iPon Hírek

Második generációs DataTraveler Locker+ pendrive-ok

Dátum | 2012. 07. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Megérkeztek a Kingston következő generációs biztonságos pendrive-jai, amelyek a DataTraveler Locker+ G2 családban kapnak helyet. Az újdonságok esetében a gyártó a „G2” jelöléssel jelzi, hogy ezek az adattárolók már a második generáció tagjai. Kifejezetten jó hír, hogy első generációs társaiknál olcsóbbak lesznek a „G2”-es modellek, de adataink biztonságára ők is kiemelt figyelmet fordítanak majd, csak úgy, mint elődeik.

A stílusos fémházzal érkező pendrive-ok a jól bevált kupakos felépítést alkalmazzák, így oda kell figyelnünk, hogy ne hagyjuk el az USB 2.0-s portot védő apróságot. A kulcstartóra, illetve nyakpántra is szerelhető hordozható adattárolók mindegyike hardveres adattitkosítással védi a rajta tárolt tartalmakat. Az adatokhoz való hozzáférést jelszóval akadályozhatjuk meg, de vigyáznunk kell, hogy el ne felejtsük az általunk megadott jelszót, ugyanis 10 sikertelen próbálkozás után búcsút inthetünk a pendrive tartalmának: az adattároló egész egyszerűen leformázza magát. A pendrive első használatakor kell megadnunk az általunk választott jelszót, majd ezután ennek segítségével férhetünk hozzá a pendrive tartalmához, természetesen plusz szoftver vagy segédprogram használata nélkül.

A Data Traveler Locker+ G2-es pendrive-okhoz jelszó menedzser – Password Manager – is jár, amely 20 felhasználói fiók nevének és jelszavának tárolására, illetve elérésére biztosít lehetőséget.Az egyszerűen használható, külön alkalmazás telepítését és admin jogot nem igénylő pendrive-ok 10 MB/s-os olvasási- és 5 MB/s-os írási sebességet kínálnak, ami elsőre meglehetősen alacsonynak tűnik, főleg, ha egy 32 GB-os példányt próbálunk telepakolni adatokkal. Az USB 2.0-s hordozható adattárolók természetesen USB 1.1-es és USB 3.0-s portokkal is kompatibilisek. Az új pendrive-ok 58 x 18,6 x 9,75 milliméteres mérettel érkeznek.

A 4 GB-os, 8 GB-os, 16 GB-os és 32 GB-os változatokban forgalomba kerülő DataTraveler Locker+ G2-es pendrive-okra 5 év garanciát vállal a Kingston. Az újdonságok természetesen Windows és Mac OS X alapú számítógépekkel egyaránt zökkenőmentesen használhatóak.

Kishazánkban az alábbi ajánlott végfelhasználói árakon érhetőek el az újdonságok:

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. tookmindeg...
2012.07.11. 20:47
"10 MB/s-os olvasási- és 5 MB/s-os írási sebességet kínálnak"

Ez, 2012-ben, vicc kategória!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Joga73
2012.07.12. 07:46
Vagy legalábbis ezzel nem dicsekednék Kingston helyében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Smith166
2012.07.12. 08:36
El kéne már felejteni ezt a kibaszott usb 2.0-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim tookm...
2012.07.12. 09:17
Automatikusan titkosított fájlrendszernél (256 bit AES) a hozzászólásod vicc kategória. 5 MB/s írás USB 2.0-nál kifejezetten jó, a 10 MB/s olvasás az ami valóban alacsony. Az első generációshoz képest lényegesen lassabb.

Az USB 2.0-t meg szerintem is jó lenne nyugdíjazni, főleg mivel visszafele kompatibilis lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!