iPon Hírek

Másolás pendrive-ok között PC nélkül, új autós pendrive-ok

Dátum | 2012. 07. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Adatmásolás pendrive-ról pendrive-ra, PC alkalmazása nélkül?


Az elmúlt hetek folyamán egy érdekes koncepció látott napvilágot, amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül másoljunk adatokat egyik pendrive-ról a másikra, méghozzá úgy, hogy ehhez PC alkalmazására egyáltalán nincs szükség. Az ötlet megvalósításához olyan pendrive-ok készülhetnek, amelyek apró kijelzővel és beépített, USB porton keresztül tölthető akkumulátorral rendelkeznek, így a pendrve-on tárolt fájlok között akkor is egyszerűen lehet tallózni, ha az eszköz nem csatlakozik PC-hez. A tallózást, valamint a különböző funkciók elérését érintőkijelzővel és gomb alapú menüvel egyaránt meg lehetne oldani – utóbbival ugyan nem túl látványos, de kétségkívül olcsóbb eszközök gyárthatóak.


Az U Transfer típusú pendrive-ok két USB csatlakozóval rendelkeznek: az egyikkel a PC-hez vagy egy másik pendrive-hoz csatlakoznak, míg a másikkal UTransfer típusú pendrive-okat fogadnak. A kérdés már csak az, hogy mennyibe kerülnek majd ezek a pendrive-ok, ha egyszer forgalomba kerülnek.

Strontium pendrive-ok autós használatra

A különböző vállaltok kínálatában már eddig is találkozhattunk olyan hordozható adattárolókkal, amelyeket az adott cég kifejezetten autós használatra készített. Ezen termékek köre most egy újabb gyártó pendrive-jaival bővül, ugyanis a Strontium bemutatta legfrissebb, autóba szánt hordozható adattárolóit.


Az Auto USB névre keresztelt pendrive-ok 35 x 17,4 x 6,9 milliméteres mérettel rendelkeznek, tömegük pedig mindössze 3 gramm. A 4 GB-os, 8 GB-os és 16 GB-os változatokban forgalomba kerülő újdonságok műanyag házzal érkeznek és rendkívül jól tűrik a szélsőséges hőmérsékleteket, illetve a rázkódást. A gyártó állítása szerint a termékek olvasási sebessége 25 MB/s-ról, írási sebességük pedig 5 MB/s-ról indul. A gyári és utólag beépített audió rendszerekkel egyaránt kompatibilis pendrive-ok csatlakozója minimum 50 000 csatlakoztatást bír ki, az adattárolók várható élettartama pedig 500 000 és 1 500 000 üzemóra között helyezkedik el.

A Windows, Mac OS X és Linux rendszerekkel egyaránt kompatibilis termékek még a Windows Vista Ready Boost funkcióját is támogatják. Az Auto USB pendrive-ok a hírek szerint online áruházakban, a főbb viszonteladók kínálatában és üzemanyagtöltő állomásokon egyaránt kaphatóak lesznek, igaz, arról nem szól a fáma, hogy az egyes, kék és fekete színekben elérhető modellek pontosan mennyibe kerülnek majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. LGx
2012.07.16. 11:42
lelki szemeim előtt látom, ahogy pár pendrive össze van dugva, hogy kialakítása miatt egymásba érjenek végtelen ciklus?
mindenesetre az ötlet jó, bár lehet kicsit megkésett, mikor sokan már mobilon, mobillal dolgoznak és ott a wifi/bt adatátvitel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Veisinger
2012.07.17. 12:49
Lehetne bluetooth-os vagy wifis pendrive!
Amúgy LGx-nek igaza van,megkésett,nem is kicsit!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!