iPon Hírek

Marvell alapú tableten dolgozik az Overmax

Dátum | 2013. 08. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A táblagépek között a legkeresettebb modellek 7 és 8 hüvelykes képátlóval rendelkeznek, így talán nem meglepő, hogy ez a szegmens bővül a leggyorsabban. Ezúttal az Overmaxnak köszönhetően lesz szélesebb a választék a boltok polcain ősztől.

A Solution 7+ specifikációját végigzongorázva az avatottabb szemek számára azonnal felsejlenek majd a Galaxy Tab 3 7.0 adatai, ami nem a véletlen műve. Minden bizonnyal az Overmax tetszését is kivívta a Marvell chipre épített, átgondolt konstrukció. Ebben az esetben ugyan nem a PXA988 chippel van dolgunk, hanem a PXA986-tal, de ezek között lényegi eltérés nincs. A különbséget a mobil kommunikációs egység által támogatott hálózatokban kell keresni, ám mivel hazánkban mind a két SoC remekül működik, nem is igazán kell ezzel foglalkoznunk. A lapka egyébként két 1,2 GHz-es órajelű Cortex-A9 maggal dolgozik, és egy Vivante GC1000-est mozgósít, ha grafikus terhelésről van szó. A készülék kapacitív megjelenítője 1024 x 600 képpontos felbontással, tehát 16:9-es képaránnyal dolgozik és 7 hüvelykes, ahogy arról a bevezetőben is szó esett. Sajnos arra nem derült fény, hogy IPS technológiát alkalmaz-e, de remélhetőleg igen, sok más társához hasonlóan. A bekapcsolást követően a profilválasztásra is lehetőséget nyújtó képernyővel kerülünk szembe, amiből azonnal levonhatjuk a következtetést, hogy az Android 4.2-vel van dolgunk - ilyen téren is örömmel nyugtázhatjuk a fejlesztők munkáját. Vélhetően az Overmax sok pluszt nem adott hozzá a rendszerhez, többnyire az alap Androidra számíthatunk pár előre telepített applikációval megtoldva.

A fedélzeten két kamerának is helyet szorítottak, de ezekről egyelőre sajnálatos módon semmilyen információt nem kaptunk. Hátra LED villanó is került, ami azért jó előjel általában. Az elkészült fényképeink a 8 GB-os méretű tárhelyen, vagy a microSD memóriakártyán (max. 32 GB támogatott) lesznek elmentve, amennyiben ilyet is betolunk a burkolat alá. A rendszermemória DDR3-as, és összesen 1 GB-nyi áll a masina rendelkezésére. A kapcsolati képességeivel is elégedettek lehetünk, ugyanis ahogy arról már volt szó, van HSDPA modem, ráadásul nem hiányzik a Bluetooth modul, az A-GPS vevő és persze a 802.11 a/b/g/n WLAN sem. Az akkumulátor kapacitása a gyári adat szerint 3600 mAh-s, és ezzel el is érkeztünk talán a leggyengébb ponthoz. Ez az egység legfeljebb 6, visszafogottan talán 7 órányi használatot tehet lehetővé. (A Galaxy Tab 3 esetében az akkumulátor kereken 4000 mAh-s, és az a gyári adat alapján HD filmekkel terhelve 8 órán át bírja.) A táblagép kialakítása tetszetős, de manapság már azért szívesebben látnánk egy pár milliméterrel vékonyabb kereteket a panel körül, lehetne az egész kompaktabb ugyanezekkel a vonalakkal. A pontos méreteit még nem hozta nyilvánosságra a forgalmazó.

Az Overmax Solution 7+ megjelenésére a következő hónapban fog sor kerülni. Szeptember 17-től a tervek szerint Lengyelországban fogja kezdetét venni a forgalmazása, árat egyelőre még nem tudunk. Minden bizonnyal jóval a rokoni szálakat ápolgató, Galaxy Tab 3 7.0 alá fognak licitálni az Overmaxnál.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!