iPon Hírek

Második generációs Surface táblák a Microsoft műhelyéből

Dátum | 2013. 08. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Surface RT az utóbbi hónapok eseményei alapján úgy tűnik, abszolút nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így a terméket nyugodtan nevezhetjük kudarcnak. A vállalat illetékesei a "kellemetlenségen" a jelek szerint már túl is léptek, ugyanis a Microsoft műhelyében már megkezdődött a második generációs Surface táblák tervezése, így hamarosan megérkezhet az új Surface Pro, illetve az új Surface RT modell. Jönnek a Surface sorozat új tagjai A Surface RT második generációs kiadása dizájn tekintetében nagyon hasonlít majd elődjére, ám hardver tekintetében már erősebb lesz, ugyanis az Nvidia legújabb Tegra SoC egysége kap majd helyet benne. Az Nvidia első embere korábban már elismerte, valóban zajlik a legújabb Surface RT fejlesztése, a feladatból pedig az Nvidia is kiveszi a részét. A frissített hardver mellett egyéb érdekességről is lehullott a lepel. Az AdDuplex informátorai szerint két új, eddig hivatalosan még be nem jelentett Microsoft termék tűnt fel a hirdetési logokban: az egyik a "Microsoft Corporation Surface with Windows 8.1 Pro", a másik pedig a Microsoft Corporation Surface 2" nevet viseli. Előbbi a Surface Pro, míg utóbbi a Surface RT utódja lesz. Érdekes lépés a Microsoft részéről, hogy a második generációs Surface RT tábla nevéből kihagyta az "RT" jelölést, helyette csak egy kettes számot tett a Surface elnevezés mögé. A stratégia persze érthető, hiszen a rengeteg negatív kritika után mindenképpen érdemes megszabadulni az "RT" jelöléstől, a kivitelezés azonban már nem tökéletes, ugyanis a Surface 2 elnevezés félrevezetheti a vásárlókat. A probléma az, hogy a második generációs Surface RT is Windows RT operációs rendszerrel érkezik, így az ARM alapok és az OS miatt nem lesz lehetőség az x86-os alkalmazások futtatására. Olcsóbb lesz a Touch Cover billentyűzet A kapcsolódó hírek között egyéb érdekességeket is találunk. A Windows Phone Central szerint a Microsoft hamarosan csökkenteni fogja Touch Cover Keyboard névre keresztelt Surface kiegészítőjének árát, ami így 120 helyett már csak 80 dollárba kerül majd. A Touch Cover billentyűzettel érkező Surface RT táblák esetében szintén árcsökkentés várható, így a 32 GB-os csomag 399 dollárért, a 64 GB-os kiadás pedig 499 dollárért lesz elérhető. Az árcsökkentés a hírek szerint augusztus 30-án léphet életbe.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. vivanto
2013.08.29. 10:18
Kutyát sem érdekli az ARM-es cucc, mit tesznek a pro-ba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Zephyrus
2013.08.29. 11:19
nem a touch cover árával van a baj, hanem a tabletével... majd ha feleannyiért árulják talán lesz esélyük a piacon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. 5hR3kY
2013.08.29. 12:14
Ejnye vadász!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Geri-Digit
2013.08.29. 12:21
Valóban nem véletlen, hogy kihagyják a névből az RT-t, hiszen az csúnya bukta! Így majd a gyanútlan vásárló megveszi és generálja a várva-várt forgalmat!
Tényleg jót fog tenni a Microsoft-nak, hogy Ballmer lelép, mert pont az ilyen - felhasználókat és vásárlókat magasról leszaró - hozzáállás az, ami lejáratja a céget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. j.panzer
2013.08.29. 12:25
Itt mekkora balhé lesz. Eddig is több tízezren vittek vissza RT-s tabletet, mert nem futtatta a Win-es progikat. Ha most még az RT-t is lehagyják róla, még több szerencsétlen fogja azt hinni, hogy "rendes" windows-os tabit vesz. Szépen lépre mennek, aztán megy majd az anyázás. Állni fog a bál.

Amúgy nem is értem az MS-t, hogy ha ekkora bukó volt az RT, akkor miért erőltetik. Semmi olyat nem látok, ami miatt a 2. generáció sikeresebb lenne.
Semmi lényegi változás. Még ha fejlesztettek volna valami olyan funkciót bele, ami miatt sokan úgy éreznék, hogy Must Have cucc lett... de semmi ilyesmi nem történt. Legalábbis ilyesmi nem lett kommunikálva a fogyasztók felé. Én úgy látom, hogy ugyan azok a feltételek élnek, mint az 1. generációnál, tehát hasonlóan nagy bukást tudok elképzelni. Talán ha több helyen árulják, és a havi 1 milliós eladás helyett évi 1 millió a cél, akkor tudják tartani az ütemtervet, és nem lesz "kudarc" az új RT-s Surface, de ha ezek tényleg azt hiszik, hogy lényegi fejlesztés nélkül arányaiban kelendőbb lesz a 2. generáció, akkor ezek meg vannak veszve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. elmepocok
2013.08.29. 12:55
Én nem értem, miért tekinti mindenki hulladéknak az RT-s tabokat amiatt, hogy nem fut rajta x86-os Windows program... Az iPaden fut OS X program? Az Androidon fut x86 program? Szerintem nem, mégis milliók használják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. madcaptain
2013.08.29. 12:59
Nem ertem miert hiszik, hogy a masodik eresztesre lesz igeny, ha semmi nem valtozott amiert megvennek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. madcaptain
2013.08.29. 13:02
A semmibol probalnak letrehozni egy teljesen uj platformot es premium arat kernek el erte.
Se az OSX, se az Android nem az egyik naprol a masikra jott letre mint a WinRT.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Bhawk1990
2013.08.29. 13:40
Hát itthon tényleg nem érdemes venni mert itt elég durva volt az ár amit legutóbb néztem. Viszont Ausztriában egy Surface RT 79 000 Ft, egy Surface Pro 182 000 Ft.

Amikor kijött a Surface, informatikus létemre még én sem értettem hogy most mi a franc ez az RT és Pro marhaság, másrészt alig tudtam eldönteni hogy melyik tablet melyik (mert ugyebár a többi gyártó is csinál ilyet is olyat is). Másrészt árban is enyhén szólva elkalkulálták magukat...

RT-s tab hulladék? Akkor az Android is az, az iPad is. Végül is mindkét platform csak a rá fejlesztett alkalmazásokat futtatja nem? Maradok az RT-nél. Van laptopom, nem kell még egy. Nekem tablet kell, nem érintőképernyős noti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MrFox
2013.08.29. 17:16
elmepocok:

Az applestore és a googleplay tele van alkalmazásokkal és játékokkal, windowsphone / RTtablet ilyen szinten szinte nulla, és ami van az is lassú és gyakran körülményesen kezelhető a f*sz csempézés miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. punchman
2013.08.29. 17:48
Ugyanazt az utat tapossák, mint annak idején a Zune-nal. Azt nem értem miért nem csinálnak egy Windows Phone vonalat ARM készülékekre és egy Win8-as vonalat x86-ra, ahogy az Apple is csinálja az iOS és OSX-el. Talán még az is kevés lenne. A Surface nem olyan letisztult, trendi és divatos, mint egy iPad, nincs kiforrott és elterjedt ökoszisztémája, mint az Apple-nek. Nincsen egészséges alkalmazáspiac rá. Ehhez képest viszont nagyon drága. Az lenne a meglepő, ha sikeres lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. j.panzer
2013.08.29. 17:50
Bár egy Windows nevű valamitől az ember elvárná, hogy futtassa az X86-ot, mégsem ennek hiánya a baj. Az app hiány komoly probléma, de ne ma legnagyobb. Az RT-t éljenzőktől kérdezném, volt a kezetekben RT-s tabi? Mert míg egy Droid vagy egy Ipad natív használható, az RT nem. Alap dolgokat nem tudsz rajta kényelmesen elintézni, csak ordenáré nagy sz***ás árán. Iszonyatosan komoly koncepcionális gondok vannak vele. Nem maga az RT, hanem a UI egy használhatatlan hulladék. De nagyon durván. Pár év és jó lesz az, feltéve, ha olcsóbb lesz a legolcsóbb Atomos (vagy AMD-s) tabletnél, ami ugye képes lesz X86-os progikat futtatni. Kisebb funkcionalitás, kisebb ár. Majd ha megírják használhatóra az OS-t, és itthon is 79k lesz egy RT akkor lesz létjogosultsága, addig nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. vivanto
2013.08.29. 21:24
"Majd ha megírják használhatóra az OS-t, és itthon is 79k lesz egy RT akkor lesz létjogosultsága, addig nem."

Pont itt a tévedés. Addig igaz, hogy 80k ~ $400 alatt kell lennie a létjogosultsághoz, de speciel ez adott is, csak nem itthon. De nem is nálunk kell, a mi piacunk kutyafaszt sem ér. Na meg sokan azonosítják - tévesen - a Windows RT-t a Microsoft Surface RT-vel. A kettő nagyon távol van egymástól.

Én is már számtalanszor feltettem ugyanazt a kérdést, mint elmepocok, de eddig senki sem válaszolt rá, csak a guit fikázta szubjektív érvekkel. Alkalmazások hiánya csak idő kérdés, de még ennek ellenére sem tudnék egy olyan appot sem mondani, ami létszükség valamely más platformon, és semmilyen alternatíva sem elérhető. Az alapvető tablet funkciókat ugyanúgy kielégíti out of the box, sőt, az officenak hála még túl is tesz rajtuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. j.panzer
2013.08.29. 22:26
Akkor out of the box kezdjél el használni egy ipadet, meg akár milyen RT-t. Rá fogsz jönni, hogy mi a baj...
Más. Nem azt mondtam, hogy a Surface RT kerüljön 80kba, hanem azt, hogy az legyen az RT-s tabik teteje. Nem azonosítom a Surface-t, az RT-vel. Bár... ha azt veszzük, hogy már szinte senki más nem gyárt RT-s cuccot...

Amúgy meg van érv az RT ellen kismillió. Olvassál bele pár fórumba, rá fogsz jönni. Nincs semmi drámai gond vele, pl hogy felrobban kezedben, vagy ilyesmi. Ellenben van benne kb 765656464954694 darab kisebb nagyobb gond, ami összeáll egy egész nagy xo*rhalommá. Akinek volt már hozzá szerencséje, tudja miről beszélek, akinek nem: nos ő a boldog ember.

Lényeg ami a lényeg, az egész egy értelmetlen, hulladék, bukó. Az is marad, max hiperolcsón van értelme. Mondom, legolcsóbb Atom alá árazva keményen. No úgy még lenn értelme. Atomos tabinál drágábban csak egy elmebeteg veszi meg.
MS ezzel bukni fog, éppeszű ember messziről kerüli az RT-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. morgyi
2013.08.29. 23:26
Na a Microsoft következő Win RT-s tabját sem az új név fogja eladni azt hiszem. Vajon mennyit gondolkodhattak ezen? Drágán adtuk? ÁÁÁ Neeem. Sz@r az OS? ÁÁÁ Neeem. Gyenge az alkalmazáskínálat? ÁÁÁ Dehogyis. Gyenge volt a HW? Lehet, erősítsünk rajta. De akkor mi miatt lett bukta? Tudom máár! Rossz volt a neve!

Agyrém
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!