iPon Hírek

Máris megérkezett az iOS 9.1 első bétája

Dátum | 2015. 09. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Eddig egyetlen alkalommal sem érkezett olyan gyorsan főverzióra frissítés, mint most. Az iOS 9 gyakorlatilag még béta állapotban van, hiszen csak szeptember 16-án kezdik meg a terjesztését, azok viszont, akik azonnal lecsapnak az érkező publikus bétákra, már az iOS 9.1-et telepíthetik a készülékeikre. Az iOS 9.1 kapcsán az első és legfontosabb dolog, amit mindenképpen ki kell emelni, hogy jobb teljesítményt fog nyújtani bizonyos területeken, mint a hamarosan debütáló iOS 9. Az Apple korábban rengeteg új hangulatjelet vezetett be, és nagyon úgy fest, hogy az ezekért felelős grafikus dizájnerek továbbra sem pihenhetnek, hiszen újabb ikonok áradatával is számolni kell. A legfrissebb "hangulatjelek" (de inkább már csak különböző apró grafikák) egy speciális billentyűzetre kerültek, immáron olyan dolgokat is lehet küldeni, mint például taco, hot dog, sajt, pulyka, egyszarvú, mókus, rák, és igazából nagyon hosszan lehetne még ezeket sorolni.
Apró részlet a milliónyi ikonválasztékból.
A fejlesztők kapnak itt néhány új API-t is, amelyek nem meglepő módon az iPhone 6s és 6s Plus, valamint a nagyméretű iPad Pro új képességeinek jobb kihasználására szolgálnak majd. Olyan dolgokhoz férhetnek hozzá a programozók az iOS 9.1-től kezdve, mint például a 3D Touch, ami a nyomások erősségét is figyelembe veszi a navigálás közben, illetve közkézre került a Live Photos API-ja is. Az iPad Pro esetében pedig a Smart Keyboard és az Apple Pencil az, amiket az érkező API-kkal már a harmadik féltől származó alkalmazások is jobban kiaknázhatnak. Mivel egyelőre bétáról van szó, ezt csak azok telepíthetik, akik korábban csatlakoztak az Apple bétaszoftver programjához. Ezt persze igazából bárki megteheti, csak el kell látogatni az erre a célra fenntartott honlapra. A regisztrációt és a telepítést követően a rendszer már ugyanúgy értesíti a felhasználókat az új bétákról, mint korábban a stabil kiadásokról.
Az iOS 9.1 debütálásának időpontjáról egyelőre nem tudunk nyilatkozni, de elképzelhető, hogy nem kell már sokat várni rá. Látva a gyors érkezését, az sem zárható ki, hogy még szeptemberben felbukkan, de az ősz folyamán biztosan be fog futni. Ez a rendszer természetesen minden olyan iPhone-ra, iPadre és iPod Touch-ra elérhető lesz, amire az iOS 9 is elkészül(t). OTA módon érkezik majd, de mindenképpen érdemes Wi-Fi kapcsolat mellett belevágni a letöltésébe, ugyanis egy gigabájtot is meghaladó mérettel bír.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Smooth44
2015.09.14. 10:34
És ezért valaki igen komoly fizetést vesz fel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!