iPon Hírek

Máris feltűntek a csalók a PC-s Titanfallban

Dátum | 2014. 03. 13.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A bétához hasonlóan a végleges Titanfallban is megjelentek a csalók, akik leginkább aimbot használatával teszik maguknak egyszerűbbé a játékot. A dolog persze csak a PC-s verziót érinti, és egyáltalán nem váratlan: többek között a Call of Duty PC-s változataiban is jelentős mennyiségű játékos próbálkozik különböző trükkökkel, külsős programokkal. Örömhír, hogy a Respawn nagyon is tisztában van a jelenséggel, és a cég elmondása szerint erősen figyelik a rendszert, ráállnak a csalók kiszűrésére. A bannolások vélhetően bizonyos időközönként, nagyobb hullámokban fognak érkezni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

23. maxpapa
2014.03.13. 15:51
PC -s vagyok , de nem szeretem az online csalókat. Hogy az offline játékát miként teszi könnyebbé az a ő dolga. De mások játékát minek....
Bannolják ki az összes csalót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Enno
2014.03.13. 16:06
hihetetlen hogy nem lehet megoldani azt hogy a pc-s lövöldözős játékokban ne legyen ennyi hulladék ember akinek arra áll a cerka ha egy bot játszik helyette. Eddig egyedül a CS-ben oldották jól meg ezt. Ahogy előttem felszólaló írta is, BANN, ha dedikált szerón csal valaki kap egy szép steames permabannt és csók. így kéne minden esetben mindenhol ha már arra nem képesek hogy a lehetőségét a csalásnak kiküszöböljék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. xXdoki88Xx
2014.03.13. 16:16
Tudom hogy most megtámadnak majd a vérpistikék, de pont ezért játszok online játékokat csak és kizárólag konzolon, pc-n oké az offline meg single játék, de multit konzolon a legjobb (szerintem). Tudod hogy van akinek kontroller fóbiája van, de minden csak szokás kérdése, plusz nem idegesítem magam a csalók miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. DogTheDog
2014.03.13. 16:22
Konzolon is csalnak,csak maskent.Ha valaki csalni akar,az fog is.
Az is eleg,ha a monitorod kirak egy crosshairt a kepernyore,amikor a jatekban az nem jar,vagy a rapid fire kontrollerek,stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. 5hR3kY
2014.03.13. 16:31
Vannak konzolon is csalók, csak kevesebben. Én PS3-ról tudok nyilatkozni, ott Killzone 2 és KIllzone 3 alatt is találkoztunk glitcherekkel. Én jelentettem is a Guerillának őket folyamatosan, illetve a Sony-nak is. Az egyikkel találkoztam később, és látszott hogy ajándékként kinullázták az összes statját multiban. Nem rossz megoldás, de nem is olyan komoly, hogy nem csaljon újra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. vash_hu
2014.03.13. 16:46
BF4-ben is vannak gyanús esetek. Pl mikor meglátok valakit félhátulról, mire a szemem elé emelem a puskát holo-val vagy rds-el (leggyorsabb) addigra hátrafordul és fejbelő.

Jelenteném én is csak nem tudom hogy kell

PS3-on BF BC-vel játszottam többet, ott mintha tényleg nem nagyon lettek volna csalók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Atesz1987
2014.03.13. 16:53
Én igazából nem is értem, hogy egy csalót mi motivál? Az ok, hogy valaki tönkre akarja tenni másnak a játékát, mert utolsó gyökér, troll. De saját magát minek csapja be? Jól esik neki nézegetni a csalással szerzett statját?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. qwertzzui
2014.03.13. 16:54
Csak infó ...
http://www.engadget.com/2013/12/24/xim4-connects-pc-keyboard-mouse-to-xbox-one-ps4/

Ezek után valóban lehet konzolon is csalni...nem is akár hogy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Lazahunter qwert...
2014.03.13. 17:06
Már az szégyen, hogy alapból nem támogatják az új gépek/játékok az egér+bill-t ... szeretem a kontrollert, a PC-mhez is van X360-as, de FPS-t irányítson vele a fene ... PS3-on a GTA5-ben is akkor kapcsoltam be a célzás rásegítést, mikor egy sivatagi Rampage küldetésben 500-an jöttek egyszerre, és egyszerűen nem tudtam olyan gyorsan és pontosan célpontokat váltogatni, mint szerettem volna ... remélhetőleg tényleg jön PC-re
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. mikej95
2014.03.13. 18:13
Legutóbbi CoD-ban alapfunkció volt az aimbot PC-n és konzolon egyaránt. Nem akarnak csalni, csak azt hiszik szegények, hogy az a normális.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Konigstige...
2014.03.13. 19:02
Nem egészen ilyen híreket vártam a Titanfall felől ... ha már rögtön a startnál megjelennek a csíterek, akkor mi lesz később? Remek hír hogy a Respawn tisztában van ezzel a dologgal, de mégis mit csinálnak? Kiszórnak pár amatőr csalót, akik ész nélkül nyomják és le van tudva. Ahogy elterjednek a komolyabb, nehezen kiszűrhető csalások úgy fog egyre inkább csökkenni a hatékonyságuk. Vártam ezt a játékot, de olvasva ezt a cikket, és a korábbiakat, úgy gondolom jó döntés volt nem megrendelni. Kövezzetek meg nyugodtan, de láttam elég csalót a CoD szériában és a BF szériában is, nekem nem hiányzik hogy "kikapcsolódás" címszó alatt elvetemült, szellemileg visszamaradott, alattomos, gusztustalan eszközöket használó playerek ellen játsszak, akik ellen ráadásul tehetetlen vagyok, mivel nincs effektív rendszer, amivel lehetne ellenük védekezni. A BF3-ban például a máshol jól bevált "killcam" sem használható, de gondolom a Titanfallban sincs efféle alkalmatosság ..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Enno
2014.03.13. 19:03
Hát igen, ők szegények.... agyilag legalábbis azt mivel párjuk nincs, mert gyökerek, majd ettől lesz erekciójuk hogy húúú mit lőtt be nekem az aimbot de jóóó o/. FPS-ről ezért leszoktam, néha CS azt cső . Más műfajba nem olyan gyakori a csalás vagy tényleg nem is lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. csabi02
2014.03.13. 19:12
én vagy 10éve leszoktam a multiról,mert több volt az idegeskedés mint az élvezet....azóta marad a jó öreg kampány mindenben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. kgabor11
2014.03.13. 20:23
A Call off Duty Ghost-ban is rengeteg a cheater,most adták ki az új DLC -t és nem vatték.Nem sokára jön a második DLC azt sem fogják megvenni,és még ennek ellenére sem foglalkoznak a csalók kitiltásával.Idő közönként meghirdetnek,klán warokat,és ott az1-2 helyen szereplő klánok játékosainak 3-4 KILL/DEATH ratio ja.Ez fel sem tűnik a szervezőknek,mikor az eredményeket kiírják.Olyan ember nem létezik a földön aki csalás nélkül folyamatosan 3-4 szer annyit öl,mint ahányszor hal. Alakítottunk egy .hu klánt aminek 35 tagja van és ha élvezni akarjuk a játékot egymás ellen kell játszanunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. DogTheDog Konig...
2014.03.13. 20:36
Mondanal egy olyan relative uj FPS-t,ahol hangsulyos multi van,es nem jelennek meg azonnal a csiterek?
Amugy nem ertem a parazas okat.
Csalnak,rendben.Nem kell admin nelkuli publik szerokon tolni,kb ennyi.Nekem meg nem tartott egy-ket napnal tovabb,hogy talaljak nehany rendes szerot,kb egy jateknal sem.Aki csak ugy nekiall esz nelkul jatszani mindenfele szerveren,az magara vessen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tr4k4n
2014.03.13. 21:19
konzolon nem kell csalni mert ott amúgy is van célzás rásegítés a legtöbb játékban(fail)

pc-n meg mindig ez van, a gyártók pont leszarják(persze tisztelet a kivételnek, de ők is leszarják), hogy ki csal meg hol, nekik az a lényeg hogy minnél többen megvegyék, ezt a stat nullázást meg nem értem komolyan miféle elrettentő hatásnak gondolhatják odafenn, bf-ben is állandóan ez van, először nullázzák a statot, aztán bannolják az acc-ot

kedvencem amikor még mindenféle bizonyítékot is akarnak hogy csalt az illető, fel lehet menni spectatorba aztán meg lehet nézni, nehogy már még nekem is kelljen kibannolni -.-

nem értem miért nehéz amúgy egy normális anti-cheat-et írni ha már ennyit áldoztak egy játékra(és most nem csak a titanfall-ra gondolok) akkor legyen már megfelelő védelem is, és ne csak ratyi PunkBuster, ami persze mindenkit kidobál csak azt nem akit kéne

nem csak fps-eknél vannak amúgy ilyen hack cuccok, wow-ba is volt rengeteg(és most nem tört szerveres wow-ra gondolok), de igazándiból talán bármihez lehet valami hack/cheat progit szerezni

nem hiszem amúgy hogy lenne bármiféle mögöttes oka a csalásnak, trollkodás, meg vicces, hogy olyanokat lehet csinálni amit amúgy nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. srobi
2014.03.13. 23:00
Még a böngészőkön játszható egyszerű stratégiai játékoknál is csalnak. Scriptekkel farmolnak. Legviccesebb az volt amikor az egyik gyerek azt magyarázta, hogy ctrl+tab kombóval váltva a füleket a böngészőn ő ki tud küldeni 100 támadást is 1 másodpercen belül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hEngi
2014.03.14. 10:43
Nah szóval. A csalók se általában gonosz emberek közül kerülnek ki. Leginkább két tipusa van. Van amelyik ki akarja probálni milyen úgy. Általában nem költ rá letölt vmi ingyenes csalást valahonnan aztán felmegy vmi pub szerora valami új névvel aztán élvezkedik. Ha bejönn neki esetleg máskor is csinálja. Példa erre. Codban volt egy klikkelő nevű okosság ami annyit csinált h kattingatott helyetted és gyorsabban pörögtek a fegyverek. Vagy a fishbotolók wowba. Kismillió példa van rá

Van a másik tipus. Aki ha lelövik begurul kiabál billentyűzetet csapkod és mindenkit lecsiterez akit csak lát. Ezután mivel ugy érzi hogy a többiek biztosan csalnak ő is megveszi. Aztán úgy tolja tovább. Mivel mindenki csal mért ne csalna ő is.

Ezután jön a gond. Bármelyik tipusnál ha sokáig csinálja és nem bukik le akkor ugye jön az ördögi kör mert nem akar rosszab eredménnyel játszani vagy épp beégni a társai előtt h milyen béna is igazából ezért tovább folytatja. Új csalások. Más csalások. etc.

Online csalásokat sose lehet teljesen kiszűrni. Mivel nem látjuk egymást lehet nem is az játszik akit gondolunk. Ami ugyanúgy csalás lenne Persze ez egy szélsőséges példa de látszik belőle az alapvető probléma.

Az egyetlen hely ahol igazán biztos lehet az ember az ellenfelében az a LAN. Én kocajátékosként el el járogattam lanokra. Persze komolyabb eredménye sosem volt de legalább biztos lehettem benne hogy azért kaptam ki mert a másik jobb volt. Sajnos ez a szemlélet kezd kihalni kevesebb lan van. Az emberek is kevésbé akarnak otthonról kimozdulni ez viszont azzal jár hogy nem tudod kivel játszol és nem tudhatod mit csinál pontosan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 5hR3kY
2014.03.14. 11:41
Egy ilyen eléggé elrettentő lenne: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. wishformor...
2014.03.14. 12:03
@DogTheDog
PErsze hogy van olyan jatek, ARMA3. En a megjelenes ota tolom multival, (nem is volt campaign a kiadaskor), ott van hangsuly a multin! Szemely szerint egyszzer nem talalkoztam csalokkal. Nyilvan ez nem jelenit azt hogy nincsenek is, de eleg ritka lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gundark
2014.03.14. 12:06
Heh. Csodálkoznak ha a 10. éves Source engine vonza a csitereket. Azt a motort már ízekre szedték és futószalagon megy rá a csitgyártás. Nevetséges. COD detto. A Quake 3 motor mennyi idős? kb 12-13 éves. Ráadásul a Titanfall fejlesztői csinálták az első 4 COD -ot is. Beleestek ugyanabba a hibába. Elavult motor sok csíter. A sok vérpistike meg dörgöli a markát hogy hú de fasza mert nő majd az e-peen. Szánalom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Humbuk
2014.03.15. 19:26
Azért az nem úgy megy, hogy csak úgy írnak egy anti-cheat progit
Minden programot ember alkot ezért elkövet hibákat. Ha ki is jönnek egy anti-cheattel az sem fog megóvni mindekit 100%osan, mert a legjobb csalásokat olyan egyének írják, akik nem is verik nagydobra a dolgot.

Aki okosan csinálja annak szinte lehetetlen lebukni, most az más kérdés, hogy a sok lelkileg degenerált ember az életben lévő kudarcait, a játékokban elérhető sikerekkel próbálja kompenzálni.

Sajnos mivel egyre ügyesebbek és egyre több programozni képes fiatal van, nagyon nehéz lesz a jövőben elkerülni ezeket.

Talán csak az a megoldás fog létezni erre, hogy streameljék a játékot, ahol a játékos egyáltalán nem férhet hozzá a programkódhoz (ott meg a webes cuccokat fogják feltörni és lopni az account infót).
Sajnos kellene egy kis kultúra a virtuális térbe is, de hogy is várhatjátok ezt el, amikor még a valóságban sem valósul meg????

A való életben is mindenki ügyeskedik és sajnos a közelükben levő emberek, meg nem szólnak a hatóságoknak, mert nem akarnak rosszat, nem akarnak spiclik lenni.
Ha elfogadjátok a csalást a való életben, akkor miért idegesít titeket ugyen ez a virtuális térben?? (Féltékenység, irigység??)

Nah azt meg nekem ne mondja senki, hogy őőő életében soha semmit nem csinált, mert ez kb akkora marhaság lenne, mint az, hogy egyedül mi vagyunk értelmes lények az univerzumban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Slavia
2014.03.15. 21:29
PB csodákra képes mint anno"off bocs" a call of duty-nál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!