iPon Hírek

Második generációs Revolution X't tápegységek az Enermaxtól

Dátum | 2016. 02. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Enermax műhelyében elkészült a népszerű, 2013 októberében bemutatott Revolution X’t tápegység sorozat második generációja, amelyben összesen négyféle modell foglal helyet. A 450 wattos, 550 wattos, 650 wattos és 750 wattos terhelhetőségű példányok mindannyian aktív PFC támogatással érkeznek, illetve 110 voltos és 240 voltos váltakozó áramú elektromos hálózatról egyaránt működnek, hatásfokuk pedig 87% és 92% között mozog, így kiérdemelték a 80Plus Gold minősítést.
A felsőkategóriás termékek DC-to-DC típusú elektronikával érkeznek, fedélzetükön pedig minőségi, rendkívül strapabíró japán elektrolit kondenzátorok is jelen vannak. A felsőkategóriás alkatrészekből építkező tápegységek félmoduláris kivitelben érkeznek, azaz a 24-tűs ATX, illetve a 4+4 tűs CPU+12V EPS kábelek fixre szerelve foglalnak helyet a rendszerben, viszont az összes többi tápkábel lecsatolható. Extra, hogy a tápkábelek rugalmas, lapos kivitelben készülnek, ami jelentősen megkönnyíti a kábelmenedzsmentet, valamint az adott számítógépház szellőzését sem akadályozzák.
A melegedő alkatrészek hűtését egy 13,9 centiméteres átmérőjű, hőmérséklet-vezérelt légkeverő végzi, ami szabadalmaztatott Twister Bearing csapágyazással dolgozik. Utóbbi nem csak az alacsony zajszintről, de a kivételesen komoly strapabíróságról is gondoskodik, így a légkeverő élettartama a 160 000 üzemórát is elérheti.
Az új tápegységek rövidzár, túlfeszültség, túláram, túlterhelés és túl alacsony feszültség elleni védelemmel érkeznek, valamint bekapcsolási áramkorlátozást is alkalmaznak. A termékek a szokásos HeatGuard és CordGuard technológiával érkeznek – előbbi a rendszer kikapcsolása után 30-60 másodpercig járatja a tápegység ventilátorát, utóbbi pedig a tápkábel véletlen kirántását akadályozza meg egy kihajtható rögzítő segítségével.
Az Enermax Revolution X’t II tápegységei még ebben a hónapban elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban. Az 5 év jótállással rendelkező termékek várható ajánlott végfelhasználói árai egyelőre nem ismertek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Ronan
2016.02.23. 18:17
Nekem most is egy régebbi enermax megy a gépemben pedig nem mai gyerek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Samanoske
2016.02.23. 18:21
Nekem egy Corsair CX-400 és 7 éves.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zvigh
2016.02.23. 21:03
Nekem meg már a harmadik enermaxom van mert kettő már megdöglött mint bármelyik másik táp de azért én még mindig bízok benne és a világ összes kincséért se tennék vesszőt az összetett mondatokba még a végén megszólna az online közösség és ettől nagyon tartok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. chris123
2016.02.24. 09:20
Sajnos az olcsó Enermax tápok nem Enermax belesek, CVT vagy mittomén. A NAXN biztos olyan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!