iPon Hírek

Marshmallow frissítések: Huawei, ZUK és OnePlus

Dátum | 2015. 10. 21.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Android 6.0 érkezésével a jelentősebb gyártók és márkák is mozgásba lendültek, mindenki sorra áll elő a saját frissítési listájával. Ezúttal a Huawei-ről, a OnePlusról, illetve a ZUK-ról lesz szó. Ez utóbbi esetében az érdeklődők máris tudhatják, hogy mely modell találja magát a középpontban, hiszen egyetlen okostelefonnal rendelkezik. Elsőként lássuk, hogy a Huawei mekkora támogatást nyújt a korábban megjelent okostelefonjai és táblagépei számára. A vállalat felhasználóinak nem különösebben lehet oka panaszra, ugyanis egészen terjedelmes azoknak a készülékeknek a lajstroma, amelyek jelen állás szerint frissülhetnek az Android 6.0 operációs rendszerre. A felhozatalban vegyesen szerepel tablet, és több idei, valamint 2014-ben megjelent mobil is. Az összetétel változatos képet fest: egészen elérhető áron kínált masinák is felfedezhetőek a kiválasztottak között, de azért többségben vannak a felsőbb árkategóriába tartozó eszközök. ● Huawei Ascend P8 ● Huawei Ascend P8 Max ● Huawei Ascend P8 Youth Edition ● Huawei Ascend G8 (Kínában Maimang 4) ● Huawei Ascend G7 ● Huawei Ascend G7 Plus ● Huawei Honor 7i ● Huawei Honor 7 ● Huawei Honor 6 Plus ● Huawei Honor 6 ● Huawei Honor 4X ● Huawei Honor 4C ● Huawei Mate S ● Huawei Mate 7 ● Huawei MediaPad X2 A Marshmallow révén a fent említett szerkezetek biztonságosabbak lesznek, és tovább bírják majd a nyüstölést egy feltöltéssel, és az is biztos, hogy a Huawei-nek köszönhetően még több újítással lehet számolni. A Huawei a Marshmallow-t is biztosan a saját ízlése szerint fogja átrajzolni, és a hozzá adott programokban sem szenved majd hiányt az az okostelefon és táblagép, ami részesülhet belőle. Arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy a több mint egy tucatnyi gépezet mikor fogja megkapni az Android 6.0-t.
A OnePlus esetében érdekesen alakulhatnak a frissítések. A One eredetileg még a Cyanogen OS támogatásában került bevetésre, most viszont már a OnePlus maga tartja kézben a szoftvert is. Az Oxygen OS ugyan már nem teljesen új dolog, hiszen az Android 5.0 érkezésével debütált, de biztosan lesz olyan mobil, aminél még a Cyanogen OS-t fogja felváltani az Android Marsmallow-ra alapozó Oxygen OS. A OnePlusnál két mobil frissül majd, és igazából pillanatnyilag még nincs is több forgalomban – most érkezik a harmadik készülékük, ami várhatóan fel is fog kerülni az alábbi névsorba a debütálását követően. ● OnePlus One ● OnePlus 2 (● OnePlus X?) A OnePlusnál ugyanakkor egy friss esemény mellett nem mehetünk el szó nélkül. A One modellre elsőként egy egyedi ROM képében máris elérhető az Android 6.0 Marsmallow rendszerfrissítés. Ez egy AOSP megoldás, szóval nagyjából arra számíthatnak azok, akik telepítik, amit a Nexus tulajdonosok is kapnak, ez semmilyen gyártóspecifikus extrát nem tartalmaz. Végül lássuk a ZUK-ot. A ZUK még friss tagja a mezőnynek, de sokak érdeklődését keltette fel mostanra az egy szem masinájával, mely már hazákban is hivatalosan megvásárolható a WayteQ-nek köszönhetően. A ZUK a Lenovo támogatását élvezi, így nem meglepő, hogy az első okostelefonja jól sikerült konstrukció, és nagyon úgy fest, hogy a szoftvertámogatásban sem fog hiányt szenvedni. ● ZUK Z1 A vállalat vezérigazgatója nemcsak arról beszélt, hogy a Z1 megkapja az Android 6.0-t, hanem arra is kitért, hogy mikor kerül majd erre sor. Az előrejelzése szerint a kínai újévet követően számíthatnak a felhasználók a Marshmallow befutására, szóval nagyjából 2016 márciusára prognosztizálható az új szoftver érkezése. Sajnos meglehetősen sokat kell tehát erre várni, de már az is pozitívum, hogy biztosnak látszik a frissítés. A ZUK egyébként két külön rendszerrel dolgozik, a nemzetközi gépeken a Cyanogen OS van jelen, a Kínában értékesítetteken meg a ZUI, ami a ZUK saját felhasználói felületét és extráit takarja.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. thebestger...
2015.10.21. 13:37
Akkor a G750-el megszívtam?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Slinky88
2015.10.21. 14:15
G7-em van de még a Lollipop se jött, lehet egyből erre vált?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mocsok92
2015.10.21. 14:27
Huawei P8 Lite?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. axe
2015.10.21. 15:06
nevetséges ez a "na jön az enyémre frissítés vagy nem?"
gáz ez az egész android
meg neked kell x.da-n ölni az idegeid, hogy ne legyen tele gyári fosokkal az egész rendszer
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. matyi009 axe
2015.10.21. 15:22
Nemtudom mi ezen a gàz, arra a telefonra jön ki a frissités amelyiknek elbirja a hardwere. Plusz minden telefonra a sajàt gyàrto adja ki mivel minden telefon màs és màs, plusz szabad kezet kapnak pl az interface kialakitàsàban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Rimagras
2015.10.21. 15:51
Custom rom-mal elég sok mindenre rámegy, ha az ember nem félti a telefonját.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. VasiliZajc... axe
2015.10.21. 16:33
Csak nem egy alma imádó nyitotta meg a cikket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.10.21. 17:23
nem, csak emlékszek arra amikor megjelent az android, mint kis hardwerigényű rendszer, ami kb a wcpapíron is elfut, és arra is, amikor akadozott a menü a csúcskészülékeken...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gabb
2015.10.21. 22:20
Én már megkaptam Nexus 5-re, de az óra betűtípusának változásán kívül nem sok változást vettem észre. Pedig használom a telefont sok mindenre..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!