iPon Hírek

Máris hardverfrissítést kaphat a Nexus 10?

Dátum | 2013. 01. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google a 10,1 hüvelykes referencia tábláját a jelek szerint folyamatosan a csúcson szeretné tartani, és ennek érdekében minden szükséges lépést megtesznek. Mivel a készülék szinte minden ponton a csúcsot jelenti, viszonylag kevés beavatkozás szükséges ehhez.A több forrásból származó információnk alapján a gépezet lelkét fogják nyugdíjazni, ami jelenleg egy Samsung Exynos 5 Dual (5250) lapka. A helyét egy olyan chip fogja átvenni, mely már négy (feltehetően Cortex-A15-ös) processzormaggal rendelkezi majd, az integrált grafikus egység szerepébe pedig egy nyolcmagos (!) Mali-T678 kerül. Ez a GPU kétszer több modulból épül fel, mint a jelenleg alkalmazott Mali-T604, és újabb az architektúrája is, mivel ez már a második generációs Midgardra épül. A specifikációból kiindulva nem kizárt, hogy a Samsung Exynos 5 Quadról beszélhetünk.

Ez a csere tehát a legtöbb alkalmazási területen jelentős teljesítménynövekedést hozna; ráadásul könnyedén, olcsón és gyorsan kivitelezhető lenne, mivel csak ezt a komponenst kellene felváltani, ami legfeljebb némi rendezkedést igényel a "motorházban". Ránézésre tehát nem lehet majd különbséget tenni az új és a régebbi modell között, ami hasonló eljárás ahhoz, ahogy az Apple frissíti a gépeit.

Sajnos azt nem tudni, hogy a fentebb kapcsolt sebesség az árak módosítását is magával fogja-e vonni. Jelenleg a Nexus 10 16 GB-os változata 399 dollárt kóstál, míg a 32 GB-tal felszereltért 499-et kér a Google.

 
Nyelvfelismerés » Hungarian
 
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. LavX
2013.01.22. 23:08
Csúcsnak semmiképp nem mondanám, hiszen a Huawei Honor 2-mben 4 magos proci mellett egy 16 magos Hisilicon K3v2 grafikus vezérlő van. És ez 4.5 colban van benne nem 10-ben. Egy Huawei vagy egy Meizu Nexus-ra lennék kiváncsi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Simba
2013.01.22. 23:26
És mikortól is lesz ez kapható? Lehet lesz már Nexus 10/3 is mire az 1 kapható lesz nálunk ebben az ütemben.:U
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani
2013.01.23. 10:22
@LavX

Ez a konstrukció valóban nem említhető egylapon a K3V2-vel, mert megenné reggelire konkrétan Az hogy ott a gpu 16 feldolgozós, az nem azt jelenti, hogy ezzel egyenesen arányos. Jó eséllyel ebből egyetlen erősebb a HiSilicone megoldásának egészénél

A Meizu pedig nem gyárt hv-t, csak veszi azt, és összepakolja feleolyan tesztidővel, mint a nagyobb gyártók, ezért előznek be néha napján mindenkit. Persze ettől lehetnek jó konfigaik, csak arra célzok, hogy nem az a kulcs a maradandó alkotásához.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!