze-t.) A frissített Google Maps egyelőre nem mindenhol tudja kezelni a Waze által küldött információkat, így most még csak bizonyos országok felhasználói használhatják ki ezt a kiemelt újítást. Az elsők között érdekes módon túlnyomórészt elmaradottabb területek vannak: Argentína, Brazília, Chile, Kolumbia, Ecuador, Mexikó, Panama és Peru, de azért van néhány komolyabb helyszín is, így Svájc, Franciaország, Németország, az Egyesült Királyság és persze az Egyesült Államok is szerepel a felhozatalban. A közösségi navigációnak köszönhetően sokkal pontosabb képet kapunk az útviszonyokról annál, mintha csak egyszerűen a TMC (Traffic Message Channel) szolgáltatásra hagyatkoznánk. A kettő együtt az elképzelhető leghatékonyabb párost jelenti, hiszen a forgalom minden eddiginél gyorsabban tud lereagálni például egy balesetet, vagy esetleg egy sebesség mérési pontot. A valós idejű frissítések ráadásul egy gyorsan növekvő felhasználói bázistól érkeznek, akik általában aktívak is. A Waze "társadalom" már több mint 50 millió főt számlál, és ez a Google Maps-szel való társulást követően csak nőni fog. Azonban nem csak a Google Maps járt jól a Waze 1,3 - 1,1 milliárd dolláros felvásárlásával, hanem maga a Waze is. A közösségi navigációs applikációban olyan új lehetőségek vannak, mint például a közvetlen Google kereső, a Waze térkép szerkesztő pedig a Google műholdképeit is használhatja, sőt, még a Google Street View-t is. Ezeknek köszönhetően a jövőben még pontosabb térképet kaphatunk minden szempontból tekintve.

Érdemes tehát mind a kettő programot felfrissíteni a felhasználóknak. A Google Maps és a Waze legújabb variánsa is elérhető már az adott operációs rendszer alkalmazásboltjában. Az androidosok ennek megfelelően az alábbi linkeknél a Play Store felé vegyék az irányt, akik pedig Apple termékkel rendelkeznek, azoknak az App Store-ból kell beszerezni az újdonságokat. Arról sajnos nem esett szó, hogy hozzánk mikor érhet el a Waze jelentéseket megjelenítő Google Maps, de a Waze-ban már használhatóak az újítások. Google Play Store: Google Maps | Waze Apple App Store: Google Maps | Waze
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. uristen
2013.08.21. 15:27
Szerintem mindenkinek ez jut majd eszébe, mikor kimondjuk: Waze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!