iPon Hírek

Másolásvédelem-mentes zenék az Universaltól

Dátum | 2007. 08. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A Vivendi-féle Universal Music Group, a világ legnagyobb zenekiadója kedden jelentette be, hogy kísérleti jelleggel megkezdi a másolásvédelem nélküli zenék árusítását olyan előadóktól, mint például Amy Winehouse, a 50 Cent és a Black Eyed Peas.

A cég közleménye szerint próbaüzemben engedélyezi több ezer, MP3-formátumú albumának és zeneszámának másolásvédelem (digital rights management - DRM) nélküli eladását; ezzel a lépéssel az Universal tehát szakít a zeneipar legtöbb óriása által szorgalmazott és bevett gyakorlatával, akik folyamatosan a DRM-technika alkalmazásával próbálják visszaszorítani a netes kalózkodást.

"A kísérlet augusztustól januárig tart; ezen időszak alatt folyamatosan elemezzük a fogyasztói igényt, az árérzékenységet és a kalózkodást a nyitott MP3-ak tekintetében" - közölte az Universal, hozzátéve még azt is, hogy a DRM-mentes próbaüzemez csatlakoztak olyan nagynevű forgalmazók is, mint a Google, a Wal-Mart és az Amazon.com Inc. - azonban távol marad tőle az Egyesült Államok harmadik legnagyobb zeneáruháza, az Apple Inc. iTunes-a.

Az ily módon megvásárolt zenék MP3-lejátszók széles skáláján meghallgatható - még a nagy népszerűségnek örvendő Apple iPod-okról is, jegyezte meg a cég.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.08.10. 13:54
A Vivendi-féle Universal Music Group, a világ legnagyobb zenekiadója kedden jelentette be, hogy kísérleti jelleggel megkezdi a másolásvédelem nélküli zenék árusítását olyan ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!