iPon Hírek

Másfél külső terabájt

Dátum | 2008. 10. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Ezúttal a francia MacWay örvendeztette meg mindazokat, akiknek sosem elég a tárhely - nevezetesen a SilverDrive Quattro 1.5TB nevet viselő alkotásával, amely azon túlmenően, hogy valóban tekintélyes tárhelyet biztosít, interfészek terén is a bőség zavarába hozhatja gazdáját.


Konkrétan kifejezve ez tehát annyit tesz, hogy USB 2.0-ás kapcsolaton túl képes még eSATA-ra és FireWire 400-ra, valamint 800-ra is. Az említett 1,5TB-os kapacitást egyetlen, 7.200RPM-es tempójú korongon valósították meg, és egy olyan alumíniumburkolatba csomagolták, ami lehetővé teszi a passzív hűtést, így ventilátorra sincs szükség - ami értelemszerűen kellemesen csendes működést is jelent.

A 3,5 hüvelykes meghajtó egyébként bootolható is, átviteli sebesség terén pedig - legalábbis eSATA-t használva - a belső meghajtókkal is felveszi a versenyt, állítja a gyártó. Oldalra is fektethető, de talpra is állítható (talpat mellékelnek hozzá) - és bár alapvetően Mac-ekhez tervezték és konfigurálták, a mellékelt Macdrive 7 szoftver segítségével Windowshoz is gond nélkül használható.

Az ára pedig kereken €300, ami ekkora kapacitásért még nem is olyan vészes.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások